ADIN i FADIN confirmen el creixement del sector nàutic en el seu últim estudi econòmic

Barcelona, octubre de 2015.- El passat dia 16 d’octubre va tenir lloc, en el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, la presentació de l’informe econòmic del sector nàutic realitzat per Bufete Escura per a l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) i la Federación de Asociaciones de Industrias, Comercio y Servicios Náutico-Marítimos (FADIN).

El resum de l’informe, presentat per Ferran Escura, president de Bufete Escura, situa a Espanya al quart lloc d’Europa en Valor Afegit Brut, darrera d’Itàlia, del Regne Unit i França. Destaca l’augment real del nombre de matriculacions de 2014 respecte 2013, tant noves com d’ocasió, que va ser d’un 9,3% en el cas de les embarcacions noves i d’un 9,2% en les de ocasió; en aquest sentit, la capitania més significativa per nombre d’operacions va ser la de les Illes Balears, amb un augment de les vendes del 29% en les embarcacions noves i del 8% en les usades, amb 509 i 1.880 vendes, respectivament. D’altres capitanies marítimes amb creixements considerables, tant en nombres absoluts com relatius, van ser Palamós (Girona), Alacant, Màlaga i Barcelona.

Pel que fa a l’expedició de titulacions nàutiques d’esbarjo, l’informe assenyala que no es va produir el temut impacte negatiu de l’aplicació del nou Reial Decret 875/2014, doncs el número de nous títols s’ha mantingut estable, excepte en el cas del Patró d’Iot, que ha davallat un 11%. Bufete Escura posarà l’informe complet a disposició dels socis d’ADIN i FADIN a partir del mes de novembre.

A continuació, Xavier Martínez, soci director d’Izando Marketing, empresa especialitzada en el màrqueting nàutic, va presentar el resum de l’estudi denominat Impacte Econòmic del Sector Nàutic Espanyol i Català. Per a aquest estudi s’han pres en consideració la venda de productes i serveis nàutics. L’estudi estima la flota activa a Espanya en 200.000 unitats d’entre 2,4 i 24 metres, a les quals s’atorga un valor mitjà de 45.000 euros, el que suposa un valor de 9.000 milions d’euros en total. La flota catalana d’esbarjo inclouria unes 45.000 embarcacions, el que representa un 22,5% de la flota estatal, amb un valor mitjà proper als 50.000 euros, un 10% superior a la mitjana estatal, de Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics, ADIN, la qual cosa en resulta un valor estimat d’uns 2.250 milions d’euros, un 25% del total de la flota de tot l’Estat.

El valor del manteniment de les embarcacions s’estima en un 10%, repartit en amarraments, marines seques, escars, mà d’obra de manteniment, recanvis, accessoris i assegurances nàutiques. L’estudi no inclou, per falta de dades, els serveis nàutic- turístics, com ara lloguers, activitats subaquàtiques, etc. L’informe calcula la venda de productes nàutics en 851 milions d’euros, més de 200 dels quals es produeixen a Catalunya, a la vegada que la facturació per serveis puja a 1.179 milions, 290 dels quals a Catalunya, cosa que ofereix un volum total superior als 2.000 milions d’euros.

Els impostos i taxes generades pel sector nàutic, prenent en consideració l’IVA, l’Impost de Matriculació, l’Impost d’Actes Jurídics Documentats, la Taxa d’Ajuda a la Navegació i l’Impost Sobre Primes d’Assegurances, pugen a 414 milions d’euros. Izando Marketing té aquest estudi a disposició dels socis d’ADIN i FADIN.

Per a més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ – E. Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_ADIN i FADIN confirmen el creixement del sector econòmic ndp_ADIN i FADIN confirmen el creixement del sector econòmic
Resum informe ecònomic Bufete Escura Resum informe ecònomic Bufete Escura
Estudi econòmic Izando Marqueting Estudi econòmic Izando Marqueting

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions