H.AAC presenta un projecte editorial de Jordi Lafon i Adicciones porquesí entorn de la cadira com a objecte evocador dins els actes del seu aniversari

Vic, setembre de 2017.- Després del parèntesi de les vacances d’estiu, H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC) reprèn els actes de celebració del seu 25+1 aniversari amb la presentació de Com una cadira #4, una publicació de l’artista Jordi Lafon i editada per Adicciones porquesí que sorgeix del poder evocador d’un objecte, com ara una cadira, “que es converteix en el fil conductor dels textos inèdits escrits per diferents autors”, com explica Lafon. Es tracta de la quarta i darrera entrega d’un projecte editorial que es presentarà a ACVic Centre d’Arts Contemporànies el divendres 22 de setembre a les 19:30 h.

L'artista Jordi Lafon. Foto: J. Lafon.

El projecte sorgeix de les fotos que Lafon ha fet durant anys sobre cadires en els seus viatges, excursions i passejades per després triar una imatge per a cada autor/autora als quals progressivament anava convidant a escriure un text inspirat en l’objecte. En aquesta edició, es poden trobar fins a 16 textos 14 dels quals adopten format de díptic amb fotografia i dos més que no en porten, el de la presentació i el del final.

La participació ha estat altruista: “Es tracta de persones del meu entorn i que pertanyen a camps professionals molt diversos”, diu LafonA banda del propi Lafon, en aquesta última publicació han intervingut: Sònia Moll, Ernest Crusats, Marta Negre, Ramon Parramon, Àngela Segura, Carles Guerra, Lucia Royo, Pep Artero, Quique Gimènez, Mariona Monconill, Alfonso Cobas, Pilar Bonet, Anna Capella, Alexis Barroso, Miquel Bardagil i Antoni Tàpies. La publicació finalitza amb un text que Tàpies va escriure el 1967 per a Cavall Fort el qual va ser citat en la presentació del primer volum que va fer Xavier Antich.

Imatge del llibre Com una cadira #4. Imatge: J. Lafon.

Pel que fa al contingut dels textos, Lafon no ha donat cap consigna als autors i l’única condició ha estat la de l’extensió. “Cadascú ha enfocat el seu text segons el que li transmetia la fotografia. L’únic nexe comú entre ells és la idea de la cadira com a objecte, tradició, història, etc”, afirma l’artista. D’aquesta manera, trobem escrits “imaginatius, surrealistes, figuratius; hi ha relats, contes, poemes…”. El projecte ha comptat amb la col·laboració de la Impremta Daví i Diac Disseny.

En conjunt, la col·lecció està formada per quatre publicacions amb un total de 65 textos i 60 imatges relacionades. L’acte de presentació s’emmarca dins la celebració dels 26è aniversari d’H.AAC que va començar al febrer i s’allargarà fins a finals d’any. La col·lecció es pot trobar a les llibreries Multiplos, de Barcelona, i Anglada i La muntanya de llibres, de Vic; també a l’estudi de disseny Kiwe Estudi Gràfic.

Sobre Jordi Lafon
És artista visual llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És fundador de Deriva Mussol amb Eva Marichalar-Freixa. Col·labora amb la Universitat de Vic i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. És membre executiu de la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC) i també coopera amb ACVic Centre d’Arts Contemporànies com a membre vocal d’H. Associació per a les Arts Contemporànies de Vic.

Els seus treballs estableixen una relació entre els objectes, les persones i el seu entorn per crear un relat de matèria, espai i temps, inscrit en un paisatge entès com a escenari d’accions on esdevenen les relacions d’afecte i conflicte, poètica i política. Sovint, organitza les seves peces en forma d’arxiu o col·lecció, on afloren qualitats com l’ordre, el desordre, la cadència, la casualitat i el caos.

En els seus projectes també proposa la participació i la col·laboració com a vies d’intercanvi i aprenentatge compartint experiències, com per exemple: el caminar com a pràctica estètica, el dibuix, la fotografia i l’escriptura amb projectes com: Caminants, Bales dins d’un marge, I Love La Mina, Els bastons d’Andrés, Relleus, Caminar amb el pare, Marges i Fronteres, Deriva Mussol, Goula. Projecte d’art, joc i memòria, Encontre, Com una Cadira i Criss-Crossing.

ndp_H.AAC presenta un projecte editorial de Jordi Lafon i Adicciones porquesí entorn de la cadira com a objecte evocador  ndp_H.AAC presenta un projecte editorial de Jordi Lafon i Adicciones porquesí entorn de la cadira com a objecte evocador


Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions