Joan Rosell explica els reptes empresarials per a consolidar la recuperació econòmica al Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya

Barcelona, gener de 2016.- El president de la CEOE, Joan Rosell, ha desgranat els reptes que tenen davant seu les empreses aquest 2016 per seguir endavant i consolidar “la recuperació de l’economia espanyola i catalana”. En una conferència al Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya, a Barcelona, Rosell ha analitzat l’evolució de l’economia i ha elogiat la tasca realitzada des de la Fundació Indústries Gràfiques i l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”.

En la seva conferència, que ha comptat amb la presència d’una setantena d’empresaris del sector de les arts gràfiques, Rosell ha manifestat la necessitat de seguir treballant en la competitivitat de les empreses, la seva modernització i adaptació als canvis tecnològics. El president de la CEOE ha expressat la seva convicció que la majoria de les empreses, després dels sacrificis dels últims anys, han fet els deures per “aprofitar les oportunitatsdel mercat global, contribuir a la millora de l’economia i seguir generant ocupació”. Tot i això, també ha posat de manifest la necessitat que tant la legislació espanyola com l’organització de l’administració i estructures públiques es simplifiquin per facilitar l’activitat empresarial.

El president de la CEOE ha aprofitat l’ocasió per elogiar el treball que el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya i la Fundació Indústries Gràfiques estan realitzant a l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, encarregada de formar nous professionals en el camp de les arts gràfiques i la comunicació multimèdia.”La vostra fundació és tot un exemple de com s’ha de gestionar i organitzar la formació en un sector professional divers i heterogeni com el de les arts gràfiques “, ha subratllat.

De cara a l’any que ve, Rosell ha expressat la seva convicció que, si es compleixen les previsions de creixement, se seguirà creant ocupació. També ha assenyalat que “un els debats importants a mantenir en el futur per a Espanya i la resta de països de la Unió Europea és el del manteniment i millora de l’Estat del benestar “.

Trobada amb periodistes
Després de la conferència, Rosell ha atès els mitjans de comunicació en un concorreguda trobada on ha manifestat el desig dels empresaris que hi hagi aviat una “govern estable a Espanya” perquè es pugui mantenir la recuperació econòmica. Respecte a la situació política a Catalunya i el seu encaix a Espanya, el president de la CEOE ha manifestat que és un tema prioritari que el pròxim Executiu haurà de “posar sobre de la taula “

Sobre el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya
El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya té el seu origen en les confraries d’impressors aparegudes a Barcelona a la fi del segle XV i en l’actualitat agrupa i defensa els interessos d’un col·lectiu heterogeni d’empreses i professionals gràfics i manipuladors del paper i el cartró. Amb seu a Barcelona, l’entitat supera el miler d’agremiats que treballen en els àmbits de la preimpressió (composició, disseny), la impressió (òfset, gravat al buit, serigrafia, relleus segellats, impressió de paper d’embalatge, paper continu, digital i flexogràfica) i la postimpressió (enquadernació, manipulació de paper i cartró, trepadors, cartró ondulat). El Gremi, que està afiliat a nivell sectorial a la Federación Empresarial de Industrias Gráficas de Espanya (FEIGRAF), és impulsor i patró de la Fundació Indústries Gràfiques, que regeix l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, ubicada a Sant Just Desvern i l’única a Catalunya especialitzada en arts gràfiques.

Sobre el sector de les arts gràfiques a Catalunya
Catalunya lidera el sector de la indústria i la comunicació gràfiques a Espanya, segons posa de manifest un informe del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme que xifra en uns 5.300 milions d’euros el valor de la producció en la comunitat. L’informe situa a Catalunya com a líder del sector a l’Estat amb unes 4.700 empreses, 28.000 treballadors i un valor de la producció d’un 30% del total, que ascendeix a prop de 18.000 milions d’euros. El document constata que, dins de la indústria, el sector és el cinquè que més ocupació genera a Espanya i el vuitè en producció. L’estudi ha estat realitzat per la Subdirecció General d’Estudis, Anàlisi i Plans de Actuació del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme amb dades de l’Enquesta Industrial d’Empreses 2013 (INE).

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

Ndp_ Joan Rosell explica els reptes empresarials per a consolidar la recuperació econòmica al Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya Ndp_ Joan Rosell explica els reptes empresarials per a consolidar la recuperació econòmica al Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions