ACVic i diverses institucions de l’àmbit artístic impulsen Parada Zero, una iniciativa que introdueix l’art a espais inèdits de la ciutat

Vic, maig 2016.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies, junt amb altres institucions i entitats vinculades a l’art, ha llançat Parada Zero, una iniciativa que vol “potenciar la relació entre art i ciutat a través de propostes artístiques en espais inèdits de Vic“, com comenta Ramon Parramon, director artístic d’ACVic. La iniciativa, que avui s’ha presentat, es durà a terme del 27 de maig a l’11 de juny amb propostes com exposicions, performances, instal·lacions artístiques i música a diferents emplaçaments de la ciutat i la participació de nombrosos artistes.

Esq-dreta: Marc Comas (VICCC2016), Maite Palomo (ACVic), Josep Mª Riba (Museu Episcopal i Museu de la Pell), Pilar Sanmartín (Exartvic) i Marià Dinarés (Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic) a la presentació de Parada Zero.Crèdit:Monmar Comunicació

Segons Parramon, Parada Zero, que neix amb la intenció de tenir continuïtat en el futur, busca posicionar Vic com a “ciutat de l’art, amb una aposta per obrir-lo a nous espais públics i privats que permetin arribar a més públic, amb nous relats i diàlegs“. La programació s’iniciarà el divendres 27 de maig amb –ÍSSIM, una exposició col·lectiva i temàtica sobre la figura dels líders, els mites i el herois enfront l’anonimat, irrellevància i la quotidianitat organitzada per alumnes i ex-alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic en una botiga del casc antic de la ciutat. A la inauguració hi haurà una intervenció amb h Hache i una proposta teatral de Duo Fàcil.

El dissabte 28 s’engegaran dos projectes més. Per una banda, es posarà en marxa, sota l’organització d’Ex-Abrupto, una mostra col·lectiva amb obres de 24 artistes en format d’instal·lació, fotografia, pintura, videoart i escultura en una casa modernista, antiga residència d’Antoni Maria Claret que també serà escenari de diverses performances experimentals. El mateix col·lectiu també organitza un mercat de fanzines, vinils, cassets i altres materials gràfics a la plaça de l’Estudiant i dues propostes musicals i audiovisuals a la Jazz Cava de la mà de Malvirto Tattoo, Miss Q + Mademoiselle Oui Oui, i YAK 42. Per altra banda, el mateix dia s’enceta Gestos mínims d’incidència màxima, un projecte comissariat per Montse Badia que exhibirà intervencions artístiques que utilitzen la projecció i treballen en l’àmbit de la fragilitat, l’ambigüitat i la complexitat amb obres d’Ignasi Aballí (sala modernista del Casino de Vic), Andreas M. Kaufmann (Església de la Pietat), Antoni Muntadas (a la seu de la publicació El 9 Nou) i Wilfredo Prieto (Pati de la Creu de l’Hospital de la Santa Creu).

Parada Zero també vol donar visibilitat als artistes locals i, per això, ha programat des del 3 a l’11 de juny Taller dins del taller, un petit recorregut íntim pel teixit artístic de Vic i on els artistes obren els seus espais privats de treball i creació a altres artistes i al públic. Aquest projecte està comissariat per Exartvic amb la mediació de Clara Rebollo i Pilar Sanmartin i compta amb la participació de l’estudi Bisell (Toni Garcia, Carme Solà i Jordi Farrés), h Hache, Toni Casassas, Ona Fusté, Ferran Blancafort, Manolo Gómez, Joan Vall, Biel Barnils, Nils Plans, Àlex Salomó, Lali Sallarès, Albert Coma Bau i Irina Rifà.

L’últim projecte en iniciar-se dins la programació serà Espais de Fricció el 9 de juny, una intervenció artística que vol donar visibilitat al debat sobre el futur les adoberies de Vic i que organitza el col·lectiu A+, que està desenvolupant un treball de recerca, debat i activació cultural entorn d’aquest barri de la ciutat. Aquesta proposa està relacionada amb la mostra que el col·lectiu A+ fa a la Biennal d’Art i Arquitectura de Venècia 2016. L’acte inclourà una performance a càrrec de Gest d’Influx.

Parada Zero s’ha presentat avui en un acte a ACVic al qual han participat Maite Palomo, gerent d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, Marc Comas, coordinador VICCC Capital de la Cultura Catalana 2016, Marià Dinarés, representant de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Pilar Sanmartín, representant de l’Associació d’ExAlumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, i Josep Maria Riba, representant del Museu de l’Art de la Pell, Museu Episcopal i L’Albergueria. Parada Zero és una iniciativa impulsada per ACVic Centre d’Arts Contemporànies, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Exartvic, Museu Episcopal, Museu de L’Art de la Pell i L’Albergueria. Compta el suport de l’Ajuntament de Vic i del Departament de Cultura de la Generalitat. El projecte forma part de VICCC2016.

Sobre ACVic

ACVic Centre d’Arts Contemporànies ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostres vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.

Més informació a: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · info@monmar.net

ACVic i diverses institucions de l\'àmbit artístic impulsen Parada Zero, una iniciativa que introdueix l\'art a espais inèdits de la ciutat ACVic i diverses institucions de l\'àmbit artístic impulsen Parada Zero, una iniciativa que introdueix l\'art a espais inèdits de la ciutat DESCARREGAR PROGRAMA PARADA ZERO DESCARREGAR PROGRAMA PARADA ZERO

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions