El programa Aracoop presenta a Badalona la seva línia per ajudar les cooperatives i entitats d’economia social a créixer i internacionalitzar-se

Barcelona, gener de 2017.- Badalona acollirà el pròxim dilluns la presentació del programa Aracoop que promou l’economia social i cooperativa com a model empresarial i que ha llançat una línia per ajudar les entitats d’economia social i cooperatives catalanes a consolidar-se, créixer i internacionalitzar-se. La iniciativa s’adreça a “entitats i cooperatives ja consolidades que volen dissenyar un pla estratègic de creixement i enfortiment”, segons explica Miquel Las Heras, soci-consultor de Grup Integral, empresa encarregada de dur a terme la implementació del programa. L’acte comptarà també amb la intervenció de Robert Bach, responsable d’Economia Social d’ACCIO.

Durant l’acte, que es durà a terme a l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació – Masia Can Boscà el dilluns 23 de gener a les 12 h, s’explicarà el contingut del programa, que és gratuït i del qual es podran beneficiar 30 entitats i cooperatives. També es comentaran els requisits per tal d’accedir-hi. Els projectes seleccionats entraran a formar part d’un procés d’acompanyament que es durà a terme durant vuit mesos i que inclou tant sessions de treball col·lectives (5 hores / sessió) com individuals a càrrec d’un expert (30 hores) que els facilitarà l’elaboració d’un pla orientat al creixement del model de negoci i a la recerca de nous mercats nacionals i internacionals. Es treballaran aspectes com els elements de valor, l’estratègia comercial i de comunicació, la gestió econòmica i financera, la gestió interna, entre altres.

Algunes empreses ja han confirmat la seva assistència a l’acte i interès en el programa. Una d’elles és la cooperativa M5 Idees & Mercats, hereva de l’emblemàtica fàbrica de vidre de Badalona Cristalerías San Miguel i que es dedica al disseny i fabricació d’articles de vidre bufat destinats primordialment al sector de l’hostaleria. “A nosaltres ens interessa sobretot la part de la internacionalització ja que aquest any ens plantegem començar a vendre a països com França, Alemanya i Itàlia”, explica Mercè Rufián, una de les seves sòcies. L’empresa, ubicada a Sant Adrià de Besòs, ja s’havia beneficiat d’un programa Aracoop anteriorment dedicat a l’enfortiment, “una experiència molt positiva que ens ha ajudat molt a l’hora de replantejar l’estratègia de negoci i treballar un eixos prioritaris”, comenta.

A banda de Badalona, Aracoop ha organitzat presentacions a Tarragona el dimecres 25 (Tarragona Impulsa – Espai Tabacalera) així com a Girona el dilluns 30 (Servei Girona Emprèn) i El Prat de Llobregat, amb data per determinar. Les sessions informatives estan obertes a qualsevol entitat i cooperativa interessada en el programa. El procés de selecció es realitzarà a partir de l’avaluació tècnica de la informació de cada candidatura i d’entrevistes personals.

Sobre Aracoop
Aracoop és un programa promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la participació de la Confederació i les Federacions de Cooperatives i amb la col·laboració de 100 institucions públiques i privades implicades en la creació i el creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa. Té com a eixos d’actuació la creació; el món educatiu i universitari; la formació i la gestió; el creixement i la internacionalització; i la promoció i difusió. Pel que fa a l’economia social i cooperativa, representa prop del 6% del PIB català, amb 150.000 treballadors directes, i està present en sectors d’activitat innovadors i estratègics, com els serveis a les persones, l’agroalimentari i les energies renovables, etc. A banda, afavoreix la igualtat d’oportunitats ja que, gràcies a les entitats d’economia social i cooperatives, s’insereixen unes 13.000 persones amb necessitats especials.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 ·685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_El programa Aracoop presenta a Badalona la seva línia per ajudar les cooperatives i entitats d\'economia social a créixer i internacionalitzar-se ndp_El programa Aracoop presenta a Badalona la seva línia per ajudar les cooperatives i entitats d\'economia social a créixer i internacionalitzar-se

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions