El director general de Medi Natural es compromet amb ADIN i altres entitats a refer el Pla Rector d’Ús i Gestió del Cap de Creus

L’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) i altres entitats i empreses del sector nàutic han transmès al director general de Medi Natural la seva preocupació i rebuig al Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Parc Natural de Cap de Creus.

Miquel Guarner, secretari general d’ADIN, expressa la seva satisfacció per la disposició a refer el PRUG, ja que segons ell “la Direcció General de Medi Natural justifica el pla pel gran creixement de la nàutica d’esbarjo dels darrers anys cosa que, per desgràcia, és ben bé al contrari”.

Barcelona, novembre de 2014.- Recentment, representants de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS), de la Federación Española de Actividades Subacuáticas (FEDAS), centres de busseig i de la motonàutica de Cadaqués, i membres de la indústria del material de busseig, s’han reunit a Barcelona amb el director general de Medi Natural, Antoni Trasobares, la subdirectora general de Pesca, Àngela Seira, el director dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Vicenç Estanyol, i la cap de gabinet del Conseller, Anna Boada. Els assistents en la reunió han transmès al director general la seva preocupació i rebuig total a la proposta del Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Parc Natural de Cap de Creus, tant pel seu contingut, totalment inacceptable, com per la forma en què s’ha elaborat, de dalt cap baix i sense comptar amb les entitats assentades al territori ni amb els sectors implicats.

Miquel Guarner, secretari general d’ADIN, expressa la seva satisfacció per la disposició a refer totalment el PRUG, ja que segons ell “la Direcció General de Medi Natural justifica el pla pel gran creixement de la nàutica d’esbarjo dels darrers anys cosa que, per desgràcia, és ben bé al contrari”. També anuncia que s’ha demanat una reunió amb el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, per abordar el tema al més aviat possible.

Per la seva banda, el director general ha reconegut que la comunicació amb la gent del territori i els sectors implicats ha estat insuficient i ha explicat que el document inicial està totalment obert a modificacions. Ha recomanat que tots els col·lectius enviïn les al·legacions que convinguin dins del termini establert i ha afirmat que, una vegada tancat aquest, es faran servir per començar a donar llum a un nou document que es farà a partir de reunions bilaterals i multilaterals amb tots els sectors implicats. S’ha arribat a un compromís perquè aquestes reunions es desenvolupin a les poblacions del parc i comencin fins i tot abans d’acabar el període d’al·legacions.

El director general s’ha compromès, a més, a portar el document a informació pública tantes vegades com faci falta per aconseguir un consens final. Des de d’ADIN i les entitats sectorials s’anima a tots els col·lectius, associacions, clubs i persones físiques que enviïn totes les al·legacions que considerin oportunes a la Direcció General de Medi Natural.

Més informació:
· MONMAR COMUNICACIÓ – E. Aymerich Jou · Tel.93 812 58 97· 685 506 531 (whatsapp)· [email protected]
· ADIN - M. Guarner · Tel. 93 233 24 32 – Av. Reina Ma Cristina, s/n · 08004 Barcelona· [email protected]

ndp_El director general de Medi Natural es compromet amb ADIN i altres entitats a refer el Pla Rector d\'Ús i Gestió del Cap de Creus ndp_El director general de Medi Natural es compromet amb ADIN i altres entitats a refer el Pla Rector d\'Ús i Gestió del Cap de Creus

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions