ART I ESCOLA presenta els projectes de la cinquena edició en què han participat una trentena de centres escolars i 2.700 alumnes

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya ha acollit avui l’última jornada de presentació dels projectes d’ART I ESCOLA, una iniciativa per promoure l’art a les escoles impulsada per ACVic i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona. A la cinquena edició, hi han participat uns 2.700 alumnes d’una trentena de centres escolars. Un èxit que “dóna una sostenibilitat al programa i li’n garanteix la continuïtat”, com explica Ramon Parramon, director artístic d’ACVic, que organitzarà una exposició amb els projectes realitzats.

La presentació dels treballs s’ha dut a terme a l’Aula Magna de la Universitat de Vic que s’ha quedat petita per acollir durant tres dies més d’un miler de nens i nenes de centres d’Educació Infantil, Primària i Secundària que han exposat els treballs sobre el buit, el tema escollit a ART I ESCOLA per a aquest any i que han treballat durant el curs. “Procurem sempre trobar un tema transdisciplinari ja que això fa que es pugui tractar des d’àmbits diversos, ja sigui a nivell conceptual, filosòfic o físic”, explica Parramon. Parramon creu que la presentació dels projectes per part dels alumnes és un encert ja que contribueix “a donar visibilitat a la iniciativa, a treure-la fora de l’escola”.

A les jornades, s’han presentat un total de 25 dels 31 projectes d’enguany que han exposat els resultats de les experiències amb el buit dels alumnes i de com s’ha treballat el tema des de diferents vessants. Així, s’han pogut conèixer treballs diversos com El Buit 3D, de 3r d’ESO de l’Institut La Plana de Vic; Una aproximació al buit i a l’exili, de 3r ESO de l’Institut Moianès de Moià; el Ple de buit, dels alumnes d’Educació Especial del CEE Ramon Suriñach i de 6è de Primària de l’Escola Tomàs Raguer de Ripoll; Un buit al cor, de 3r de Primària de l’Escola El Vinyet de Solsona; o bé El buit: projecte interdisciplinar, de P4 i P5 d’Educació Infantil de l’Escola Guillem de Mont-rodon de Vic. La cinquena edició d’ART I ESCOLA ha reunit una trentena de centres catalans, majoritàriament d’Osona però també de comarques veïnes com el Ripollès, el Moianès i el Bages i d’altres més llunyanes com el Solsonès i el Vallès Occidental. Al 5 de maig, ACVic té previst inaugurar l’exposició ART + ESCOLA + BUIT, que es podrà visitar fins al 31 de juliol i on es podran veure els projectes participants de la iniciativa.

Cinc anys d’una iniciativa d’èxit
ART I ESCOLA compleix un lustre com a iniciativa plenament consolidada per promoure i posar en valor l’art a les escoles. Impulsada per ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes, Delegació d’Osona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, ExAbrupto, Fundació Privada Osona Formació i Desenvolupament, H. Associació per a les Arts Contemporànies, Idensitat, Materials Educatius, Morir de Frío, Pakdart, la Universitat deVic i persones a títol individual, es desenvolupa conjuntament amb els centres d’educació infantil, primària i secundària que cada curs s’hi adhereixen. El nombre de centre i alumnes participants ha crescut des de la primera edició fins a arribar a la trentena d’escoles que que hi prenen part a l’actualitat i els prop de 3.000 alumnes. Els temes que s’han treballat fins al moment són l’entorn, el temps, la xarxa, la llum i el buit.

Nou projecte a Granollers, Terrassa i El Prat de Llobregat
ACVic està treballant a l’actualitat conjuntament amb la Diputació de Barcelona en Porositats, “un laboratori per crear un projecte que posi en relació art i educació i que tingui com a referència ART I ESCOLA”, anuncia Parramon. El projecte compta amb la implicació d’educadors i artistes i també dels ajuntaments de Granollers, Terrassa i El Prat de Llobregat, on s’aplicaria a partir de l’any vinent. Es vol que el treball estigui acabat abans d’acabar el curs vigent.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies ACVic
Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostres vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.

ART I ESCOLA presenta els projectes de la cinquena edició en què han participat una trentena de centres escolars i 2.700 alumnes ART I ESCOLA presenta els projectes de la cinquena edició en què han participat una trentena de centres escolars i 2.700 alumnes

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions