La col·laboració entre centres d’art i escoles i facultats d’art i de disseny de Catalunya augmenta gràcies al programa Hibridacions i Contextos que coordina ACVic

La col•laboració s’ha visualitzat en la recent presentació dels projectes i que “té una continuïtat amb exposicions en alguns dels centres d’art participants”, com comenta Ramon Parramon, director artístic d’ACVic.

Imatge de la presentació dels projectes.

El programa Hibridacions i Contextos també possibilita que “els alumnes de les escoles i facultats d’art i de disseny tinguin en els centres d’art un espai més real i professional per canalitzar les seves propostes”. Alguns dels projectes treballats aquest any han acabat amb exposicions en espais com el Centre d’Art Tecla Sala, de l’Hospitalet de Llobregat; el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona; el Museu d’Art Modern de Tarragona; i el Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona.

La iniciativa ha crescut els últims anys i ara ja són gairebé una trentena els centres i les escoles i facultats que hi participen després de la incorporació aquesta edició de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, l’Institut Celestí i Bellera, de Granollers, i el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

Vic, juny de 2016.- La col•laboració entre centres d’art i escoles i facultats d’art i de disseny de Catalunya ha augmentat els últims tres anys gràcies al programa Hibridacions i Contextos, dedicat a fomentar la interrelació entre art i educació i que coordina ACVic Centre d’Arts Contemporànies. Una col•laboració que s’ha visualitzat en la recent presentació dels projectes i que “té una continuïtat amb exposicions en alguns dels centres d’art participants”, com comenta Ramon Parramon, director artístic d’ACVic.
El programa Hibridacions i Contextos també possibilita que “els alumnes de les escoles i facultats d’art i de disseny tinguin en els centres d’art un espai més real i professional per canalitzar les seves propostes”. De fet, alguns dels projectes treballats aquest any han acabat amb exposicions en espais com el Centre d’Art Tecla Sala, de l’Hospitalet de Llobregat; el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona; el Museu d’Art Modern de Tarragona; i el Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona. La iniciativa ha crescut els últims anys i ara ja són gairebé una trentena els centres i les escoles i facultats que hi participen després de la incorporació aquesta edició de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, l’Institut Celestí i Bellera, de Granollers, i el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

A la jornada de presentació dels projectes, que Parramon diu que “serveix per donar-los visibilitat i també per fer balanç de la iniciativa”, van assistir una vuitantena de persones, entre representants de centres d’art i alumnes de les escoles i facultats d’art i disseny.
Precisament, aquests últims van ser els encarregats de presentar la dotzena de projectes treballats durant el curs escolar en un acte al aire lliure davant de les instal•lacions d’ACVic amb l’ajuda d’uns panells com a suport i que el centre exposarà a les seves instal•lacions. Entre els projectes, n’hi ha un, La Saleta de la Panera, realitzat per l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i el Centre d’Art la Panera, que ha comptat amb la participació de persones sense sostre usuàries de l’alberg municipal i que ha consistit en el disseny i la construcció col•lectiva d’uns prototips funcionals de mobiliari.

Assistents de l'exposició comentant els diferents projectes.

L’acte va acabar amb un debat amb Clara Boj, artista i professora de la Universitat de Múrcia, i Carme Ortiz, coordinadora general de l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) en què es va posar de manifest la necessitat de fomentar la interacció entre els alumnes dels diferents centres encara que no siguin de territoris propers. El director artístic d’ACVic diu que de cara a la pròxima edició, es vol “reforçar el nivell de coordinació dels projectes”. L’acte va comptar amb la presència tant de representants del Departament de Cultura com del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que donen suport al programa.

El llistat de tots els projectes
Les iniciatives són: Arxiu Tour-ismes 2004-2016, a càrrec de l’Escola Massana Centre d’Art i Disseny i la Fundació Antoni Tàpies, de Barcelona; Beca Primer Comissariat Bòlit, per part de l’Escola d’Art i Disseny d’Olot, l’Escola Municipal d’Art de Girona, l’Espai Estació Jove de Girona, l’Escola Universitària ERAM de Salt i Bòlit Centre d’Art Contemporani; De la dansa al dibuix del dibuix a la dansa, de l’Escola d’Art i Disseny Illa i Nauestruch, de Sabadell; Documents d’acció. Obres en exposició, a càrrec de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià, de Barcelona, i la Fundació Antoni Tàpies; Experiment col•lectiu. De ciència comunitària, projecte en procés de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo i MAC de Mataró; Institució cultural: interacció, creació i intervenció, a càrrec de Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja i la Fundació Miró, de Barcelona; La Saleta de la Panera, per part de l’Escola Leandre Cristòfol, el Centre d’Art La Panera i l’Alberg Municipal La Panera, de Lleida; Metamorfosi, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella i el Centre d’Art Tecla Sala, de l’Hospitalet de Llobregat; Obres públiques, d’ESARDI – Escola d’Art i Disseny i Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre, d’Amposta; Paneta Bellera 5, a càrrec de l’Institut Celestí i Bellera i el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona; Pell diluent / Procés creatiu, de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i el Museu d’Art Modern de Tarragona; i Temps morts – Futurs possibles, a càrrec de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic i ACVic Centre d’Arts Contemporànies. La trobada també ha programat un debat amb Clara Boj, artista i professora de la Universitat de Múrcia, i Carme Ortiz, coordinadora general de l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP).

Sobre Hibridacions i Contextos
Hibridacions i Contextos és un programa coordinat per ACVic Centre d’Arts Contemporànies que compta amb la voluntat d’articular projectes en xarxa entre els centres, espais d’art i escoles i facultats d’art i disseny. Aquestes entitats, encara que són distants en les seves activitats quotidianes, comparteixen fites com el foment de les relacions entre l’art, l’educació, el context i la connexió amb la societat. El programa es desenvolupa de manera anual en el període escolar que va de setembre a juny i està subvencionat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Sobre ACVic
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostres vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.

NDP: La col•laboració entre centres d\'art i escoles i facultats d\'art i de disseny de Catalunya augmenta gràcies al programa Hibridacions i Contextos que coordina ACVic NDP: La col•laboració entre centres d\'art i escoles i facultats d\'art i de disseny de Catalunya augmenta gràcies al programa Hibridacions i Contextos que coordina ACVic

Més informació a: MONMAR COMUNICACIÓ • Eudald Aymerich Jou • Tel. 93 812 58 97 • 685 506 531 (whatsapp) • [email protected]

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions