El programa Aracoop aposta pel creixement i la internacionalització de les cooperatives i entitats d’economia social

Barcelona, gener de 2017.- Aracoop, programa marc de cooperació público-privada promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que posa en valor l’economia social i cooperativa com a model empresarial, ha posat en marxa aquest gener una línia que busca la consolidació, creixement i internacionalització de les entitats d’economia social i cooperatives catalanes. La iniciativa s’adreça a “entitats i cooperatives ja consolidades que volen dissenyar un pla estratègic de creixement i enfortiment”, com explica Miquel las Heras, soci-consultor de Grup Integral, empresa encarregada de dur a terme la implementació del programa. Aracoop ha organitzat presentacions a diverses ciutats catalanes, com Badalona, Tarragona, El Prat de Llobregat i Girona, per explicar el contingut del programa del qual es podran beneficiar 30 entitats i cooperatives.

Durant les presentacions, es donarà a conèixer la línia d’acompanyament expert del programa Aracoop i els requisits per tal de poder-hi accedir. Els projectes seleccionats entraran a formar part d’un programa d’acompanyament de vuit mesos que inclou tant sessions de treball col·lectives (5 hores / sessió) com individuals a càrrec d’un expert (30hores) que els facilitarà l’elaboració d’un pla orientat al creixement del model de negoci i a la recerca de nous mercats nacionals i internacionals. Es treballaran aspectes com els elements de valor, l’estratègia comercial i de comunicació, la gestió econòmica i financera, la gestió interna, entre altres.

Les sessions informatives, obertes a qualsevol entitat i cooperativa interessada en el programa, tindran lloc a Badalona el dilluns 23 de gener (IMPO – Masia Can Boscà); a Tarragona el dimecres 25 (Tarragona Impulsa – Espai Tabacalera); i a El Prat de Llobregat i Girona en dates per determinar. El procés de selecció es realitzarà a partir de l’avaluació tècnica de la informació de cada candidatura i d’entrevistes personals. El termini de presentació de candidatures finalitza el 30 de gener.

Sobre Aracoop
Aracoop és un programa promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la participació de la Confederació i les Federacions de Cooperatives i amb la col·laboració de 100 institucions públiques i privades implicades en la creació i el creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa. Té com a eixos d’actuació la creació; el món educatiu i universitari; la formació i la gestió; el creixement i la internacionalització; i la promoció i difusió. Pel que fa a l’economia social i cooperativa, representa prop del 6% del PIB català, amb 150.000 treballadors directes, i està present en sectors d’activitat innovadors i estratègics, com els serveis a les persones, l’agroalimentari i les energies renovables, etc. A banda, afavoreix la igualtat d’oportunitats ja que, gràcies a les entitats d’economia social i cooperatives, s’insereixen unes 13.000 persones amb necessitats especials.

ndp-Programa Aracoop potenciara creixement cooperatives catalanes ndp-Programa Aracoop potenciara creixement cooperatives catalanes

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · info@monmar.net

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions