ACVic Centre d’Arts Contemporànies acull un projecte artístic i social de Deriva Mussol

Acollirà divendres 25 la presentació d’un documental i una publicació sobre Caminants, una iniciativa impulsada per Deriva Mussol que ha consistit en l’organització de sortides a caminar amb la participació d’estudiants de la Universitat de Vic, seguidors de Deriva Mussol i persones amb un diagnòstic de salut mental.

El documental fa un seguiment de les sortides a caminar realitzades entre l’hivern i la primavera d’aquest any. També s’ha realitzat una publicació que inclou fotos de les sortides així com dibuixos, poesies i textos entorn del fet de caminar.

El temps caminant junts crea un espai de confiança entre els participants que ajuda a superar algunes dificultats, entre les quals es troba l’estigma i l’autoestigma”, diuen Eva Marichalar-Freixa i Jordi Lafon, membres de Deriva Mussol.

Vic, novembre de 2016.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies acollirà aquesta setmana la presentació d’un documental i una publicació sobre Caminants , una iniciativa impulsada per Deriva Mussol que ha consistit en l’organització de sortides a caminar amb la participació d’un grup heterogeni de persones amb diferents realitats: estudiants de la Universitat de Vic, seguidors de Deriva Mussol i persones amb un diagnòstic de salut mental. “El temps caminant junts crea un espai de confiança entre els participants que ajuda a superar algunes dificultats, entre les quals es troba l’estigma i l’autoestigma”, diuen Eva Marichalar-Freixa i Jordi Lafon, membres de Deriva Mussol.

El documental, realitzat per Xef Vila, fa un seguiment de les sortides a caminar realitzades entre l’hivern i la primavera d’aquest any. “S’hi pot veure des d’on ens reuníem fins als moments en què comencen a aflorar les realitats i talents de cadascú”, explica Lafon. “Hem reunit gent que d’altra manera no s’haguessin conegut mai i, a partir d’aquí, han sorgit multitud de propostes paral·leles, com noves caminades o l’assistència a diferents esdeveniments”. Per altra banda, a partir de l’experiència també s’ha realitzat una publicació que, amb una cinquantena de pàgines, és “una peça artística realitzada entre tots”. La publicació inclou fotografies de les sortides així com dibuixos, poesies i textos entorn del fet de caminar; el disseny ha anat a càrrec d’Adicciones Porquesí.

Les caminades, que es duien a terme cada dimarts al matí, es van realitzar bàsicament a la ciutat de Vic i tenien de mitjana una desena d’assistents. No seguien una ruta preestablerta sinó que es feien “amb sentit de deriva i la voluntat de descoberta” i s’alternaven amb trobades i reunions entre els participants “que ens permetien conèixer- nos millor al voltant d’una taula”. D’aquí que el nom amb què van batejar la iniciativa va ser Caminades i parlems.

La presentació de Caminants es durà a terme a ACVic el divendres 25 a les 19 h amb la presència dels seus impulsors, dels participants, amics i familiars, en un acte obert a tothom. La proposta s’ha dut a terme amb la col·laboració d’Osonament (FCMPPO) i amb el finançament i suport tècnic d’Obertament. També s’ha comptat en alguns trams del projecte amb la participació d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Sobre Deriva Mussol
Deriva Mussol és la denominació d’una parella artística formada per l’artista visual Jordi Lafon i l’artista en arts performàtiques Eva Marichalar-Freixa. Sota aquesta marca, han elaborat des de 2012 diferents projectes centrats en el fet de caminar i la deriva com a formes d’explorar possibilitats de creació i aprenentatge en contextos contemporanis, com #relleus_Parada Zero, Caminar el Perímetre #Sabadell o bé Caminants. Deriva Mussol és una iniciativa sorgida del Projecte Viver d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostres vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.

Més informació:

MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · info@monmar.net

ACVic Centre d\'Arts Contemporànies acull un projecte artístic i social de Deriva Mussol ACVic Centre d\'Arts Contemporànies acull un projecte artístic i social de Deriva Mussol

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions