Badalona llança la primera fira d’aproximació a l’activitat nàutica com a opció lúdica i professional

Inicia’t, La Fira de la Nàutica i els seus oficis és una fira de concepte totalment innovador al nostre país amb l’objectiu d’oferir un aparador d’alternatives per accedir a la nàutica de base per primera vegada en tots els seus vessants: esportiu, formatiu i d’aproximació a les empreses i indústries del sector. Aquesta proposta pretén apropar els esports nàutics a un públic nou i també ofereix al mateix temps unfull de ruta informativa de les diferents sortides professionals que proposa el sector nàutic, de llarga tradició a Badalona i Catalunya.

La fira està organitzada per Marina de Badalona, societat que gestiona el Port de Badalona, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de múltiples agents, com els industrials i professionals associats a l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN); la Facultat de Nàutica de Barcelona (UPC); i les federacions esportives vinculades amb el mar (Motonàutica, Vela, Rem, Pesca i Càsting …), i els operadors i entitats que s’han constituït i desenvolupat en el recinte, com l’Associació d ‘Amics del Quetx Ciutat Badalona, la Confraria de Pescadors i la Base de Pesca Artesanal i Proactiva, amb la seva ONGProactiva Open Arms.
Inicia’t, la Fira de la Nàutica i a els seus oficis se celebrarà al Port de Badalona els dies 9, 10, 11 i 12 de juny, i el seu programa coincidirà i inclourà els actes integrats al #MarinaDay (dissabte, 11 de juny), jornada de portes obertes i batejos de mar en ports esportius que enguany se celebra amb caràcter estatal.
El Port de Badalona és un port esportiu (643 amarratges) amb més de deu anys d’impuls de la nàutica i que alhora està en plena fase d’expansió gràcies al projecte de  Canal, infraestructura que penetrarà a la ciutat, i que sumarà a l’oferta actual 200 nous amarratges de 8×3 amb una previsió de posada en servei en 2018.

La nàutica, un món accessible i amb futur
Els protagonistes que seduiran al gran públic al món de la nàutica seran expositors de tot tipus d’esports nàutics i de platja:  caiacs, pàdel surf, windsurf, catamarans, rem, patins de vela, hobbie cats, vela lleugera … Moltes d’aquestes activitats es podran provar en el mateix recinte. També estaran presents les empreses nàutiques que decideixin portar la seva oferta de petites embarcacions de motor i vela amb el límit establert en els 8 m d’eslora; així com d’equipament, serveis i accessoris dins d’aquesta categoria (embarcacions pneumàtiques, motors, roba nàutica, complements estivals, xàrter …); sense oblidar a les escoles i centres de formació, casals d’estiu, entitats i institucions amb la seva oferta de sortides professionals dins el sector nàutic, tant en FP com universitari. Des del punt de vista del públic, l’agenda d’activitats d’Inicia’t serà molt atractiva, activa, esportiva, formativa i cultural, tant en termes nàutics, amb xerrades, conferències i tallers, com en la programació d’altres propostes d’oci que permetran al visitant gaudir d’unes jornades diferents i molt atractives. Ningú pot quedar sense provar la seva primera volta en vaixell.
Inicia’t, la Fira de la Nàutica i els seus oficis pretén ser una gran convocatòria al mar, a les seves múltiples possibilitats tant en el camp de l’oci com a professional, i desterrar la idea elitista que molts tenen de la nàutica, els prejudicis són una barrera a l’accessibilitat, el foment i la promoció d’un sector de gran potencial. Per afavorir precisament aquesta accessibilitat i l’acostament real a la nàutica, l’entrada a la fira serà lliure, l’aparcament gratuït i totes les activitats aquàtiques es podran provar. Així mateix, Marina Badalona oferirà amarradors gratuïts, segons disponibilitat, per als quatre dies que dura la fira.
Per contenir tota la informació, en el marc d’aquest esperit de proximitat, s’ha habilitat un portal propi www.iniciat.com, que estarà operatiu en breu, on s’aniran publicant actualitzacions de la fira, amb el seu programa d’activitats, agenda cultural, etc. També s’activarà un correu electrònic per apuntar-se a la pràctica de les diferents activitats.
Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]
Eva M. Gómez. Secretaria Tècnica Port de Badalona. [email protected] M. 609 76 27 46

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions