El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya inaugura el Barcelona Media College amb l’objectiu de “dotar al sector dels nous professionals que demanda el mercat”

Barcelona, març de 2016.- El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya ha inaugurat el Barcelona Media College, un nou centre formatiu que té com a objectiu “dotar al sector dels nous perfils professionals que demanda el mercat”, com explica Iban Cid, president del Gremi. L’acte ha comptat amb la presència de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, del president de l’Associació Internacional de la Indústria de l’Autoadhesiu (FINAT), Thomas Hagmaier, i de Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern. El centre té la seu a l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, de Sant Just Desvern.

De esquerra a dreta: Francesc Egea i Thomas Hagmaier (FINAT), Iban Cid (Gremi), Josep Perpinyà (alcalde Sant Just Desvern) i Artur Mas, expresident Generalitat. Crèdit: Hierax Samblancat

Durant l’acte, el president del Gremi ha vinculat el Barcelona Media College a la innovació i la formació en noves tecnologies i comunicació multimèdia i ha explicat que té la missió “de nodrir a les empreses del sector gràfic de professionals de primer ordre”. Davant d’una audiència formada per empresaris i alumnes de l’Escola Antoni Algueró, Artur Mas ha remarcat en la seva intervenció la importància de la formació si tenim en compte que, segons preveu la Unió Europea, “el 90% de les professions requeriran en el futur coneixements més professionals del món digital”. També s’ha referit al paper de la FP dual per formar professionals preparats tot i que encara “estem lluny de països com Alemanya i Àustria”.

En la seva al·locució, el president de FINAT, Thomas Hagmaier, ha destacat “la necessitat de seguir formant-se sempre tenint en compte els avenços constants que experimenta el sector de les arts gràfiques”. “Avui en dia ja es pot imprimir sense que cap eina toqui el suport”, ha dit. L’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, ha estat l’encarregat de tancar l’acte amb unes paraules en les quals ha destacat “la capacitat d’adaptar-se a les necessitats de l’entorn de l’Escola Antoni Algueró”. “És un orgull tenir-la a Sant Just; sempre ens tindreu al vostre costat amb la voluntat de sumar”, ha dit. També ha intervingut Francesc Egea, membre de la junta directiva de FINAT.

El Barcelona Media College, que ja ha començat el primer dels seus cursos, s’ha posat en marxa amb una oferta inicial de formació que inclou temes com la programació d’apps, aplicacions de realitat augmentada o bé el disseny estructural en packaging. El Gremi té previst realitzar una inversió de 500.000 euros per engegar el centre. Les classes tenen lloc a les instal·lacions de l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, a Sant Just Desvern, que imparteix formació reglada, ocupacional i contínua. La previsió per al primer any d’activitat és arribar als 200 alumnes matriculats. Els cursos tenen una durada d’entre 15 i 150 hores i la possibilitat de bonificació per part de les empreses.

Sobre el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya
El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya té el seu origen en les confraries d’impressors aparegudes a Barcelona a la fi del segle XV i en l’actualitat agrupa i defensa els interessos d’un col·lectiu heterogeni d’empreses i professionals gràfics i manipuladors del paper i el cartró. Amb seu a Barcelona, l’entitat supera el miler d’agremiats que treballen en els àmbits de la preimpressió (composició, disseny), la impressió (òfset, gravat al buit, serigrafia, relleus segellats, impressió de paper d’embalatge, paper continu, digital i flexogràfica) i la postimpressió (enquadernació, manipulació de paper i cartró, trepadors, cartró ondulat). El Gremi, que està afiliat a nivell sectorial a la Federación Empresarial de Industrias Gráficas de Espanya (FEIGRAF), és impulsor i patró de la Fundació Indústries Gràfiques, que regeix l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, ubicada a Sant Just Desvern i l’única a Catalunya especialitzada en arts gràfiques.

Sobre l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”
L’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, que regeix la Fundació Indústries Gràfiques, és l’únic centre d’ensenyament especialitzat en arts gràfiques de Catalunya. Fundada pel Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya per formar professionals per al sector, des de 1993 imparteix cicles formatius de grau mitjà i superior en arts gràfiques en unes instal·lacions de 8.000 m2 a Sant Just Desvern modernes i dotades de recursos pedagògics i tècnics d’última generació gràcies, en part, als acords amb partners tecnològics com HP, Agfa, Kodak, Ricoh, Heidelberg, Esko i Sign-Tronic. Per les seves aules han passat ja més de 5.000 alumnes que complementen la seva formació a l’escola amb pràctiques en empreses del sector. El centre també ofereix formació ocupacional per a aturats i formació contínua per a empreses i professionals en àmbits de la producció gràfica com preimpressió, postimpressió, creació multimèdia, disseny gràfic, gestió empresarial, òfset, flexografia, packaging, etc.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya inaugura el Barcelona Media College amb l\'objectiu de \ ndp_El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya inaugura el Barcelona Media College amb l\'objectiu de \"dotar al sector dels nous professionals que demanda el mercat\"

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions