El programa Art i Escola inicia les presentacions dels projectes d’una edició rècord a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Vic, abril de 2017.- El programa Art i Escola, que promou l’ensenyament de l’art als centres educatius, inicia el proper dimarts 25 d’abril l’exposició dels projectes artístics elaborats pels 31 centres educatius que han pres part en la sisena edició d’aquesta iniciativa, una participació rècord. Com cada any, les escoles han treballat durant els dos primers trimestres del curs projectes artístics entorn d’un tema monogràfic, que aquest any ha estat el caos. L’Aula Magna de la la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya acollirà els dies 25, 26 i 27 d’abril, de 9.15 h a 12.30 h les presentacions dels 37 projectes elaborats. “Fem una valoració molt positiva d’aquesta sisena edició, hi ha hagut un increment d’escoles i també de la grandària dels projectes elaborats”, valora Bruna Dinarès, coordinadora de les activitats educatives d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

Imatges corrsponents a la presentació dels projectes d'art i escola de l'any passat a l'aula Magna de la univeristat de Vic

La iniciativa, que organitzen ACVic Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, ha comptat amb la participació de prop de 3.300 alumnes d’infantil, primària i secundària, la majoria d’Osona, però també d’escoles del Moianès, Ripollès, Vallès Oriental, Bages i Solsonès. A més, i per primera vegada, hi ha participat una escola bressol, La Pitota de Prats de Lluçanès. “Reflexionant i treballant al voltant del caos, s’han generat projectes que han servit per parlar d’altres aspectes curriculars o que han portat a qüestionar-se metodologies educatives”, explica Bruna Dinarès. Amb el treball a les aules també s’ha aconseguit “donar espai a la creació i espontaneïtat dels alumnes”. Durant tot el procés, un equip d’assessors, format per una trentena de professionals a títol individual i entitats vinculades al món de l’art han fet un seguiment de cada un dels centres i un acompanyament dels projectes.

Després de les presentacions dels projectes de la setmana vinent, el dijous 27 d’abril a la tarda hi ha prevista una jornada d’intercanvi d’experiències per al professorat dels centres educatius que han participat a la iniciativa. El programa Art i Escola viurà el colofó d’aquesta sisena edició el dia 11 de maig a les 18 h, amb la inauguració a ACVic Centre d’Arts Contemporànies de l’exposició ART + ESCOLA + CAOS amb una mostra dels treballs realitzats als centres educatius participants.

Imatge sobre una de les presentacion s de el projecte d'art i escola que es va fer a la Universitat Vic l'any passat

Sobre Art i Escola
Art i Escola és un programa iniciat el 2011 per ACVic Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona amb l’objectiu de promoure i posar en valor la presència de l’art als centres educatius. És una iniciativa que es desenvolupa conjuntament amb els centres d’educació infantil, primària i secundària que s’hi adhereixen i que estableix una xarxa de col·laboracions entre aquests i institucions que treballen des de l’àmbit de l’art i l’educació. Les escoles participants són principalment d’Osona, però també del Ripollès, del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Bages, Moianès i Solsonès. El nombre de centres participants sobrepassa a l’actualitat la trentena amb uns 3.300 alumnes implicats. El programa compta amb la col·laboració de Cal Gras, Col·legi d’Arquitectes, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló, Exabrupto,la Fundació Privada Osona Formació i Desenvolupament, H. Associació per a les Arts Contemporànies, Materials Educatius, Pakdart i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

Ndp_Art i escola inicia presentacions Ndp_Art i escola inicia presentacions

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions