ACVic, únic representant de l’art contemporani català al Work in Process – Primer Festival Internacional de Artes Colaborativas de Madrid, on presenta un projecte local

Vic, febrer de 2018.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies, entitat gestionada per H. Associació per a les Arts Contemporànies, ha presentat el projecte d’art col•laboratiu Afluents al Work in Process – Primer Festival Internacional de Artes Colaborativas, que s’ha dut a terme a Medialab-Prado, de Madrid, organitzat per l’associació cultural hablarenarte. ACVic ha estat l’únic representant de l’art contemporani català que ha participat en aquesta trobada internacional que ha reunit importants centres tant de l’Estat com d’Europa. El festival, que ha aplegat un nombrós públic, s’emmarca dins del programa europeu Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP).

Ramon Parramon, director artístic d’ACVic, es mostra molt satisfet de la participació d’ACVic “al costat de centres més grans, com Tabakalera, de Sant Sebastià, o bé Medialab-Prado, de Madrid”. “És una iniciativa que ajuda a promoure el nostre centre tant a nivell estatal com internacional i a visibilitzar el treball fet en l’àmbit de les pràctiques col•laboratives”, explica. ACVic ha participat a la trobada, junt amb el col•lectiu A+ i l’artista Seila Fernández Arconada, presentant el projecte Afluents, que versa sobre el riu Mèder i els barris del voltant a Vic. També ha pres part en la iniciativa de creació d’un glossari sobre art col•laboratiu, concretament coordinant una taula rodona al voltant del mot ‘procés’.

Imatge de l'exposició a Madrid en què va participar ACVic.

A l’abril, ACVic acollirà l’exposició sobre els projectes del CAPP estrenada a Madrid durant el festival i que, posteriorment, itinerarà a la resta de centres estatals participants al programa, primer a Tabakalera i després al Centro Huarte, de Navarra. “L’exposició de Vic no serà exactament la que s’ha pogut veure aquí a Madrid ja que potenciarem la part del projecte Afluents donant-li més espai i de la resta en farem una selecció”, explica. A banda d’això, els socis de l’Estat del programa CAPP també tenen pensat recollir els seus projectes en una publicació.

El festival ha convertit Madrid en la capital europea de les arts col•laboratives durant tres dies amb l’objectiu de reflexionar sobre el paper social de l’art al segle XXI i debatre sobre el futur de les disciplines artístiques, cada vegada més obertes i permeables en els processos creatius. S’han organitzat activitats com tallers, taules rodones, conferències i visites a espais de la capital que treballen en l’àmbit de les pràctiques col•laboratives. La trobada també ha compat amb la participació de la resta de socis europeus del CAPP procedents de països com Anglaterra, Alemania i Hungria.

Inauguració de l'exposició.

Trobada internacional
La trobada és una de les iniciatives que la xarxa CAPP organitza des de principis de 2015 a diversos països europeus, com Anglaterra, Alemania, Finlàndia, Hungria i Espanya. L’esdeveniment de Madrid ha estat el penúltim del programa que finaliza aquest juny amb una trobada a Dublín. ACVic és un dels quatre centres d’art contemporani de l’Estat que participa del CAPP en la seva condició de soci de l’associació cultural hablarenarte. La
resta són: Centro Huarte (Huarte, Navarra); Medialab-Prado (Madrid) i Tabakalera (Sant Sebastià, País Basc). La xarxa CAPP reuneix diferents institucions amb l’objectiu de treballar entorn de l’art col•laboratiu, pràctica artística que suposa un procés de creació compartit entre un artista o institució i una comunitat o col•lectiu no artístic.

Taula rodona del Work in Process.

El programa CAPP està liderat per l’agència irlandesa Create Ireland (Dublín, Irlanda) i té com a socis internacionals a Agora (Berlín, Alemania), Heart of Glass (Liverpool, Regne Unit), Kunsthalle Osnabrück (Osnabrück, Alemanya), Live Art Development Agency (Londres, Regne Unit), Tate Liverpool (Liverpool, Regne Unit), Ludwig Múzeum (Budapest, Hungria), m-cult (Hèlsinki, Finlàndia) i hablarenarte (Madrid, Espanya).

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la
relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.

Més informació a: MONMAR COMUNICACIÓ • Eudald Aymerich Jou • Tel. 93 812 58 97 • 685 506 531 (whatsapp) • [email protected]

NDP_ACVic, únic representant de l’art contemporani català al Work in Process NDP_ACVic, únic representant de l’art contemporani català al Work in Process

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions