H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC) reivindica el seu paper en la promoció de l’art amb la celebració dels seus 25+1 anys

Vic, febrer de 2017.- H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC) vol reivindicar el seu paper en l’impuls i la difusió de l’art contemporani. Per aquest motiu, l’entitat, encarregada de la gestió d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, ha organitzat una àmplia programació d’actes amb motiu del seu 26 è aniversari (d’aquí el logotip 25+1). La iniciativa “vol donar a conèixer el paper que ha tingut l’associació en la divulgació i l’impuls de l’art contemporani al territori i atorgar-li la visibilitat que es mereix”, explica Marià Dinarès, el seu president. La programació s’allargarà durant tot l’any i contempla una quinzena d’activitats culturals i lúdiques.

El tret de sortida de l’aniversari serà l’exposició Creure en 10 coses impossibles abans d’esmorzar, que proposa tota una sèrie d’accions el dia de la inauguració “que passaran a ser obres en exposició una vegada realitzades”, expliquen els artistes osonencs Irene Solà i Arnau Musach, que en són els comissaris. La mostra simbolitza així “el concepte de festa i el seu ritual partint de les traces que deixaran les accions; com els globus i les restes de menjar que trobes quan et lleves l’endemà d’una celebració a casa teva”, diuen. L’exposició adopta “un plantejament trencador amb una desena d’obres molt diferents no només realitzades per artistes contemporanis sinó també per persones de camps com la poesia, la filosofia, la investigació, etc”. També hi haurà dos “cronistes que s’encarregaran de documentar, en vídeo i en poesia, el que passa a la sala perquè després els visitants ho puguin veure”. La mostra s’inaugura el dissabte 11 de febrer al Museu de la Pell de Vic on es podrà veure fins al 26 de març.

La presentació de la programació s’ha dut a terme a l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de Vic amb la participació de la regidora de cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, el president d’H.AAC, Marià Dinarès, els comissaris de l’exposició Creure en 10 coses impossibles abans d’esmorzar, Irene Solà i Arnau Musach, i la directora de l’entitat, Maite Palomo.

Referent de l’art contemporani
L’art contemporani no s’entendria a Osona sense H. Associació per a les Arts Contemporànies (H. AAC). Creada al 1991, l’entitat ha promogut des dels seus inicis manifestacions artístiques i de pensament relacionades amb les idees i estètiques contemporànies, així com amb la creació, recerca i estudis en aquest camp. Ha dut a terme projectes en diferents àmbits com la Quinzena d’Art de Montesquiu (QUAM); edita, en col·laboració amb Eumo Editorial la col·lecció Textos sobres les Arts Contemporànies; realitza exposicions i organitza conferències i debats sobre aspectes de l’art i del pensament contemporani. Des de 2009, ha centrat la seva activitat principalment en la gestió d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, resultat de la cooperació entre l’Ajuntament de Vic, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i H. Associació per a les Arts Contemporànies. De cara al futur, l’associació vol “continuar treballant, canalitzant i fomentant la creació, la formació i la col·laboració entre els diferents estaments del sector de les arts i la cultura”.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC) reivindica el seu paper en la promoció de l\'art amb la celebració dels seus 25+1 anys ndp_H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC) reivindica el seu paper en la promoció de l\'art amb la celebració dels seus 25+1 anys

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions