El Gremi de Llibreters es prepara per un Dia del Llibre festiu que espera que tingui “molta participació i vendes”

“En línies generals, preveiem que serà una jornada semblant a l’any passat, que va ser en dissabte i, tot i així, va tenir uns registres molt bons de participació i vendes”, diu Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters.

Per la seva banda, la Cambra del Llibre de Catalunya constata “la consolidació de la recuperació del sector dels darrers anys” i espera que “aquest dinamisme continuï”, segons afirma el seu president, Patrici Tixis.

El Gremi llança una app per conèixer totes les llibreries agremiades i que permetrà participar en un concurs de selfies. També presenta Libelista, una plataforma que permet la compra de llibres digitals i en paper.

El Gremi, juntament amb l’Institut de Cultura de Barcelona, s’encarregarà de mostrar als representants de les 20 Ciutats de la Literatura de la UNESCO la realitat llibretera de Catalunya i l’organització del Dia del Llibre. També rebrà una delegació de la Xina interessada en conèixer la Festa del Llibre i la Rosa.

Barcelona, 7 d’abril de 2017.- El Gremi de Llibreters de Catalunya, i totes les seves llibreries agremiades, ja han començant a treballar per afrontar un nou Dia del Llibre. “En línies generals, preveiem que serà una jornada semblant a l’any passat, que va ser en dissabte i, tot i així, va tenir uns registres molt bons de participació i vendes”, diu Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters. Aquest any, l’entitat posarà en marxa iniciatives lligades a la internacionalització de la jornada i a incentivar la participació ciutadana. Per la seva banda, la Cambra del Llibre de Catalunya constata “la consolidació de la recuperació del sector dels darrers anys” i espera que “aquest dinamisme continuï”, segons afirma el seu president, Patrici Tixis.

Venda de llibres el dia de Sant Jordi.

El president del Gremi de Llibreters valora “el fet que enguany la jornada sigui en diumenge com una oportunitat perquè la gent pugui aprofitar que disposa de temps per viure amb més intensitat la diada, participar en actes i visitar més llibreries, tot gaudint de l’ambient mentre passeja i compra llibres”. “Les persones que es desplacin descobriran les llibreries agremiades que hi ha arreu del territori i que fan de la nostra xarxa una de les més denses d’Europa”, afirma Daura.

Quant a les vendes, el Gremi de Llibreters manifesta que no es marca cap objectiu econòmic i que valorarà aquest aspecte quan les llibreries hagin fet el tancament de caixa (l’any passat es va tancar la diada amb una facturació de 20,96 ME). L’entitat es mostra relativament optimista davant la informació oferta per LibriData, que comptabilitza les dades d’uns 170 punts de venda a Catalunya, i que posa de manifest que el primer trimestre de l’any s’han venut un 4,11% més d’exemplars que el mateix període de l’any passat. Segons LibriData, al Sant Jordi de 2016 es van vendre més de 45.000 títols; del total d’exemplars venuts, el 53,34% van ser en català, el 45,56% en castellà i l’1,10% en altres idiomes. Pel que fa als 10 títols que van encapçalar el rànquing de vendes, no van arribar ni al 5% del global (4,33%).

Una app llibretera i un concurs de selfies
El Gremi de Llibreters llança aquest any una app gratuïta que permetrà a tothom que se la descarregui conèixer la totalitat de les llibreries agremiades i, en el cas de Barcelona, també l’establiment. El Gremi buscarà la complicitat del públic en l’èxit d’aquesta festa proposant als lectors que es facin una selfie amb el llibre comprat en una de les llibreries que apareixen a l’app per participar en un concurs. “Volem acostar la lectura a la tecnologia i el goig de llegir a les ganes de compartir-ho amb el màxim de gent”, explica Daura. A més, l’acció també es farà el mateix dia de Sant Jordi a la ciutat de Palerm, que ha demanat al Gremi un agermanament amb motiu del Dia del Llibre.

Presentació de Antoni Daura i de Patrici Tixis sobre les novetats de Sant Jordi.

Les 20 Ciutats de la Literatura de la UNESCO, a Barcelona pel Dia del Llibre
Aquest any, Barcelona ha volgut fer coincidir la diada de Sant Jordi amb una trobada de Ciutats de la Literatura, que està dins de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO de la qual forma part des de 2015. Així, una vintena de representants d’urbs com Iowa City (Estats Units), Dunedin (Nova Zelanda), Bagdag (Irak), Montevideo (Uruguai) i Edimburg (Escòcia) passaran uns dies a Barcelona durant els quals podran viure el Dia del Llibre i tota la festa i fenomen social que s’originen al seu voltant. El Gremi de Llibreters, juntament amb l’Institut de Cultura de Barcelona, s’encarregarà de mostrar-los la realitat llibretera de Catalunya i l’organització del Dia del Llibre. D’altra banda, el Gremi rebrà una delegació de la Xina, interessada en conèixer la Festa del Llibre i la Rosa i els detalls organitzatius de cara a estendre la nostra festa en el seu país.

Noves facilitats de compra digital de llibres a les llibreries
A l’acte, s’ha presentat el nou portal de Libelista, la plataforma de venda en línia hereva de Liberdrac que ja permet la compra de llibres en format paper a part dels digitals, amb opcions com l’enviament a domicili i la recollida a la botiga i la participació d’una xarxa de llibreries de proximitat arreu de Catalunya. Libelista, impulsat pel Gremi de Llibreters, Núvol, Nube digital, Espurna, Llibreria Parcir, Bassa La Papereria i Transloan, es troba en plena expansió per l’Estat.

Col·laboració amb empreses i institucions
El Gremi de Llibreters de Catalunya ha apostat per tercer any per establir acords de col·laboració i patrocini amb diferents entitats i empreses interessades a donar suport a la diada de Sant Jordi. És el cas de Renault, Cacaolat, Borges i Holaluz, patrocinadors del Dia del Llibre 2017, i la Confraria del Cava, Libelista, Lae Consulting, Transloan, Ateneu Barcelonès, Barcelona Capital Literària i Palau Robert, que en són col·laboradors. La diada compta amb el suport de la Cambra del Llibre de Catalunya de la qual el Gremi forma part.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou – Tel. 93 812 58 97 – 685 506 531 (whatsapp) – [email protected]

Ndp_Sant Jordi 2017 Ndp_Sant Jordi 2017

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions