La dissenyadora Teresa MO presenta a Vic una inèdita mostra de vestuari artístic que inclou peces de xocolata

La mostra, que forma part de la programació de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, inclou vestits elaborats amb complements de xocolata i representa “tota una innovació en el món del vestuari”.

La mostra sorgeix de la inquietud de la dissenyadora de plasmar amb els seus vestits “les sensacions i sentiments” que li transmeten l’obra dels pintors Pablo Picasso, Rohtko, Josep Vernis, J. Uribe Robert i del poeta Joan Brossa.

La major dificultat ha estat la creació dels vestits amb xocolata, inspirats en l’obra de Brossa amb peces que són autèntiques peces d’orfebreria.

La dissenyadora i estilista vigatana Teresa MO presentarà el divendres 7 d’octubre a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic Mostra de vestuari basada en els sentits i la xocolata, que exhibirà “vestuari artístic i d’alta costura” inspirat en l’obra d’artistes com Picasso i Brossa. La mostra, que forma part de la programació de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, inclou vestits elaborats amb complements de xocolata i representa “tota una innovació en el món del vestuari”, com diu MO. La col•lecció, inèdita a Catalunya i l’Estat, s’exposarà en una performance amb diversos models.

La mostra sorgeix de la inquietud de MO -nom artístic de Maria Teresa Montells Oms, amb una llarga trajectòria com a modista i estilista- de plasmar amb els seus vestits “les sensacions i sentiments” que li transmeten l’obra dels pintors Pablo Picasso, Rohtko, Josep Vernis, J. Uribe Robert i del poeta Joan Brossa. MO ha dissenyat dos vestits per a recrear l’obra de cada un d’ells, un per a dona i l’altre per a home, amb què diversos models conformen una escena musicada “on es queden quiets com si fossin part d’un quadre” a diferència d’una passarel•la de moda convencional. Per MO, ha estat “un repte” que l’ha portada a “crear colors propis amb tints naturals i orgànics” perquè els vestits simbolitzin millor les obres i artistes escollits.

Espectacular complement elaborat amb xocolata d'un dels vestits de la Mostra de vestuari basada en els sentits i la xocolata de Teresa MO que va tenir lloc al Museu de la Xocolata de Barcelona i que ara s'exhibeix a Vic.

En la confecció de tot el vestuari, la dissenyadora ha volgut ser molt fidel als colors i línies que utilitzen els artistes. Així, per aproximar-se a Rothko, “ha jugat amb el gris, vermell i rosa i amb els requadres més clars”, característics de les seves pintures; per a Vernis, ha escollit “les línies senzilles i elegants amb tons verdosos, vermellosos, blaus i grocs” dels seus quadres mentre que, de Picasso, n’evoca la seva època blava “amb un blau d’aigua marina” i recreant “els seus personatges melancòlics i desemparats”. En el cas d’Uribe Robert, els vestits estan fets amb “teles molt fines, de fils i sedes amb transparències” per copsar “l’efecte de flotar a l’espai del somni” que desprenen el quadres de la sèrie Tropismes.

Dos dels models de la Mostra de vestuari basada en els sentits de Teresa MO que va tenir lloc al Museu de la Xocolata de Barcelona i que ara s'exhibeix a Vic.

Però, sens dubte, la major dificultat ha estat la creació dels vestits amb xocolata, inspirats en l’obra de Brossa, amb peces que són autèntiques peces d’orfebreria. En aquest cas, els models porten dos espectaculars ornaments al cap amb coll de blonda fets a base de xocolata i acabats amb pols d’or; a banda, la xocolata també s’ha utilitzat en la decoració dels vestits. Per a la seva elaboració, MO ha comptat amb la participació de Raül Cegarra, el Xocolater de Taradell. “No podia obviar Brossa en la mostra perquè els seus poemes visuals són d’un pensament, riquesa i sensibilitat que ratllen el sublim”, afirma la dissenyadora. En el cas de Brossa, els models escenifiquen els seus poemes ‘Plat amb llavis vermells’ i ‘Plat amb clau’. La mostra, que té una sopresa final, ha comptat amb la col•laboració de l’estilista perruquer Pep Gallifa, dels fotògrafs Santi Pujolàs i Carles Comella, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Chocolate Academy, Osona Cuina i Titiana. Es durà a terme a Vic per segona vegada després d’haver-se estrenat al Museu de la Xocolata de Barcelona, on MO va tenir la col•laboració del mestre xocolater vigatà Quim Capdevila. La dissenyadora ja té emparaulades altres representacions de la mostra i aspira a poder-la portar al Salon du Chocolat de París.

Sobre Teresa MO
Teresa MO és dissenyadora, modista d’alta costura, sastre i estilista. Nascuda a Vic, on té el seu estudi taller, viu entre la capital d’Osona i Barcelona i es dedica al disseny i elaboració de vestuari artístic per a teatre, cine, dansa, etc, i a l’estilisme personalitzat.
Realitza muntatges per exposicions, recitals de poemes, passarel•les de moda, etc, i ha guanyat diversos premis de vestuari del món de les arts escèniques i de la cultura tradicional dissenyant des de vestits de reis de l’orient, gegants i capgrossos fins a la roba de campions estatals de balls o bé la casulla i mitra del Bisbe de Vic. Algunes de les seves disfresses han arribat a països com Itàlia, França i Àustria. També ha creat i dirigit el grup de teatre Els Carmelluts -ara Xalest Teatre-. Els últims mesos ha pogut fer realitat el seu somni de crear vestuari per exhibir amb la Mostra de vestuari basada en els sentits i la xocolata, però allunyant-se de la passarel•la clàssica, ja que hi és contrària per “l’explotació que hi ha en el seu rerefons”.

NDP: La dissenyadora Teresa MO presenta a Vic una inèdita mostra de vestuari artístic que inclou peces de xocolata NDP: La dissenyadora Teresa MO presenta a Vic una inèdita mostra de vestuari artístic que inclou peces de xocolata CONVOCATÒRIA DE MITJANS CONVOCATÒRIA DE MITJANS

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions