El programa Art i Escola reuneix una trentena de centres i més de 2.000 alumnes en la presentació dels seus projectes artístics

Vic, abril de 2017.- La presentació dels projectes del programa Art i Escola, dedicat a promoure l’ensenyament de l’art, ha reunit 29 dels 31 centres educatius que hi participen aquest any. En total, uns 2.000 escolars han assistit a les diferents exposicions que s’han dut a terme durant tres dies a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i en les quals “els alumnes han explicat els moments més importants de la creació de cada projecte des del seu punt de vista”, com comenta Bruna Dinàrès, coordinadora de les activitats educatives d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

Durant les presentacions, els alumnes han comptat amb uns 10 minuts per explicar a altres escolars “l’experiència viscuda durant la realització de cada projecte”. “Es tracta d’una exposició que han de preparar els alumnes ja que ells en són els protagonistes”, valora Dinarès. De fet, els professors, tan sols els acompanyen i no intervenen. Alguns d’ells completen les presentacions amb elements o creacions que han fet. L’activitat té també un objectiu metodològic ja que “es convida als centres a fugir de les presentacions tradicionals i innovar”. “Així, aquest any hem tingut alumnes que han representat el seu projecte, és a dir, han optat per exposar-lo de manera més performàtica”. Les exposicions s’ha dut a terme a l’Aula Magna de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya des desl 25 fins al 27 d’abril.

Presentació del projecte d'Art i Escola de l'Escola Miquel Martí i Pola de Lliça de Munt. Crèdit: ACVic Centre d'Arts Contemporànies.

A banda de les presentacions, també s’ha dut a terme una trobada dels professors que participen al programa Art i Escola i que ha reunit una seixantena de docents a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya on “han posat en comú les seves valoracions, metodologies, resultats, etc”. “Això ens va molt bé per establir xarxa entre els professors i centres, que és un altre dels objectius del programa”, afirma Dinarès. Tots els professors que participen al programa compten amb el suport d’un equip d’assessors, format per una trentena de professionals i entitats vinculades al món de l’art que, de manera desinteressada, fan una tasca d’acompanyament dels projectes.

El programa Art i Escola, que organitza H. Associació per les les Arts Contemporànies (H.AAC) junt amb el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona i el suport d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, ha comptat aquest any amb una adhesió rècord de 31 centres i la participació de prop de 3.300 alumnes d’Educació Infantil, Primària i Secundària, la majoria d’Osona, però també d’escoles del Moianès, Ripollès, Vallès Oriental, Bages i Solsonès. A més, i per primera vegada, hi ha participat una escola bressol, La Pitota de Prats de Lluçanès.El programa viurà el colofó d’aquesta sisena edició el dia 11 de maig a les 18 h, amb la inauguració a ACVic Centre d’Arts Contemporànies de l’exposició ART + ESCOLA + CAOS amb una mostra dels treballs realitzats als centres educatius participants.

Assistents a la presentació del projecte d'Art i Escola de l'Escola El Vinyet, de Solsona. Crèdit: ACVic Centre d'Arts Contemporànies.

Sobre Art i Escola
Art i Escola és un programa impulsat el 2011 per ACVic Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona amb l’objectiu de promoure i posar en valor la presència de l’art als centres educatius. És una iniciativa que a l’actualitat organitza també H. Associació per les les Arts Contemporànies (H.AAC) i que es desenvolupa conjuntament amb els centres d’educació infantil, primària i secundària que s’hi adhereixen i que estableix una xarxa de col·laboracions entre aquests i institucions que treballen des de l’àmbit de l’art i l’educació. Les escoles participants són principalment d’Osona, però també del Ripollès, del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Bages, Moianès i Solsonès. El nombre de centres participants sobrepassa a l’actualitat la trentena amb uns 3.300 alumnes implicats. El programa compta amb la col·laboració de Cal Gras, Col·legi d’Arquitectes, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló, Exabrupto,la Fundació Privada Osona Formació i Desenvolupament, H. Associació per a les Arts Contemporànies, Materials Educatius, Pakdart i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Més informació:
MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531
(whatsapp) · [email protected]

Ndp_Art i escola balanç presentacions Ndp_Art i escola balanç presentacions

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions