ACVic inaugura una exposició per mostrar la capacitat de transformació de les arts col•laboratives i un Centre d’Atenció Primària que expedeix certificats per assistir a l’Alhambra Festival Jazz Vic

Vic, maig de 2018.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies, entitat gestionada per H. Associació per a les Arts Contemporànies, ha inaugurat ‘Compartint processos / Afluents’, un exposició internacional que mostra la capacitat de transformació de les arts col•laboratives, que es caracteritzen “per posar en relació gent de l’àmbit artístic amb persones que treballen en altres contextos i que en aquest cas inclou projectes de set ciutats europees diferents més quatre de l’Estat”, com explica Ramon Parramon, director artístic d’ACVic. El centre també ha estrenat Centre d’Atenció Primària CAP Jazz Vic, una exposició que, amb un to irònic, expedeix un certificat per tal de poder assistir “sense cap risc” a l’Alhambra Festival Jazz Vic, que acaba de començar, com explica Ernest Crusats, cantant del grup La Iaia, que s’estrena com a comissari d’art.

Inauguració de l'exposició Compartint processos/afluents

Compartint processos / Afluents, que es podrà veure fins al 7 de juliol, és una proposta d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies i l’associació hablarenarte que sintetitza les pràctiques artístiques del projecte Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP) a diverses ciutats europees durant els tres darrers anys. “L’exposició mostra projectes realitzats a Vic, Sant Sebastià, Madrid i Pamplona però també a altres ciutats internacionals com Berlín, Liverpool, Helsinki, Londres, Osnabrück i Budapest, una varietat de països amb una trajectòria diferent en art col•laboratiu i sota el lideratge de l’agència Create, de Dublín”, com explica Georg Zolchow, representant d’hablarenarte. Entre les diferents ciutats, l’exposició dóna protagonisme a Afluents, un projecte artístic realitzat entre Seila Fernández Arconada i el Col•lectiu A+ fruit de la residència de l’artista a la ciutat de Vic i de la seva col•laboració amb agents locals en què es va concretar un espai d’investigació i acció al barri de Les Adoberies i al riu Mèder. Es poden veure imatges del procés així con dos vídeos amb testimonis de veïns dels barris implicats.

L'exposició incloïa un joc de realitat virtual.

El Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP) és una xarxa formada per nou institucions culturals en sis països europeus, orientada a la investigació i proliferació de les pràctiques artístiques col•laboratives. Hablarenarte ha estat el coordinador d’aquest projecte en el context espanyol en el qual han participat Medialab-Prado (Madrid), Tabakalera (Donosti), Centro Huarte (Huarte) i ACVic (Vic). Després de Vic, l’exposició sobre els projectes del CAPP, que es va estrenar a Madrid, farà un itinerari a partir del juliol per la resta de centres estatals del programa, primer a Tabakalera i després al Centro Huarte, de Navarra.

L'exposició posava a prova la capacitat de concentració del públic.

Exposició vinculada al 20è Alhambra Festival Jazz Vic
Centre d’Atenció Primària CAP Jazz Vic, que es podrà veure fins al 19 de maig, convida al públic a posar a prova els seus reflexos i capacitat de concentració en tres proves a les quals s’han de sotmetre en una espècie de Centre d’Atenció Primària (CAP) futurista si volen obtenir un certificat d’aptitud per assistir al 20è Alhambra Festival Jazz Vic. Les proves consisteixen en en un joc de realitat virtual en què s’ha de matar l’Edi (el propietari de la Jazz Cava de Vic), fer un partit de ping-pong virtual a través d’una pantalla i un casc construït amb impressió 3D que demostra la teva capacitat de concentració, ideat per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, i respondre les preguntes d’un test psicotècnic. “En aquesta exposició, hi ha moltes ganes de connectar amb la gent, que entri aquí i que vegi quelcom molt fresc, participatiu, divertit…”, valora Crusats, que ja fa un temps que s’encarrega de l’organització d’exposicions al Casino de Vic.

L’exposició s’ha realitzat amb motiu del 20è aniversari del Festival Alhambra Jazz Vic i com a homenatge humorístic a una història real en què un espectador del Festival de Jazz de Sigüenza va denunciar al músic Larry Ochs per no estar interpretant jazz. Com a conseqüència de les queixes, la Guàrdia Civil es va presentar al local i va certificar que l’intèrpret no tocava jazz. L’episodi va ser tan impactant que fins i tot el diari britànic The Guardian va publicar la notícia.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals tant de l’entorn immediat com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de porta-los a terme en un àmbit més experimental.

Més informació a: MONMAR COMUNICACIÓ • Eudald Aymerich Jou • Tel. 93 812 58 97 • 685 506 531 (whatsapp) • [email protected]

NDP_ ACVic inaugura una exposicio NDP_ ACVic inaugura una exposicio

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions