ACVic reivindica la utopia i la transformació de la societat en dues noves exposicions

Vic, febrer de 2016.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies inaugura aquest divendres dues exposicions que reivindiquen una societat millor. Sota el nom d’En color i en blanc i negre. Entre utopies i realitats, el centre presenta la premiada mostra X-Ville, de Jordi Colomer, una aproximació a la utopia col·lectiva, i Cada-ver-es. Cada-vez-más, de Teresa Mulet, un clam contra la mort violenta de persones i la indiferència general que causa.
Ambdues mostres es podran veure al centre fins a principis d’abril.

La mostra de Colomer (Barcelona, 1962), guanyadora de la 1a Edició del Premi de Videocreació impulsat per LOOP Barcelona, reivindica en format de vídeo que un nou món és possible partint de la utopia col·lectiva. Construeix imatges a partir de la idea de microcomunitat que s’autoorganitza per crear estructures més grans. ” La gent ja porta temps autoorganitzant-se en veure que les institucions no els solucionen els problemes ” , explica Colomer. Un treball que pren com a referència textos i dibuixos de l’arquitecte d’origen hongarès Yona Friedman, dels anys 70, i actualitza la necessitat de generar utopies canviant els comportaments com una resposta col·lectiva a la insatisfacció. X-Ville es va presentar al maig de l’any passat al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona.

Per la seva banda, l’artista veneçolana Teresa Mulet (Caracas, 1970), filla d’un exiliat català, revela en Cada-ver-es. Cada-vez-más la dura realitat de països amb un elevat nombre de persones que moren de manera violenta, ciutadans anònims que tan sols apareixen a les estadístiques. Una problemàtica cada vegada més present a països de la Mediterrània i a la qual l’exposició vol donar visibilitat. El treball, que es va exposar per primer cop a Caracas al 2011 -lloc on vivia l’artista quan la va idear-, consta d’una trentena llarga de peces de gran format on es dibuixen un nombre creixent de siluetes blanques amb la forma d’un cadàver que se superposen fins a acabar-se diluint. ” Això reflecteix l’ocultació ” , explica Mulet. El recorregut de l’exposició es fa però a l’inrevés i l’espectador el comença per una làmina amb una gran taca blanca on s’aculumen tots els cossos fins a acabar a la que n’ensenya un de sol.

X-Ville ha estat produït per la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya*, LOOP Barcelona, Arts Santa Mònica [Barcelona], Jardins-Fabriques [Annecy], Fondazione Sandretto Re Rebau-dengo [Torí], CO producciones [Barcelona-Paris] i la Generalitat de Catalunya. I amb la col.laboració de: ESAAA [Annecy], Fondation Salomon pour l’Art Contemporain [Annecy], Col·lecció Banc Sabadell, Frac Languedoc-Roussillon i Villeneuve la série [Grenoble]. Per la seva banda, Cada-ver-es. Cada-vez-más ha comptat amb la col·laboració de la producció gràfica a ACVic d’Antonio Briceño, Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Centre Ocupacional Sant Tomàs, Xènia Ferran, Anna Freixas, Toni Garcia, Sergi Ibáñez, Anna Leus, Joana Martos, Francesc Nadales, Roxanne Robinson i Albert Vilardell.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostres vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.

· Exposicions: X-Ville, de Jordi Colomer, i Cada-ver-es. Cada-vez-más, de Teresa
· Mulet
· Inauguració: divendres 5 de febrer
· Hora: 19 h
· Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)
· Les mostres es podran visitar fins al 2 d’abril

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531
(whatsapp) · [email protected]

ndp_ACVic reivindica la utopia i la transformació de la societat en dues noves exposicions ndp_ACVic reivindica la utopia i la transformació de la societat en dues noves exposicions

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions