Badalona reuneix tots els oficis del mar a la fira Inicia’t

Badalona, març de 2017.- Inicia’t, La Fira de la Nàutica i els seus oficis celebra la segona edició al Port de Badalona del 18 al 21 de maig. Després de l’èxit de la seva primera convocatòria l’any passat, quan centenars de joves es van acostar a la nàutica per primera vegada per descobrir les seves infinites possibilitats, Inicia’t busca ara consolidar-se a través d’aquest format pioner al nostre país.

En la mostra, s’ensenyarà als interessats la manera de treure’s el primer títol, de fer el primer nus mariner, com comprar la primera embarcació o bé realitzar el primer bateig de mar.

Organitzada per Marina de Badalona, societat que gestiona el Port de Badalona, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de múltiples agents, com els industrials i professionals associats a l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), la Facultat de Nàutica de Barcelona (UPC) i altres entitats, la fira Inicia’t té un objectiu clar: facilitar l’accés a la nàutica de base per primera vegada en tots els vessants: esportiu, formatiu i d’aproximació a les empreses i indústries del sector. Compte entre les seves prioritats posar en contacte els formadors i els demandants de professionals per afinar en la preparació.

La fira tindrà lloc en el port de Badalona del 18 al 21 de Maig.

Un fira formativa i lúdica
Seguint la línia organitzativa de la seva primera edició, Inicia’t, la Fira de la Nàutica i a els seus oficis s’estructura en dues parts diferenciades: dos dies (dijous 18 i divendres 19 de maig) dedicats en exclusiva als joves i alumnes d’instituts i centres d’ensenyament; i els altres dos (20 i 21 de maig), destinats a un públic més familiar que podrà practicar diferents esports nàutics i gaudir de l’oferta lúdica que desplegarà la fira a l’esplanada de Marina Badalona, just en ple calendari festiu de la ciutat.

En aquest sentit, la mostra exposarà un ampli ventall de professions relacionades amb el mar -a través d’Escoles i Centres de formació- perquè els alumnes i joves en general puguin informar-se exhaustivament de les característiques d’aquests oficis: sortides professionals, requisits d’accés, titulacions, itineraris, habilitats, etc. També hi haurà visites guiades a l’Escar i xerrades orientatives impartides per experts on l’alumnat podrà resoldre dubtes de cara a un hipotètic futur professional relacionat amb la nàutica.

En l’aspecte lúdic, l’organització vol dinamitzar el certamen, especialment durant el cap de setmana, amb un mercat nàutic i oferta gastronòmica per oferir un ambient més festiu i d’oci. A tot això s’unirà un ampli ventall de pràctiques nàutiques que permetrà a famílies, grups de joves, parelles, etc., provar diferents esports: caiacs, pàdel surf, windsurf, catamarans, rem, patins de vela, vela lleugera, dragon boats…activitats que després podrien tenir continuïtat en els clubs de la ciutat.

Inicia’t, La Fira de la Nàutica i els seus oficis es completa amb l’oferta professional d’empreses nàutiques que exposaran diferents productes i serveis sempre relacionats amb la nàutica d’iniciació (embarcacions, pneumàtiques, motors, roba nàutica, complements estivals, xàrter, etc). .

Inicia't, fira marítima dedicada als oficis i a la inicialització nàutica és repeteix després de l'èxit de l'any passat.

Del 18 al 21 de maig, el Port de Badalona obrirà les portes a la segona edició d’Inicia’t, una iniciativa que vol desterrar la idea elitista que molts tenen de la nàutica; els prejudicis són una barrera a l’accessibilitat, el foment i la promoció d’un sector de gran potencial. Com ja es va fer l’any passat, l’accés és lliure, l’aparcament gratuït i totes les activitats aquàtiques es podran provar. Així mateix, la Marina oferirà amarradors gratuïts, segons disponibilitat, per als quatre dies de fira.

Sobre el Port de Badalona
El Port de Badalona és una instal·lació de 643 amarradors amb més de deu anys de trajectòria, concebut com un port de ciutat i de trobada de la
tradició nàutica de Badalona i les possibilitats de futur que ha aportat el projecte. Actualment, es troba en plena fase d’expansió gràcies a la Rambla-Canal que penetrarà a la ciutat, i que sumarà a l’oferta actual 200 nous
amarradors de 8×3, amb una previsió de posada en servei del 2019.P

Más información: Monmar Comunicació · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]
Eva M. Gómez. Secretaria Técnica Puerto de Badalona. [email protected] · Mòbil: 609 76 27 46.

Ndp_Fira Maritima Inicia\'t Ndp_Fira Maritima Inicia\'t

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions