ACVic inaugura l’exposició del programa Hibridacions i Contextos on participen centres d’art i escoles i facultats d’art i de disseny de tot Catalunya

Vic, juny de 2016.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies ha inaugurat recentment l’exposició del programa Hibridacions i Contextos, dedicat a fomentar la col·laboració i el treball en xarxa entre centres d’art i escoles i facultats d’art i de disseny de Catalunya. La mostra recull la dotzena de projectes centrats en l’àmbit de l’art i l’educació que són fruit de la tercera edició del programa que ha comptat amb una trentena de participants. La mostra es podrà visitar fins al 30 de juliol.

A la mostra, s’hi poden veure les pissarres explicatives de cada projecte que es van utilitzar durant una jornada a Vic on els centres d’art i les escoles d’art i de disseny van posar en comú el seu treball. La intenció de l’exposició és “donar visibilitat a totes les iniciatives que s’han desenvolupat durant el curs escolar i que, en alguns casos, han acabat amb un exposició en un centre d’art”, com explica Ramon Parramon, director artístic d’ACVic. És el cas dels projectes Metamorfosi, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella i el Centre d’Art Tecla Sala, de l’Hospitalet de Llobregat; Pell diluent/ Procés creatiu, de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i el Museu d’Art Modern de Tarragona; Planeta Bellera 5, a càrrec de l’Institut Celestí i Bellera i el MACBA Museu d’ArtContemporani de Barcelona; i Beca Primer Comissariat Bòlit, per part de l’Escola d’Art i Disseny d’Olot, l’Escola Municipal d’Art de Girona, l’Espai Estació Jove de Girona, l’Escola Universitària ERAM de Salt i Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona. Entre els projectes, n’hi ha un, La Saleta de la Panera, realitzat per l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i el Centre d’Art la Panera, que ha comptat amb la participació de persones sense sostre usuàries de l’alberg municipal i que ha consistit en el disseny i la construcció col·lectiva d’uns prototips funcionals de mobiliari.

La resta de la dotzena de projectes exposats són: Arxiu Tour-ismes 2004-2016, a càrrec de l’Escola Massana Centre d’Art i Disseny i la Fundació Antoni Tàpies, de Barcelona; De la dansa al dibuix del dibuix a la dansa, de l’Escola d’Art i Disseny Illa i Nau Estruch, de Sabadell; Documents d’acció. Obres en exposició,a càrrec de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià i la Fundació Antoni Tàpies, de Barcelona; Experiment col·lectiu. De ciència comunitària, projecte en procés de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo, de Badalona, i MAC, de Mataró; Institució cultural: interacció, creació i intervenció, a càrrec de Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja i la Fundació Miró, de Barcelona; Obres públiques, d’ESARDI – Escola d’Art i Disseny i Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre, d’Amposta; i Temps morts – Futurs possibles, a càrrec de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic i ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

La iniciativa ha crescut els últims anys i ara ja són gairebé una trentena els centres i les escoles i facultats que hi participen després dela incorporació aquesta edició de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, l’Institut Celestí i Bellera, de Granollers, i el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona. El programa Hibridacions i Contextos es planteja de cara a la pròxima edició fomentar “la interacció entre els alumnes de centres situats en territoris distants i reforçar el nivell de coordinació dels projectes”, afirma Parramon.

Sobre Hibridacions i Contextos
Hibridacions i Contextos és un programa coordinat per ACVic Centre d’Arts Contemporànies que compta amb la voluntat d’articular projectes en xarxa entre els centres, espais d’art i escoles i facultats d’art i disseny. Aquestes entitats, encara que són distants en les seves activitats quotidianes, comparteixen fites com el foment de les relacions entre l’art, l’educació, el context i la connexió amb la societat. El programa es desenvolupa de manera anual en el període escolar que va de setembre a juny; l’última edició ha estat subvencionada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i VICCC2016.

Sobre ACVic
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostres vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.

ACVic inaugura l\'exposició del programa  Hibridacions i  Contextos  on participen centres d\'art i escoles i  facultats d\'art i de disseny de tot Catalunya ACVic inaugura l\'exposició del programa Hibridacions i Contextos on participen centres d\'art i escoles i facultats d\'art i de disseny de tot Catalunya

Més informació a:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions