El Gremi de Llibreters i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB engeguen el projecte Hieronymus per dur a terme una reconversió del món del llibre

El Gremi de Llibreters de Catalunya i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB impulsen aquest projecte amb l’objectiu d’identificar els problemes que afecten el sector, preveure l’escenari de futur i disposar així d’elements suficients per a aconseguir millorar-ne l’eficiència i efectivitat.

El projecte està obert a tota la cadena del món del llibre i els propis lectors hi podran dir la seva a través d’enquestes.

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, explica que el projecte es posa en marxa “no amb la voluntat de donar receptes màgiques sinó de fomentar el debat per identificar les coses que es puguin reconduir i millorar”.

Barcelona, octubre de 2016.- El Gremi de Llibreters de Catalunya i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (UB) han presentat en el marc de LIBER 2016, la Fira Internacional del Llibre de Barcelona, el projecte Hieronymus. Es tracta d’una anàlisi exhaustiva i transversal del món del llibre, amb l’objectiu d’identificar els problemes que afecten el sector, preveure l’escenari de futur, i disposar així d’elements suficients per a aconseguir millorar-ne l’eficiència i efectivitat.També vol potenciar els seus punts forts, com la capilaritat territorial, la proximitat i el tracte de qualitat amb la gent. Per fer-ho possible, Hieronymus té una vocació universal i, en una primera fase, s’obrirà a l’opinió de qualsevol persona interessada, com a lector, en millorar aspectes relacionats amb el món del llibre. El projecte Hieronymus ha aconseguit aglutinar el suport de tot el sector del llibre: editors, distribuïdors, llibreries, biblioteques…i comptarà amb el suport d’altres actors com ara agents literaris, autors, traductors i els propis lectors.

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, explica que “és un bon moment a nivell socioeconòmic per agafar un punt de pausa i fer una anàlisi professional i cultural del sector”. L’objectiu final és “obrir un debat al més ampli possible, no amb la voluntat de donar receptes màgiques sinó de que sorgeixin propostes que ens permetin identificar el que ja fem bé i les coses que es poden reconduir i millorar”, va afegir.

Des de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB, el seu degà, Ernest Abadal, explica que acullen amb molt d’interès la iniciativa del projecte Hieronymus. “Pensem que és una oportunitat excel·lent de recollir de manera rigorosa, sistemàtica i consensuada una sèrie de propostes pràctiques que puguin millorar el funcionament de la cadena de valor del llibre”. El degà remarca que cal adaptar-se als canvis i novetats de tota mena que afecten el món del llibre i la lectura. En aquest sentit, “convé que aquest mercat es repensi i s’actualitzi en la seva totalitat i en cadascuna de les seves parts, sense a prioris, per tal que aquesta reflexió ajudi les institucions i els mateixos agents implicats a fer més eficaç i eficient el seu funcionament”, indica Abadal.

Els impulsors de Hieronymus han dividit el projecte en tres fases per tal de recollir el màxim d’informació possible, gestionar-la i analitzar-la i extreure’n unes conclusions que es puguin aplicar de forma pràctica per reconvertir i millorar el sector del llibre.

A la primera fase, que ja ha començat, es crearan les comissions consultives que treballaran els continguts. També s’han de definir les enquestes i els qüestionaris per tal de recollir la informació. En un primer moment, les enquestes seran accessibles a qualsevol persona interessada en aportar la seva opinió, des de lectors fins a professionals del sector del llibre. Posteriorment, i a partir dels resultats d’aquestes, es faran qüestionaris més específics per aprofundir en temes detectats o introduir noves qüestions a debatre.

La segona fase inclourà la recollida i una primera anàlisi quantitativa de la informació de les enquestes i l’enviament de qüestionaris més específics a una extensa selecció de professionals del sector. L’objectiu és tenir definida aquesta segona fase no més tard de juny de 2017.

La tercera i última fase de Hieronymus es basarà en analitzar tota la informació i extreure’n les conclusions pertinents. Per això, s’organitzaran unes jornades de treball que acabaran de definir i aprovar les propostes de reconversió definitives. Aquestes jornades estan previstes per al darrer trimestre del 2017.

Hieronymus es vehicularà a través d’una web on totes les persones interessades podran accedir a les enquestes i participar en la iniciativa. Aquestes enquestes també es difondran a través d’entitats i col·lectius del món del llibre.

ndp_ El Gremi de Llibreters i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB engeguen el projecte Hieronymus per dur a terme una reconversió del món del llibre ndp_ El Gremi de Llibreters i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB engeguen el projecte Hieronymus per dur a terme una reconversió del món del llibre

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou – Tel. 93 812 58 97 – 685 506 531 (whatsapp) – info@monmar.net

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions