ACVic Centre d’Arts Contemporànies idea una maleta pedagògica per promoure l’art a les escoles

Vic, desembre 2015.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies ha presentat recentment una original maleta pedagògica que, amb el nom d’Art + Escola + Llum, té l’objectiu de ” promoure la presència de l’art a l’escola i fomentar la col·laboració entre els agents implicats ” i ” facilitar als educadors uns materials senzills i lleugers per dur a terme a l’aula algunes de les experiències més significatives desenvolupades per les escoles que van participar a l’edició Art i Escola 04 ” , segons Maite Palomo, gerent del centre. La iniciativa ha despertat molt interès entre els centres escolars.

La maleta es cedeix durant uns dies gratuïtament als centres educatius, centres d’art i entitats culturals de tot Catalunya que la sol·liciten per desenvolupar activitats educatives, artístiques o lúdiques sobre la llum. Permet la possibilitat de jugar amb les llums i les ombres, canviar el color dels objectes, entendre la síntesi dels colors i conèixer els primaris i secundaris, crear ambients i paisatges, filtrar la llum, construir formes, etc. Inclou mini-llanternes led amb un suport trípode, filtres de colors, un conjunt d’objectes i formes retallats, una pantalla blanca i una guia d’ús dels materials i suggeriments per dinamitzar les experiències.

Malgrat la maleta es troba en fase de llançament, prop d’una vintena d’escoles, sobretot de primària, ja s’hi han interessat i han cursat la sol·licitud per poder-la fer servir; són centres de localitats com Badalona, Canovelles, Sabadell, Girona, Lleida, Manlleu, Ripoll, Torelló, Vic, Santa Cecília de Voltregà i Sant Miquel de Balenyà. De moment, n’hi ha dues unitats disponibles però, en funció de la demanda, el centre es planteja encarregar-ne alguna més. El projecte està impulsat per ACVic Centre d’Arts Contemporànies amb l’ajuda de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya i delcol·lectiu Morir de Frío, autor de la idea; de Toni Cirera, Bruna Dinarès -creadora de les il·lustracions-, Anna Dot i Blai Marginedas, encarregats dels continguts; i l’empresa Materials Educatius, que s’ha ocupat del disseny i la construcció.

Sobre Art i Escola
La maleta Art + Escola + Llum és una iniciativa sorgida d’Art i Escola 04, un projecte anual que té entre els seus objectius promoure i donar valor a la presència de l’art a l’escola i establir una xarxa de col·laboracions entre diferents entitats de l’àmbit de les arts i l’educació. En l’última edició, en la qual s’ha treballat el tema de la llum, s’han realitzat 35 projectes diferents als 30 centres educatius que s’han adherit al programa dut a terme durant el curs 2014-2015. Art i Escola està impulsat per ACVic Centre d’Arts Contemporànies, el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Fundació Privada Osona Formació i Desenvolupament, H. Associació per a les Arts Contemporànies, Materials Educatius, Morir de Frío, Idensitat, Pakdart i la Universitat de Vic i es desenvolupa conjuntament amb els centres d’educació infantil, primària i secundària que cada curs s’hi adhereixen.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostres vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.

ndp_ACVic Centre d\'Arts Contemporànies idea una maleta pedagògica per promoure l\'art a les escoles ndp_ACVic Centre d\'Arts Contemporànies idea una maleta pedagògica per promoure l\'art a les escoles

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · info@monmar.net

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions