L’èxit de públic i participació del Festival 25+1, impulsat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, obre la porta a plantejar-ne la seva continuïtat

Vic, juny de 2017.- L’èxit de públic i participació que ha tingut el Festival 25+1, acte festiu i popular de la celebració dels 26 anys de l’entitat H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC), obre la porta a valorar-ne la seva continuïtat en el futur. El festival, plantejat com un esdeveniment multidisciplinari amb música, teatre, circ i performances artístiques de grups i artistes emergents, tant locals com de fora, ha tancat amb un balanç positiu de públic que ha seguit amb entusiasme cada actuació. “La resposta i repercussió del festival fa que ens plantegem poder-lo continuar fent en el futur, potser anualment”, comenta Marià Dinarès, president d’H.AAC. L’entitat està també satisfeta d’haver apostat per un format obert a diferents disciplines artístiques. “La programació del festival reflecteix el que són les arts contemporànies que es caracteritzen per trencar barreres, fronteres i disciplines”, comenta.

Al migdia, es va fer una pausa en la programació del festival i 150 comensals van poder degustar una arrossada popular. Foto: ACVic Centre d'Arts Contemporànies.

El bon temps que ha acompanyat durant tota la jornada ha contribuït a la bona assistència de públic a les diferents propostes artístiques, tant al matí com a la tarda, que han anat passant per un escenari muntat per a l’ocasió just a l’espai de davant d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies. El festival ha engegat al matí amb l’actuació del duet de djs d’Aurora Crew Live, Gil Granero i Toni Ordóñez. La música ha cedit protagonisme a la gastronomia al migdia quan s’ha pogut degustar un vermut a càrrec de la Vermuteria del Clot; a continuació, fins a 150 comensals han gaudit d’una paella per a dinar que s’ha emportat molts elogis.

El festival s’ha reprès a la tarda amb la música del grup de vent Bandboo i les experiències performàtiques englobades a Esferes, on han pres part alumnes i exalumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. També hi ha hagut espai per al teatre del trio Dúo Fàcil, amb un espectacle irònic basat en el suposat enterrament de Jordi Pujol que ha arrencat el somriure del públic, i per a l’espectacle d’Amunt i avall, amb diversos números de circ. Més cap al vespre, ha arribat la resta d’actuacions musicals programades. Primer ha estat el torn del cantant i músic barceloní Nico Roig al qual ha seguit la veu melòdica de la vigatana CARLA, cantant en anglès temes del seu àlbum Night Thoughts (2016), per acabar tancant amb la música experimental del duet osonenc Germà Aire que ha actuat amb quatre membres.

El Festival 25+1 és dels punts culminants de la celebració de l’aniversari d’H.AAC. La programació, no obstant, encara compta amb diverses activitats més fins a finals d’any: la presentació de les publicacions Com una cadira #4, de Jordi Lafon, editada per Addicciones Porquesí (22 setembre, ACVic) i F.A.- W.B. Correspondències , de Francesc Abad (19 octubre, ACVic); l’espectacle Pla fix, de David Ymbernon i Latung La La (3 novembre, Institut del Teatre); i la presentació de la publicació sobre els 26 anys d’H.AAC amb data per determinar. Amb motiu de l’efemèride, l’entitat ha posat en marxa la página web www.haac.cat i perfils a les xarxes socials.

H.AAC, referent de l’art contemporani
L’art contemporani no s’entendria a Osona sense H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC). Creada al 1991, l’entitat ha promogut des dels seus inicis manifestacions artístiques i de pensament relacionades amb les idees i estètiques contemporànies, així com amb la creació, recerca i estudis en aquest camp. Ha dut a terme projectes en diferents àmbits com la Quinzena d’Art de Montesquiu (QUAM); edita, en col·laboració amb Eumo Editorial la col·lecció Textos sobres les Arts Contemporànies ; realitza exposicions i organitza conferències i debats sobre aspectes de l’art i del pensament contemporani. Des de 2009, ha centrat la seva activitat principalment en la gestió d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, resultat de la cooperació entre l’Ajuntament de Vic, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i H. Associació per a les Arts Contemporànies. De cara al futur, l’associació vol “continuar treballant, canalitzant i fomentant la creació, la formació i la col·laboració entre els diferents estaments del sector de les arts i la cultura”.

Declaracions en àudio:

Marià Dinarès, president H.AAC, sobre repetir el festival

Marià Dinarès, president H.AAC, sobre el paper de l\’entitat

L\'èxit de públic i participació del Festival 25+1,  impulsat per H. Associació per a les Arts  Contemporànies L\'èxit de públic i participació del Festival 25+1, impulsat per H. Associació per a les Arts Contemporànies

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions