ADIN s’adhereix a PIMEC i formarà part de la seva junta directiva i de la comissió de turisme

Barcelona, desembre de 2015.- L’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) s’ha adherit a PIMEC i formarà part de la seva junta directiva i de la comissió deturisme. Des de l’entitat, el seu president, Jordi Senties, justifica la decisió donat que “al sector de la nàutica la facturació mitjana de les empreses és inferior a un milió d’euros i amb una plantilla mitjana inferior a cinc treballadors i pel fet que PIMEC, aglutina i representa a la gran majoria de pimes, microempreses i autònoms”; per la seva banda, Miquel Guarner, secretari general d’ADIN i FADIN, ha afegit que “la nostra adhesió a PIMEC tindrà un doble benefici per a nosaltres: d’una banda servirà per millorar les nostres accions davant de les Administracions i de l’altra per ampliar els convenis i serveis per als nostres associats”.

Jacint Soler, director institucional de PIMEC, ha informat també que l’entitat donarà suport a ADIN davant l’Ajuntament de Barcelona per impulsar la nàutica i el turisme nàutic a la ciutat i per renovar les aliances amb el Saló Nàutic Internacional de Barcelona. L’anunci de la decisió s’ha dut a terme en una recent jornada oberta al sector que ha inclòs nombroses xerrades i intervencions i tres blocs definits: Informes Econòmics, Formació i Fires i Salons Nàutics.

Informes Econòmics
En el bloc dels Informes Econòmics, Manel Montero, d’Escura Consulting, ha presentat un informe econòmic en el qual es destaca que el 83% de les empreses tenen una facturació inferior a un milió d’euros i que de mitjana mantenen una ràtio aproximada del 38% de recursos propis sobre el passiu total; seguidament, Xavier Martínez, d’Izando Marketing, ha presentat un informe que subratlla que la facturació aproximada del sector es d’uns 2.000 milions d’euros dels quals uns 850 corresponen a la venda de productes nàutics i uns 1.150 a la de serveis, amb una aportació en impostos i taxes d’uns 414 milions d’euros; per acabar el bloc, Octavi Uyà, de Nautal, ha donat a conèixer un informe sobre el “xàrter” d’embarcacions en el qual s’estima una facturació anual d’uns 160 milions d’euros.

Formació
En el bloc de Formació, Santiago Ordás, degà de la Facultat de Nàutica de Barcelona, ha explicat als presents el conveni amb ADIN i FADIN per a les pràctiques dels seus alumnes a empreses del sector; seguidament, Sònia Mora, assessora de Formació Professional del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ha informat sobre el cicle de FP de Manteniment de Vaixells, impulsat per ADIN a l’any 2006, i sobre els sis centres on s’imparteix, i Frederic Valls, director-gerent de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, ha informat sobre l’evolució de les titulacions nàutiques professionals i d’esbarjo.

Fires i Salons Nàutics
En la part corresponent a Fires i Salons Nàutics, les empreses associades a ADIN i FADIN han manifestat que a nivell estatal el de Barcelona hauria de ser l’únic saló d’hivern amb projecció internacional i mostren la seva preocupació per la possible debilitat que puguin tenir tant el Saló Nàutic de València com el de Barcelona en el cas que acabin celebrant-se les dues fires gairebé amb les mateixes dates.

Com cada any, s’han presentat i debatut els resultats de l’enquesta sobre el Saló Nàutic de Barcelona, que ADIN traslladarà a la major brevetat tant a Luis Conde, president del Saló Nàutic, com a Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, per intentar trobar solucions de futur ja que en opinió d’una de cada tres empreses expositores enquestades i d’una cinquantena d’empreses del sector caldria:
- Millorar preus i serveis
- Millorar en activitats populars, esportives i d’iniciació
- Millorar la gestió i innovació per part de Fira de Barcelona
- Obrir la porta a la coorganització amb el sector

A més de les propostes anteriors, el 72% considera adequat que FADIN organitzi a la primavera una Fira de Brokerage i Ocasió i que des d’ADIN es consolidi el Festival del Mar mitjançant l’organització d’una fira d’activitats nàutiques i iniciació a Barcelona o rodalies que podria encabir-se dins de l’actual Mediterranean Dive / Saló de la Immersió de Cornellà.

Per a més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ – E. Aymerich Jou · [email protected] – Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) ADIN – M. Guarner · [email protected] – Tel. 93 233 24 32 – Av. Reina Ma Cristina, s/n · 08004 Barcelona

ndp_ADIN s\'adhereix a PIMEC i formarà part de la seva junta directiva i de la comissió de turisme ndp_ADIN s\'adhereix a PIMEC i formarà part de la seva junta directiva i de la comissió de turisme

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions