El parc d’oci La Selva de l’Aventura inaugura el primer circuit de llits elàstics entre arbres de l’Estat

La Selva de l’Aventura, el conegut parc d’oci situat entre el Parc Natural del Montseny i la zona de les Guilleries, ha creat un circuit de llits elàstics, a una alçada d’entre 15 i 18 m, entre les capçades dels arbres. Es tracta d’una activitat “pionera a l’Estat i totalment segura”, segons Karin van Veen, la seva directora, que el parc acaba d’estrenar i que convida “tant a grans com a petits a divertir-se saltant i fent tombarelles al llarg dels 800 m2 de xarxes que conformen el circuit”.

parc la selva de l'aventura

La directora del parc, Karin van Veen, saltant al bosc elàstic.

Van Veen va descobrir aquesta activitat l’estiu passat en una visita a un parc de Suïssa amb els seus fills i de seguida es va adonar de les possibilitats d’incorporar-la a La Selva de l’Aventura. El bosc elàstic, com s’ha batejat, inclou ponts i tobogans i ha començat a funcionar aquest març amb molt d’èxit. “És una activitat ideal per fer amb grup i tant s’adapta a la festa d’aniversari d’un nen com a un comiat de solter”, comenta. A més, ”l’usuari no ha d’estar subjecte a cap sistema de seguretat i es pot moure amb total llibertat i sense risc”. Per pujar-hi, l’edat mínima és de cinc anys.

El muntatge del circuit va durar dos mesos degut a la gran complexitat dels treballs que van dur a terme sis operaris enfilats als arbres, “una tasca que requeria gairebé habilitats d’acròbata”, assenyala van Veen. “Es tracta d’unes xarxes que fabriquen mariners d’una illa de la Bretanya francesa i que abans feien per a vaixells de pescadors i catamarans”. Els alumnes de les escoles que visiten regularment el parc han estat els primers en provar el bosc elàstic i n’han marxat “encantats”, diu. La nova atracció incorpora activitats i jocs per a nens com per exemple buscar les peces d’un puzle amagades entre les xarxes.

Però, més enllà de l’aspecte lúdic, el parc està compromès amb el medi ambient i la pedagogia; per això ofereix una sèrie de propostes, especialment dissenyades per a infants, com un conte a través del qual volen fer-los sentir com “protectors de la natura”, i que informen sobre el perjudici de tirar deixalles al bosc o del perill del foc. També habilita una sèrie de punts per posar a prova els coneixements sobre natura dels usuaris, fent-los descobrir un animal característic de l’entorn o bé identificar l’olor d’una planta aromàtica.

Aposta per la seguretat
El parc ha posat en marxa aquesta temporada millores en la seguretat, com la creació d’un circuit acrobàtic 100% segur on, mitjançant un mosquetó especial, l’usuari va sempre lligat quan realitza activitats com pujar escales de cordes, passar per ponts penjants i túnels, camins aeris i la utilització de lianes i tirolines. També ha incorporat dues tirolines de 150 m a 15 m d’alçada en l’atracció Tirolina Zig-Zag. Com a contrapartida, proposa una activitat més reposada, Caminar descalç, un circuit d’1,5 km que es fa amb els peus nus per gaudir del tacte dels materials que es troben pel camí i de noves sensacions amb l’oïda, la vista i l’olfacte. Per altra banda, la zona de la recepció ha posat en marxa una Gastro-rulot que convida a relaxar-se i prendre un refrigeri o menjar una crêpe després de les emocions viscudes.

parc la selva de l'aventura2

Van Veen en l'atracció, muntada entre arbres, única a l'Estat espanyol.

Implicació social i solidària
El parc, que col·labora des de fa anys amb associacions de discapacitats, persones amb risc d’exclusió social i econòmica i refugiats de llocs com el Sàhara, vol incrementar ara el seu vessant social i solidari. “Creiem que aquest tipus de persona necessita el contacte amb la natura i, en aquest sentit, el parc i les activitats que oferim és un lloc ideal perquè vinguin a gaudir-ne”, diu van Veen, que pretén ampliar l’oferta i els avantatges adreçats a aquest públic. De moment, mantenen acords estables amb l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Cooperació Osona Sàhara i Centres residencials d’acció educativa (CRAE) on es contemplen condicions especials que van des de la gratuïtat de l’entrada fins a preus amb descompte tant per a usuaris com per a acompanyants.

Un negoci que mira al futur

Creat al 2004, el parc La Selva de l’Aventura és una iniciativa empresarial “consolidada i que aposta per valors com el respecte al medi ambient, la vocació pedagògica i lúdica i l’ecologia”. Però, lluny de conformar-se amb l’èxit de la proposta, la seva fundadora té clar que cal millorar i reinventar-se cada temporada. D’aquí, la incorporació d’una atracció com el bosc elàstic, d’una nova tirolina i les millores aplicades al parc en matèria de seguretat que han suposat una inversió de 200.000 euros. Gracias a això, Van Veen espera poder crear nous llocs de treball i augmentar el nombre de visitants que a l’actualitat és d’uns 25.000 l’any; el parc compta amb una quinzena de treballadors. L’empresària, d’origen suís i afincada a Catalunya des de fa 14 anys, ha fundat i dirigeix empreses, com La Reciclària, un restaurant de cuina sana i espai de concerts i tallers creat amb mobiliari reciclat a Vic, i les Cabañas en los árboles, situada a Zeanuri, al País Basc, que ofereix allotjament amb cabanes situades a les capçades dels arbres. Les tres empreses sumen una cinquantena de treballadors.

Ndp_El parc d’oci La Selva de l’Aventura inaugura el primer circuit de llits elàstics entre arbres de l’Estat Ndp_El parc d’oci La Selva de l’Aventura inaugura el primer circuit de llits elàstics entre arbres de l’Estat

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions