El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya celebrarà la Gala Gràfica a les Caves Codorníu de Sant Sadurní d’Anoia

Barcelona, maig de 2017.- El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya ha escollit l’espectacular conjunt modernista de les Caves Codorníu de Sant Sadurní d’Anoia com a escenari de la Gala Gràfica, trobada ineludible del sector de les arts gràfiques a Catalunya. L’acte, programat per al 2 juny, inclou el lliurament dels prestigiosos premis del Concurs d’Arts Gràfiques així com l’actuació de l’humorista Jordi Ríos.

Imatge de les Caves Codorníu, on es durà a terme la Gala Gràfica.

L’acte central de la gala serà l’entrega dels premis del 66è Concurs d’Arts Gràfiques que distingiran els millors productes gràfics realitzats per empreses i professionals agremiats durant l’any passat. Els premis valoren el disseny, les tècniques de creació -impressió, preimpressió, gravat i enquadernació- i els materials dels treballs que es presenten en categories com llibre, revista, cartell, bossa, envàs, estoig, etiqueta, etc. També es donarà el Premi Extraordinari Piràmide Gremial al treball que, per la seva excepcional qualitat, destaca entre les obres guardonades. Els premiats rebran una litografia i un diploma. «El concurs estimula la superació tècnica i artística de les empreses gràfiques i alhora ajuda a donar a conèixer la potencialitat del sector», explica Ricard Sánchez, secretari general del Gremi.

L’acte estarà precedit per una visita dels assistents a les Caves Codorníu, conjunt arquitectònic d’estil modernista que va ser construït per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch entre el 1902 i el 1915 i està considerat bé cultural d’interès nacional; a l’actualitat és la seu de Codorníu, empresa líder del sector del cava; posteriorment s’oferirà un còctel. A banda dels guardons, la gala comptarà amb una actuació de l’actor Jordi Ríos, conegut per les seves imitacions als programes Crackòvia i Polònia. També hi ha previst un parlament del president del Gremi, Iban Cid. La Gala Gràfica, que es durà a terme a la Sala Puig, compta amb el suport de les empreses Comart, Heidelberg, HP, Kodak, Agfa, Esko, Ricoh i Sign-Tronic.

Sobre la Gala Gràfica

La Gala Gràfica, abans anomenada Nit Gremial, és una de les dates ineludibles del calendari d’actes de les arts gràfiques a Catalunya. L’esdeveniment es va crear fa 66 anys per part del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya amb l’objectiu de distingir la tasca d’empreses i professionals i de ser punt de trobada del sector gràfic. El seu programa té un càracter sectorial però també lúdic i festiu alhora ja que inclou la participació dels artistes i grups musicals destacats del moment.

Sobre el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya

El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya té el seu origen en les confraries d’impressors aparegudes a Barcelona a la fi del segle XV i en l’actualitat agrupa i defensa els interessos d’un col·lectiu heterogeni d’empreses i professionals gràfics i manipuladors del paper i el cartró. Amb seu a Barcelona, l’entitat supera el miler d’agremiats que treballen en els àmbits de la preimpressió (composició, disseny), la impressió (òfset, gravat al buit, serigrafia, relleus segellats, impressió de paper d’embalatge, paper continu, digital i flexogràfica) i la postimpressió (enquadernació, manipulació de paper i cartró, trepadors, cartró ondulat). El Gremi, que està afiliat a nivell sectorial a la Federación Empresarial de Industrias Gráficas de Espanya (FEIGRAF), és impulsor i patró de la Fundació Indústries Gràfiques, que regeix l’Escola de Formació Professional “Antoni Algueró”, ubicada a Sant Just Desvern i l’única a Catalunya especialitzada en arts gràfiques.

El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya celebrarà la Gala Gràfica a les Caves Codorníu de Sant Sadurní d\'Anoia El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya celebrarà la Gala Gràfica a les Caves Codorníu de Sant Sadurní d\'Anoia

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions