El concurs Les Nostres Millors Coques de Catalunya Ràdio i el diari Ara premia els forns Prat, de Mollet, Dit i Fet, de Tàrrega, La Lyonesa, d’Arenys de Munt i Can Companyó, de Sils

Els forns Prat, de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), i Dit i Fet, de Tàrrega (Urgell), s’han emportat els premis del jurat del concurs Les Nostres Millors Coques mentre que La Lyonesa, d’Arenys de Munt (Maresme), i Can Companyó, de Sils (la Selva), s’han endut els guardons atorgats per votació popular.

L’inèdit certamen va reunir ahir a Sant Julià de Vilatorta prop d’un centenar de forners i pastissers que van presentar les seves coques a un jurat encapçalat per Nandu Jubany i amb la presència d’Albert Franquesa, responsable de Forn Franquesa.

El premi del jurat a la millor coca dolça va ser per al Forn Can Prat, de Mollèt del Vallès, amb una coca de forner.

A banda de Jubany i Franquesa, el jurat estava format pel cantant Pep Sala, la corredora Núria Picas, l’expert en moda i tendències Marc Giró, la periodista Núria Coll, el divulgador científic Dani Jiménez i el gastrònom Pep Palau.

Perafita, juny de 2016.- Els forns Prat, de Mollet del Vallès, i Dit i Fet, de Tàrrega, s’han emportat els premis del jurat del concurs Les Nostres Millors Coques que han organitzat el diari Ara i La Tribu de Catalunya Ràdio per distingir les millors coques del país. L’inèdit certamen va reunir ahir a Sant Julià de Vilatorta prop d’un centenar de forners i pastissers que van presentar les seves coques a un jurat encapçalat per Nandu Jubany i amb la presència d’Albert Franquesa, responsable de Forn Franquesa. Els premis per votació popular han correspost a La Lyonesa, d’Arenys de Munt, i a Can Companyó, de Sils.

Al final, el jurat es va deixar seduir per una coca molt innovadora, amb una recepta amb pop fresc i ous de guatlla a la catalana, presentada pel Forn Dit i Fet, de Tàrrega (l’Urgell), regentat per Marta Guillem i Miquel Sanmartín; pel que fa a la coca dolça, es va decantar per una coca de forner del forn Prat, de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), de Francesc Prat. A banda de Jubany i Franquesa, el jurat estava format pel cantant Pep Sala, la corredora Núria Picas, l’expert en moda i tendències Marc Giró, la periodista Núria Coll, el divulgador científic Dani Jiménez i el gastrònom Pep Palau. “La tasca d’escollir la millor coca no ha estat gens senzilla ja que hem hagut de tastar-ne més d’una vintena i, la veritat, és que totes tenien un gran nivell”, explica Albert Franquesa, que valora molt positivament la iniciativa.

Nandu Jubany y Albert Franquesa, de Forn Franquesa.

El concurs també va atorgar dos premis més a partir dels vots recollits pel web http://interactius.ara.cat/coques/ on es van publicar el centenar de coques finalistes triades d’entre totes les candidatures. En aquest cas, els guardons van correspondre a la coca de sucre i xocolata de la pastisseria La Lyonesa, d’Arenys de Munt (Maresme), i a la coca de verdures de la fleca pastisseria Can Companyó, de Sils (la Selva). Un total de
200.000 persones van participar en la votació; la iniciativa ha constatat la gran diversitat de receptes amb què s’elabora una menja tan catalana com la coca. L’anunci dels guanyadors es va fer en directe durant l’espai La Tribu de Catalunya, que presenta Xavi Rosiñol, en un programa especial des de la plaça Major de Sant Julià de Vilatorta.

Els Catarres, durant la seva actuació en el programa especial de La Tribut de Catalunya Ràdio.

Sobre Forn Franquesa
Fundada per Lluís Franquesa al 1952 com un petit forn de poble, Forn Franquesa s’ha convertit en els seus més de 60 anys d’història en una empresa referent en el sector dels productes de proximitat associada a la marca coques de Perafita. Compta amb una quarentena de treballadors, botigues a Barcelona, Girona, Platja d’Aro i Vic a banda de punts de venda a Osona, el Bages, el Vallès i el Solsonès i una important presència en les principals fires i mercats de Catalunya. Els últims anys ha diversificat el negoci obrint una agrobotiga a Perafita i la casa rural Ca L’Estamenya.

NDP: El concurs Les Nostres Millors Coques de Catalunya Ràdio i el diari Ara premia els forns Prat, de Mollet, Dit i Fet, de Tàrrega, La Lyonesa, d\'Arenys de Munt i Can Companyó, de Sils NDP: El concurs Les Nostres Millors Coques de Catalunya Ràdio i el diari Ara premia els forns Prat, de Mollet, Dit i Fet, de Tàrrega, La Lyonesa, d\'Arenys de Munt i Can Companyó, de Sils

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ • Eudald Aymerich Jou • Tel. 93 812 58 97 • 685 506 531 (whatsapp) • [email protected]

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions