H. Associació per a les Arts Contemporànies proposa un cicle de lectures poètiques al Gravat dins la celebració dels seus 25+1 anys

Vic, març de 2017.- La poesia serà la nova protagonista de la celebració dels 25+1 anys d’H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC). Després de l’exposició Creure en 10 coses impossibles abans d’esmorzar al Museu de l’Art de la Pell de Vic i de l’homenatge al crític d’art i comissari Manel Clot, l’entitat organitza un cicle de lectures poètiques al Gravat de Vic que comença aquest dilluns 13 de març amb Meritxell Cucurella-Jorba presentant “Clínica de l’abandó”, obra traduïda de la poesia d’Alda Merini. El cicle també inclou la participació dels joves poetes Sònia Moya (23/3), Ramon Mas (30/3) i una sessió dedicada a poetes-pintors, des de Michelangelo a Perejaume, a càrrec de Víctor Sunyol, Montse Vellvehí i Marc Serra.

Meritxell Cucurella-Jorba encetarà el cicle amb la poesia d’Alda Merini i el seu llibre “Clínica de l’abandó”, la traducció del qual li va valer el darrer premi Jordi Domènech de Traducció de Poesia. Cucurella-Jorba ens parlarà d’aquesta poeta torturada i vital i llegirà poemes del darrer llibre de l’autora, escrit des del manicomi on passà els darrers anys de vida. El cicle ha apostat també per la participació de joves poetes, com Sònia Moya i Ramon Mas. La primera, el dijous 23 de març, llegirà poemes del seu darrer libre, “Intersecció de conjunts”, i parlarà de la seva gènesi. L’obra parla de la identitat familiar així com dels seus rols i prejudicis. Per la seva banda, el dijous 30 de març, Mas, editor i músic, llegirà i comentarà el seu darrer llibre “Òsties”, fet de versos reactius que han pres la forma d’aforismes, de crits, de sentències o de cançons. El cicle es tancarà el dilluns 3 d’abril amb “He trobat l’infinit”, una sessió dedicada a recordar una dotzena de poetes-pintors des del Renaixement fins a l’actualitat: Michelangelo Buonarroti, Yosa Buson, William Blake, Vassily Kandinski, Paul Klee, Mercè Rodoreda, Pic Adrian, Aurélie Nemours, Felícia Fuster, Albert Ràfols-Casamada, Benet Rossell i Perejaume. Cada un d’ells serà breument introduït per Víctor Sunyol i Montse Vellvehí en llegirà una selecció dels seus textos acompanyada de Marc Serra a la guitarra.

Cartell del cicle de lectures poètiques.

Actes de celebració dels 25+1 anys d’H.AAC
El cicle de lectures poètiques és un dels actes programats amb motiu de la celebració del 26 è aniversari d’H.AAC, que s’allargarà durant tot l’any i contempla una quinzena d’activitats culturals i lúdiques i la col·laboració de nombroses institucions, entitats i empreses. Els actes inclouen la participació de noms destacats del panorama cultural actual, com Albert Serra i la seva pel·lícula “La mort de Lluís XIV”, que es projectarà en el marc de la programació de Cineclub Vic; Jordi Oriol, amb l’obra “La caiguda de l’H”, que es representarà al Casino de Vic sota l’organització de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona; o bé el filòsof Xavier Antich, que farà una conferència. Per la seva banda, els artistes Francesc Abad, Toni Ferron i Jordi Lafon presentaran les seva últimes publicacions en col·laboració amb Adicciones Porquesí. Una altra activitat serà el Festival 25+1 que se celebrarà el 10 de juny, en que es duran a terme performances, circ, arts de carrer, actuacions musicals i de dj’s i un dinar gratuït. Amb motiu de l’efemèride, l’entitatestrena la página web www.haac.cat i perfils a les xarxes socials i editarà una publicació sobre la història i fites d’H.AAC.

H.AAC, referent de l’art contemporani
L’art contemporani no s’entendria a Osona sense H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC). Creada al 1991, l’entitat ha promogut des dels seus inicis manifestacions artístiques i de pensament relacionades amb les idees i estètiques contemporànies, així com amb la creació, recerca i estudis en aquest camp. Ha dut a terme projectes en diferents àmbits com la Quinzena d’Art de Montesquiu (QUAM); edita, en col·laboració amb Eumo Editorial la col·lecció Textos sobres les Arts Contemporànies; realitza exposicions i organitza conferències i debats sobre aspectes de l’art i del pensament contemporani. Des de 2009, ha centrat la seva activitat principalment en la gestió d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, resultat de la cooperació entre l’Ajuntament de Vic, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i H. Associació per a les Arts Contemporànies. De cara al futur, l’associació vol “continuar treballant, canalitzant i fomentant la creació, la formació i la col·laboració entre els diferents estaments del sector de les arts i la cultura”.

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

Ndp_Cicle lectures poètiques El Gravat Ndp_Cicle lectures poètiques El Gravat

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions