ACVic exhibeix el treball del mallorquí Joan Morey guardonat amb el Premi de Videocreació 2017 a l’exposició Pantalla Doble

Vic, octubre de 2017.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies incorpora a l’exposició Pantalla Doble el treball de l’artista mallorquí Joan Morey guardonat amb el Premi de Videocreació 2017, fruit de la col·laboració entre els membres de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, LOOP Barcelona, Arts Santa Mònica i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El centre comença així la segona part de l’exposició en què la videocreació de Morey substitueix a la de Carles Congost el qual, no obstant, seguirà present amb altres treballs. ACVic ha dut a terme aquest divendres una reobertura de l’exposició amb motiu de l’exhibició de l’obra de Morey i amb la presència de l’artista que ha explicat la seva videoperformance al públic assistent.

Morey explicant la seva premiada videoperformance Cos Social al públic. Foto: ACVic.

A la seva videocreació, COS SOCIAL, Morey “analitza la relació de l’individu amb el fet social a través d’una performance sense públic enregistrada en vídeo”, com ell mateix explica. Com si es tractés d’una lliçó d’anatomia, es presenta un cos nu a mercè de l’observació i la manipulació per part d’un petit grup d’individus a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, un lloc dissenyat per fer-hi disseccions humanes i per a l’anàlisi i exhibició anatòmica i que aquí esdevé escenari. “COS SOCIAL s’estableix així com un gran dispositiu tridimensional que es replega sobre si mateix i que arrenca del cos i de la seva immanència”, explica l’artista.

Pantalla Doble mostra també documents i elements complementaris tant de Morey com de Congost que permetran aprofundir en la seva obra entre els quals hi ha publicacions de la biblioteca de Manel Clot, el crític i comissari d’art que va morir l’any passat i que en repetides ocasions va treballar amb Congost i Morey. També s’ha programat un microtaller de performance impartit per aquest segon que permetrà incidir en les relacions entre el vídeo i la performance que tindrà lloc l’11 de novembre a ACViC Centre d’Arts Contemporànies.

ACVic projecta la videoperformance guardonada amb el Premi Videocreació 2017 Cos Social de Joan Morey. Foto: ACVic.

Reflexió sobre l’excés d’imatges de Ferron
Junt amb Pantalla Doble, ACVic també mostra l’exposició de Toni Ferron I si resulta que en comptes de ser ciutadans és que només som espectadors?, una reflexió sobre “l’excés d’imatges que ens arriben diàriament i, davant de les quals, tenim la sensació de ser tan sols espectadors”, com explica l’artista vigatà, amb quadres serigrafiats fets a partir d’imatges procedents dels mitjans de comunicació i d’elements personals de l’artista. També inclou un mural d’imatges. Tant l’exposició de Ferron, situada a la sala lateral, com Pantalla Doble es podran veure fins al 18 de novembre

Sobre els artistes
Joan Morey (Mallorca, 1972): Encara que va néixer a Mallorca, Joan Morey viu i treballa a Barcelona. És llicenciat i DEA en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i ha construït la seva trajectòria com a artista en l’àmbit de la performance amb distincions com la Beca MAEC-AECID pel programa de residències per a Artistes i Investigadors Espanyols i Estrangers a l’Acadèmia d’Espanya a Roma (2015-2016) o el Premi de
Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona (2017). D’entre els seus projectes recents destaca Il Linguaggio del corpo (Real Academia de España en Roma, 2015), The Characters (Museu Es Baluard, Palma de Mallorca, 2015) i Tour de force (2017) en el marc de l’exposició 1000m2 de desig. Arquitectura i sexualitat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Carles Congost (Olot, 1970): Carles Congost és un consolidat artista multidisciplinari que treballa amb el dibuix, la fotografia, el vídeo i la música. La seva obra gira entorn de temes com “la cultura de masses, el pop, la societat de consum, etc”. Compta amb una dilatada trajectòria que inclou distincions com la Beca de Artes Plásticas de la Fundación Botín (2014), el Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP
Barcelona (2016), el Premi de Videoart de la Fundación BBVA (2015) i el Premi Ciutat de Palma (2016). L’any passat va participar en la biennal internacional Manifesta 11 a Zuric (Suïssa). Ha pres part a exposicions col·lectives al MoMA de Nova York, la Biennal de Venècia o el Palais de Tokyo a París i a fires internacionals d’art a París, Chicago, Torí, Miami, Basilea, Monterrey, Nova York i Caracas.

Toni Ferron (Vic, 1976): Toni Ferron és un artista que va estudiar pintura i disseny gràfic i que ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives. És un autor que treballa a partir de reflexions sobre l’actualitat, moltes vegades a través del prisma dels mitjans de comunicació, i que s’ha convertit en “un sagaç observador de la realitat que l’envolta”, com el descriu la crítica d’art i comissària Anna Palomo. El 2006 va guanyar la Beca Ciutat de Vic a la creació artística.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions