Prop de 800 relats participen en el concurs ‘Històries d’Origami’ de Nationale-Nederlanden

La catalana Teresa Saborit ha estat la guanyadora del concurs de relats Històries d’Origami, una iniciativa que Nationale-Nederlanden va engegar en col·laboració amb el periodista Quim Monzó, autor del començament d’una història que els participants havien de completar amb un relat curt de no més de  250 paraules.

Finalitzat el concurs, que ha rebut un total de 789 propostes d’escriptors amateur, un jurat ha seleccionat les millors històries, que protagonitzaran el 23 d’abril a Barcelona una original instal·lació, #NNStorygami, creada expressament per la Companyia per celebrar Sant Jordi. Una cúpula efímera instal·lada en la Plaça del Portal de la Pau, molt  a prop de les Rambles i de l’estàtua de Colón, es cobrirà amb delicades roses d’origami amb els contes impresos.

Els ciutadans podran transitar sota la cúpula i sentir com els envolten els relats, que podran llegir i  portarse a casa en una jornada que, a Catalunya, es converteix en un autèntic homenatge als grans moments que ens proporcionen els llibres.

Els relats seleccionats també estaran visibles en la secció dedicada a Sant Jordi en l’edició digital de La Vanguardia. El jurat, format per personal del periòdic, ha escollit a la guanyadora atenent als criteris de qualitat literària i originalitat. Nationale-Nederlanden li obsequiarà amb un HP Envy 13,3”, un lleuger portàtil amb l’última tecnologia. A més, el relat guanyador serà publicat en l’Especial Sant Jordi del suplement CULTURA/S de La Vanguardia.
Nationale-Nederlanden ha volgut sumar-se amb aquesta acció a la diada del llibre i la rosa demostrant una vegada més el seu suport al talent de les persones reals.

El relat guanyador

“A les 4 de la matinada ja fa hores que dóna voltes al llit, incapaç d’adormir-se. Una rere l’altra, compta ovelles blanques que salten una tanca, tot i que no ha vist mai que cap ovella salti tanques. Generalment aquesta rutina fa que arribi el son però avui, de cop, veu que una de les ovelles que salta la tanca és negra i això el desconcentra. Prova de comptar ovelles que siguin totes negres. Tot d’ovelles negres que salten una tanca. Però, quan gairebé és a punt d’adormir-se, apareix una ovella blanca enmig de les negres. De manera que decideix passar d’ovelles. ¿Què podria comptar? ¿Porcs que salten una tanca? ¿Senyors que entren i surten per una porta giratòria? ¿No hi ha cap altra solució que no sigui comptar alguna cosa? És al llit, amb els ulls oberts. Tip, decideix llevar-se. Va al lavabo, orina, es renta les mans i la cara, fa un glop d’aigua, agafa el paquet de cigarrets i surt al balcó a fumar-ne un. En un balcó de la casa del davant, recolzada a la barana, hi ha una dona que també fuma un cigarret. No l’havia vista mai… Però ella el mira, com si el conegués, i salta del balcó. I la veïna del costat també surt al balcó, el mira i salta. I el veí de l’àtic que li passa fregant el rostre. I el del final del carrer. I un home amb qui coincideix cada dia a la cua del forn per comprar el pa. I la directora de l’empresa a on treballa, que estava convençut que vivia a l’altra punta de la ciutat, però que surt d’un balcó d’un cinquè que li queda a un parell d’edificis de distància i també salta. El carrer s’omple de gent sortint als balcons i saltant. I tots el miren, abans de fer-ho, «Ave Caesar, morituri te salutant», i es precipiten en el buit. I a alguns els reconeix, però a d’altres no, i se sent culpable per mantenir la creença que aquests últims no els ha vist mai. Un… Dos… Tres… Quinze… Vint… Deixa caure el paquet de cigarrets que s’afegeix a la moda dels saltimbanquis. Només pot ser un somni i, si tothom salta, per què ell no? S’enfila a la barana del balcó i es deixa anar. Massa tard recorda que no pot estar adormit si tot plegat ha començat en plena crisi d’insomni. Massa tard intueix que, encara que estigués adormit, continuaria sent al·lèrgic a l’asfalt després d’una caiguda de vint metres. Massa tard comprèn que, ni tots els autoinjectors d’adrenalina del món, seran capaços de revertir-li els símptomes d’aquest xoc .”

Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden ofereix solucions d’estalvi i inversió a mitjà i llarg termini a més de mig milió de clients a tota Espanya. Amb un equip professional de 500 empleats i 1.700 assessors personals, Nationale-Nederlanden és present a tota Espanya a través de les seves 39 oficines, més de 90 Punts Taronja i 11 franquícies per oferir assessorament personalitzat a tots els seus clients.

A més, té una unitat de negoci especialitzada en empreses que ofereix solucions retributives per a empleats i directius: Nationale-Nederlanden Employee Benefits. Més de 2.700 clients confien en nosaltres per protegir el futur dels seus més de 225.000 empleats, incloses 13 de les 35 companyies de l’IBEX-35 a més d’institucions públiques, multinacionals i pimes.

Grup NN

El Grup NN és una companyia asseguradora i de gestió d’actius que opera a més de 18 països amb forta presència a Europa i el Japó.

Amb més d’11.500 empleats, el Grup NN ofereix serveis de jubilació, assegurances, inversions i banca minorista per a petites i mitjanes empreses, clients corporatius i institucionals.

Opera a través d’assessors, brokers , bancs i serveis directes. El Grup NN té dues unitats de negoci a Espanya: Nationale-Nederlanden (Assegurances) i NN Investment Partners (Gestió d’actius.

Prop de 800 relats participen en el concurs ‘Històries d’Origami’ de Nationale-Nederlanden Prop de 800 relats participen en el concurs ‘Històries d’Origami’ de Nationale-Nederlanden

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions