El cicle sobre les adoberies de Vic aborda fórmules de participació ciutadana en l’urbanisme des de la visió de la cooperativa d’arquitectes LaCol

Vic, març de 2016.- El debat sobre el futur del barri de les adoberies de Vic segueix obert. ACVic Centre d’Arts Contemporànies i a+ Col·lectiu organitzen demà divendres a les 18 h al Col·legi d’Arquitectes de Vic (Plaça Bisbe Oliba, 2) la segona de les xerrades del Cicle de Jornades Formatives sobre les adoberies en què membres de la cooperativa d’arquitectes LaCol de Barcelona explicaran noves fórmules de col·laboració en l’arquitectura i urbanisme actuals i de participació ciutadana en la transformació de les ciutats.

Cooperativa d’arquitectes LaCol.

A la xerrada, intervindran membres de LaCol, una cooperativa d’arquitectes que afronta els seus projectes de forma participativa, horitzontal i justa, tal i com ells mateixos constaten, i que s’allunya de l’arquitectura tradicional de caire personalista i tecnificat per apropar-se a les inquietuds i necessitats socials. Actualment, LaCol està immersa en el procés d’urbanització del carrer Sotstinent Navarro i en el Pla d’Habitatge de Barcelona a Nou Barris, per posar algun exemple de la seva activitat. L’acte és obert a tothom i acabarà amb un torn de preguntes perquè el públic pugui dir-hi la seva.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostres vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.

Sobre a+ Col·lectiu
a+ Col·lectiu és una plataforma creada amb l’objectiu de revitalitzar el barri de les adoberies de Vic des de la “consciència de la importància social, cultural, arquitectònica i històrica d’aquest barri”. Agrupa professionals de perfils diversos, com gestors culturals, arquitectes, arquitectes tècnics i educadors, que volen “generar debat entorn de les adoberies i aportar-hi un punt de vista independent més enllà del que puguin sostenir els polítics, tècnics i propietaris involucrats en la qüestió”, com explica David Oliva, un dels seus responsables. a+ Col·lectiu es va constituir en el marc de la QUAM 2015 que amb el títol “Interès públic, creació col·lectiva”, va organitzar un taller centrat en el context de les adoberies sota la perspectiva del reciclatge urbà. L’activitat va ser impulsada per ACVic en col·laboració amb hablarenarte, en el marc del projecte europeu Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP), dedicat a la investigació entorn a les pràctiques col·laboratives i la proliferació de noves formes per abordar el treball en comunitat.

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_El cicle sobre les adoberies de Vic aborda fórmules de participació ciutadana en l\'urbanisme des de la visió de la cooperativa d\'arquitectes LaCol ndp_El cicle sobre les adoberies de Vic aborda fórmules de participació ciutadana en l\'urbanisme des de la visió de la cooperativa d\'arquitectes LaCol

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions