La dissenyadora vigatana Teresa MO tanca el cicle de la seva exitosa “Mostra basada en els sentits i la xocolata” amb una exposició al Col·legi d’Aparelladors de Vic

Vic, març de 2017.- El Col·legi d’Aparelladors de Vic (Rambla Passeig, 71) acull a partir d’aquest divendres 24 la “Mostra basada en els sentits i la xocolata” en què la dissenyadora vigatana Teresa MO -nom artístic de Maria Teresa Montells Oms, amb una llarga trajectòria com a modista i estilista- exposa el vestuari artístic i d’alta costura que ha ideat a partir de l’obra d’artistes com Picasso i Brossa. A la mostra es podran contemplar els espectaculars vestits, alguns amb ornaments de xocolata, i també esbossos i dibuixos utilitzats per a seva la confecció. “Crec que el fet de poder explicar tot el procés de creació del vestuari serà la millor manera de tancar el cicle d’aquesta mostra que tant ha donat de si”, afirma MO. La mostra es va estrenar al l’any passat a Barcelona i ha passat per diferents espais de la ciutat de Vic.

L’acte d’inauguració, obert al públic, comptarà amb la presència de la dissenyadora i també amb membres del Col·legi d’Aparelladors de Vic. L’exposició inclou vuit vestits dedicats a l’obra dels pintors Pablo Picasso, Rohtko, Josep Vernis i J. Uribe Robert -quatre per a home i quatre per a dona- i dos més inspirats en el poeta Joan Brossa i treballats amb decoracions de xocolata. La mostra, que es podrà veure fins al 22 d’abril, també explica la relació dels dissenys de MO amb cada artista. L’acte acabarà amb un refrigeri en què s’obsequierà al públic amb llavis i claus de xocolata, regats amb cava, en honor a Brossa. Uns dolços elaborats pel Xocolater de Taradell , encarregat també de fer tots els ornaments de xocolata dels vestits. A Vic, la mostra ja s’ha pogut veure al Museu de l’Art de la Pell de Vic i a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, amb una performance amb models i música amb motiu de VICCC Capital de la Cultura Catalana 2016.

De cara al futur, MO es planteja la creació d’una nova mostra “seguint la mateixa línia” però centrada en el món de la dona “donada l’acceptació i repercussió de la iniciativa”. “La dona artista sempre ha estat molt marginada i crec que es fa necessari reivindicar-ne la seva figura a través d’una mostra que se centri en dones que han destacat en diferents
camps de l’art”, explica. De moment, tot i que no té encara decidits els noms de les artistes que inspiraran els seus vestits, cita a “Artemisia Gentileschi, pintora italiana del Barroc, i també alguna artista catalana i russa”. La dissenyadora preveu l’estrena de la nova mostra per l’any que ve.

La "Mostra basada en els sentits i la xocolata" es va fer ja a l'octubre a Vic amb models portant els vestits artístics. Crèdit: Monmar Comunicació.

Sobre Teresa MO
Teresa MO és dissenyadora, modista d’alta costura, sastre i estilista. Nascuda a Vic, on té el seu estudi taller, viu entre la capital d’Osona i Barcelona i es dedica al disseny i elaboració de vestuari artístic per a teatre, cine, dansa, etc, i a l’estilisme personalitzat. Ha realitzat muntatges per exposicions, recitals de poesia, passarel·les de moda, etc, i ha guanyat diversos premis de vestuari del món de les arts escèniques i de la cultura tradicional. Dins dels seus dissenys, hi trobem des de vestits de reis de l’orient, gegants i capgrossos fins a la roba de campions estatals de balls o bé la casulla i mitra del Bisbe de Vic. Ha creat vestuari artístic per a clients de països com Itàlia, França i Àustria. També ha fundat i dirigit el grup de teatre Els Carmelluts -ara Xalest Teatre-. La “Mostra de vestuari basada en els sentits i la xocolata” és la seva última creació en què s’ha volgut allunyar de la passarel·la clàssica.

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

Ndp_La dissenyadora vigatana Teresa MO tanca el cicle de la seva exitosa \ Ndp_La dissenyadora vigatana Teresa MO tanca el cicle de la seva exitosa \"Mostra basada en els sentits i la xocolata\" amb una exposició al Col·legi d\'Aparelladors de Vic

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions