ACVic participa en la creació del nou mobiliari urbà del parc d’Street Work Out de Vic en col·laboració amb Vicjove

Vic, juliol de 2017.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies ha participat en la creació del nou mobiliari urbà que avui s’ha instal·lat al parc d’Street Work Out de Vic en col·laboració amb Vicjove. Es tracta dels elements d’una zona de descans que una quarentena de joves d’un Taller Cívicus, organitzat per Vicjove i ACVic, han dissenyat i construït. L’street work out és un tipus de gimnàstica urbana coneguda en català com a cal·listènia i que cada vegada està més de moda arreu.

Inauguració del nou mobiliari urbà del parc d'Street Work Out de Vic en col·laboració amb Vicjove

Amb el nou mobiliari, el parc incorpora una zona de relax on poder descansar després d’haver practicat Street Work Out, on poder seure i conversar i fins i tot realitzar pícnic. El parc, situat al c/de l’Alguer de Vic i adreçat als joves, ofereix també als usuaris una zona d’exercicis amb un terra de goma i una estructura de barres per fer flexions de braços, la vertical i els moviments propis d’aquesta disciplina física.

La gerent d’ACVic, Maite Palomo, ha valorat molt positivament la col·laboració amb el Taller Cívicus. Després d’intervenir l’any passat amb un projecte similar a l’Anella Verda aquest any el centre ha repetit i ho seguirà fent, ja que “projectes com aquest permeten que els joves s’acostin al Centre d’Arts Contemporànies”.

El regidor d’Esports i Joves, Titi Roca, ha vinculat el parc d’Street Work Out al Pla de l’Esport de la ciutat de Vic, ja que es tracta “d’un espai lliure i obert a la ciutat per fomentar la pràctica esportiva a l’exterior”. Roca ha subratllat que la iniciativa del parc va néixer dels mateixos joves en el transcurs d’una reunió celebrada amb ells i des de l’Ajuntament “s’ha fructificat la demanda”.

Per la seva banda, la tècnica del Vicjove, Xènia Vilamala, ha detallat que després d’estudiar diverses opcions per instal·lar el mobiliari urbà es va optar per ubicar-lo al parc d’Street Work Out perquè es tracta d’un “espai jove, de nova creació i que ha servit perquè els joves entrin en contacte amb aquesta innovadora disciplina esportiva”.

L’acte de presentació ha finalitzat amb una exhibició d’Street Work Out a càrrec de Fabio Alexander Quijije, Eliza Zamotaeva, Miguel Ángel Espigares, Sergi Higueruelo i Gerard Valentin.

El fenomen de l’Street Work Out
L’Street Work Out és una disciplina de gimnàstica urbana, coneguda en català com a cal·listènia i importada dels Estats Units, on va néixer. Consisteix a fer uns exercicis bàsics a l’aire lliure, com dominacions (aixecar el cos fins que la barbeta sobrepassi la barra), flexions a terra i en paral·leles, abdominals, etc, ja sigui amb elements del propi mobiliari urbà o bé amb estructures dissenyades expressament per a aquesta pràctica. Es considera un estil de vida que promou valors com el respecte, l’educació i els hàbits saludables. Els darrers anys s’ha estès amb èxit arreu del món; també ha arrelat a Vic entre la gent jove que ara, a més, compta amb un lloc específic on practicar-lo al parc d’Street Work Out, al carrer de l’Alguer.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostres vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.

ACVic participa en la creació del nou mobiliari urbà del parc d\'Street Work Out de Vic en col·laboració amb Vicjove ACVic participa en la creació del nou mobiliari urbà del parc d\'Street Work Out de Vic en col·laboració amb Vicjove

Descarrega vídeo demostració d’Street Work Out al parc de Vic

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531
(whatsapp) · [email protected]

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions