El programa Aracoop brinda suport a les cooperatives i entitats d’economia social de Girona que vulguin créixer i internacionalitzar-se

El nombre de cooperatives a Catalunya ha aconseguit mantenir-se estable els últims anys malgrat la crisi. A Girona, des de l’any 2008 fins al 2016 s’ha passat de 222 empreses a 256, és a dir, l’economia social ha experimentat un creixement.

La tercera presentació del programa Aracoop, que promou l’economia social i cooperativa com a model empresarial, es farà a la seu de Girona Emprèn (C/Tarragona, 40) de Girona, el dilluns 30 de gener a les 10h.

Durant l’acte s’explicarà el contingut del programa i es comentaran els requisits per accedir-hi. Una trentena d’empreses seran escollides perquè, de manera gratuïta, puguin accedir a suport i formació. Així doncs, les sessions informatives estan obertes a qualsevol entitat i cooperativa interessada en el programa.

Barcelona, gener de 2017.- El cicle de presentacions del programa Aracoop, que ha llançat una línia per ajudar les entitats i cooperatives catalanes a créixer i internacionalitzar-se, arriba a Girona. Després de Badalona i Tarragona, la capital gironina serà la tercera ciutat que acollirà aquest acte que s’adreça sobretot a “entitats i cooperatives que ja tinguin una recorregut i que com a objectiu prioritari vulguin créixer i arribar al mercat exterior”, com explica Miquel Las Heras, soci-consultor de Grup Integral, empresa encarregada de dur a terme la implementació del programa. Aracoop escollirà una trentena d’empreses que de manera gratuïta accediran a suport i formació. L’acte comptarà també amb la intervenció de Robert Bach, responsable d’Economia Social d’ACCIÓ.

Durant l’acte, que es durà a terme a la seu de Girona Emprèn (c/Tarragona, 40 Girona) el dilluns 30 de gener a les 10 h, s’explicarà el contingut del programa Aracoop i es comentaran els requisits per accedir-hi. Els projectes seleccionats entraran a formar part d’un procés d’acompanyament i formació que no té cap cost per a les empreses i que es durà a terme durant vuit mesos. Aquest inclou tant sessions de treball col·lectives (5 hores/ sessió) com individuals a càrrec d’un expert (30 hores) que els facilitarà l’elaboració d’un pla orientat al creixement del model de negoci i a la recerca de nous mercats nacionals i internacionals. Es treballaran aspectes com els elements de valor, l’estratègia comercial i de comunicació, la gestió econòmica i financera i la gestió interna, entre altres.

A banda de Girona, Aracoop ha presentat ja el programa a Badalona i Tarragona. Les sessions informatives estan obertes a qualsevol entitat i cooperativa interessada en el programa. El procés de selecció es realitzarà a partir de l’avaluació tècnica de la informació de cada candidatura i d’entrevistes personals.

El creixement de l’economia social a Girona
El nombre de cooperatives ha aconseguit mantenir-se estable a Catalunya els últims anys malgrat la crisi. Així si al 2008, any en què se situa el començament de la recessió, hi havia 4.056 cooperatives al país, al desembre de l’any passat aquesta xifra era de 4.000, pràcticament la mateixa, segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat. Pel que fa a Girona, en canvi, durant els mateixos anys s’ha passat de 222 empreses a 256, és a dir, l’economia social, en una de les seves formes d’organització més habitual, la cooperativa, ha experimentat un creixement d’un 15,3%. “Durant aquest període, que es correspon amb el de la crisis econòmica, no solament no ha baixat el nombre total de cooperatives de la demarcació de Girona sinó que han anat augmentant”, assenyalen des de la delegació territorial del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona. Aquí us podeu descarregar més informació sobre l’evolució de les cooperatives dels últims anys segons les dades que consten en l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat.

Sobre Aracoop
Aracoop és un programa promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la participació de la Confederació i les Federacions de Cooperatives i amb la col·laboració de 100 institucions públiques i privades implicades en la creació i el creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa. Té com a eixos d’actuació la creació; el món educatiu i universitari; la formació i la gestió; el creixement i la internacionalització; i la promoció i difusió. Pel que fa a l’economia social i cooperativa, representa prop del 6% del PIB català, amb 150.000 treballadors directes i 1.320.000 socis de cooperatives, i està present en sectors d’activitat innovadors i estratègics, com els serveis a les persones, l’agroalimentari i les energies renovables, etc. A banda, afavoreix la igualtat d’oportunitats ja que, gràcies a les entitats d’economia social i cooperatives, s’insereixen unes 13.000 persones amb necessitats especials. El tipus d’organitzacions que s’inclouen en aquest model econòmic és molt divers i inclou cooperatives, societats laborals, mutualitats, centres especials de treball, empreses d’inserció, confraries de pescadors i associacions i fundacions.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_El programa Aracoop brinda suport a les cooperatives i entitats d\'economia social de Girona que vulguin créixer i internacionalitzar-se ndp_El programa Aracoop brinda suport a les cooperatives i entitats d\'economia social de Girona que vulguin créixer i internacionalitzar-se

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions