El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya homenatja una quarantena d’empreses pel seu mig segle de vida i les posa com a “exemple de la capacitat del sector d’adaptarse als canvis”

Barcelona, novembre 2015.- El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya ha retut homenatge a una quarantena d’empreses per haver complert el mig segle de vida amb un acte al qual han assistit unes 180 persones. El Gremi ha aprofitat l’oportunitat per posar a aquestes empreses com a “exemple de la capacitat del sector per adaptar-se als canvis i superar adversitats com les que ha viscut el nostre país els últims anys amb la crisi”. El reconeixement ha estat atorgat a diverses firmes centenàries.

L’acte, que ha tingut lloc a l’auditori de l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, de Sant Just Desvern, ha comptat amb un parlament inaugural a càrrec d’Iban Cid, president del Gremi, en el qual ha felicitat a les 43 empreses homenatjades “per l’impuls formidable dels fundadors i el coratge d’aquells que van decidir continuar aquesta tasca”. “Tots plegats mereixem en aquests moments un reconeixement a tot aquest esforç, a les privacions assumides en nom de l’empresa i també a la feina feta”, ha afegit. Després d’això, Cid ha lliurat una placa commemorativa i un diploma a cadascuna de les firmes distingides.

Les empreses homenatjades pertanyen a diferents àmbits de les arts gràfiques com la impressió, el disseny, la manipulació de paper i cartró, el packaging, etc. Entre elles, n’hi ha quatre que superen el segle de vida: Impremta Badia (1888), Litografia José López (1898), Grup Miralles (1904) i Impremta Querol (1905). Algunes de les firmes van ser fundades al 1965 per la qual cosa justament aquest any compleixen mig segle de vida; són Bramona Impressió Digital, Anglofort i Artyplan, dedicades a la impressió; Comart, que comercialitza paper i cartró; Cinta-Plast, del món de les etiquetes; Durero Packaging, firma de packaging, i Enciclopèdia Catalana, editorial que publica llibres en català. L’acte ha finalitzat amb un còctel al restaurant La Torre de l’Hereu, de Sant Just Desvern.

Sobre el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya
El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya té el seu origen en les confraries d’impressors aparegudes a Barcelona a la fi del segle XV i en l’actualitat agrupa i defensa els interessos d’un col·lectiu heterogeni d’empreses i professionals gràfics i manipuladors del paper i el cartró. Amb seu a Barcelona, l’entitat supera el miler d’agremiats que treballen en els àmbits de la preimpressió (composició, disseny), la impressió (òfset, gravat al buit, serigrafia, relleus segellats, impressió de paper d’embalatge, paper continu, digital i flexogràfica) i la postimpressió (enquadernació, manipulació de paper i cartró, trepadors, cartró ondulat). El Gremi, que està afiliat a nivell sectorial a la Federación Empresarial de Industrias Gráficas de Espanya (FEIGRAF), és impulsor i patró de la Fundació Indústries Gràfiques, que regeix l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, ubicada a Sant Just Desvern i l’única a Catalunya especialitzada en arts gràfiques.

Sobre el sector de les arts gràfiques a Catalunya
Catalunya lidera el sector de la indústria i la comunicació gràfiques a Espanya, segons posa de manifest un informe del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme que xifra en uns 5.300 milions d’euros el valor de la producció en la comunitat. L’informe situa a Catalunya com a líder del sector a l’Estat amb unes 4.700 empreses, 28.000 treballadors i un valor de la producció d’un 30% del total, que ascendeix a prop de 18.000 milions d’euros. El document constata que, dins de la indústria, el sector és el cinquè que més ocupació genera a Espanya i el vuitè en producció. L’estudi ha estat realitzat per la Subdirecció General d’Estudis, Anàlisi i Plans de Actuació del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme amb dades de l’Enquesta Industrial d’Empreses 2013 (INE).

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_ El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya homenatja una quarantena d\'empreses pel seu mig segle de vida ndp_ El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya homenatja una quarantena d\'empreses pel seu mig segle de vida

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions