El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya llança el Barcelona Media College “per transformar el sector a través de la formació i l’especialització”

Barcelona, març de 2016.- El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya ha creat el Barcelona Media College, un centre formatiu que té com a objectius “contribuir a la transformació de la indústria gràfica i afegir valor als nostres productes i serveis a través de la formació i l’especialització”, com explica Iban Cid, president del Gremi. El centre, que inicia el primer dels cursos a partir de divendres, té la seu a l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, de Sant Just Desvern.

El Barcelona Media College arrenca amb una oferta de mitja dotzena de cursos vinculats a la innovació i la formació multimèdia que tindran com a missió “nodrir a les empreses de la indústria i la comunicació gràfica de professionals de primer ordre”. “Fins al moment les empreses es veien obligades a formar elles mateixes aquests perfils professionals; ara ho farem nosaltres al nostre centre”, afegeix Cid. En l’oferta inicial de cursos, que va de març a juny i està dirigida a empreses i a tot aquell que vol dedicar-se al món de les arts gràfiques, trobem temes com la programació d’apps, aplicacions de realitat augmentada o bé el disseny estructural en packaging.

El Gremi té previst invertir 500.000 euros per engegar el projecte el que inclou la compra de nous equips informàtics i la contractació del professorat, integrat per especialistes en actiu en cadascuna de les matèries. Les classes tindran lloc a les modernes i àmplies instal·lacions de l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, a Sant Just Desvern, que imparteix formació reglada, ocupacional i contínua i des d’on es gestionarà l’administració del Barcelona Media College. La previsió per al primer any d’activitat és arribar als 200 alumnes matriculats. Els cursos tenen una durada d’entre 15 i 150 hores i la possibilitat de bonificació per part de les empreses.

Inauguració amb l’expresident Artur Mas
La inauguració oficial del Barcelona Media College es durà a terme el 15 de març a les 19 h en un acte que comptarà amb la intervenció de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que parlarà de l’economia digital. També hi participaran l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, i el president del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya, Iban Cid. L’acte finalitzarà amb un còctel.

Sobre el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya
El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya té el seu origen en les confraries d’impressors aparegudes a Barcelona a la fi del segle XV i en l’actualitat agrupa i defensa els interessos d’un col·lectiu heterogeni d’empreses i professionals gràfics i manipuladors del paper i el cartró. Amb seu a Barcelona, l’entitat supera el miler d’agremiats que treballen en els àmbits de la preimpressió (composició, disseny), la impressió (òfset, gravat al buit, serigrafia, relleus segellats, impressió de paper d’embalatge, paper continu, digital i flexogràfica) i la postimpressió (enquadernació, manipulació de paper i cartró, trepadors, cartró ondulat). El Gremi, que està afiliat a nivell sectorial a la Federación Empresarial de Industrias Gráficas de Espanya (FEIGRAF), és impulsor i patró de la Fundació Indústries Gràfiques, que regeix l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, ubicada a Sant Just Desvern i l’única a Catalunya especialitzada en arts gràfiques.

Sobre l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”
L’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, que regeix la Fundació Indústries Gràfiques, és l’únic centre d’ensenyament especialitzat en arts gràfiques de Catalunya. Fundada pel Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya per formar professionals per al sector, des de 1993 imparteix cicles formatius de grau mitjà i superior en arts gràfiques en unes instal·lacions de 8.000 m2 a Sant Just Desvern modernes i dotades de recursos pedagògics i tècnics d’última generació gràcies, en part, als acords amb partners tecnològics com HP, Agfa, Kodak, Ricoh, Heidelberg, Esko i Sign-Tronic. Per les seves aules han passat ja més de 5.000 alumnes que complementen la seva formació a l’escola amb pràctiques en empreses del sector. El centre també ofereix formació ocupacional per a aturats i formació contínua per a empreses i professionals en àmbits de la producció gràfica com preimpressió, postimpressió, creació multimèdia, disseny gràfic, gestió empresarial, òfset, flexografia, packaging, etc.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_ El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya llança el Barcelona Media College \ ndp_ El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya llança el Barcelona Media College \"per transformar el sector a través de la formació i l\'especialització\"

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions