El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya lliura els prestigiosos premis del seu Concurs d’Arts Gràfiques

Foto de família dels guanyadors del concurs.

Barcelona, juny de 2018.- El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya lliura els premis als guanyadors del Concurs d’Arts Gràfiques, un dels certàmens més prestigiosos del sector. Es tracta de prop d’una quinzena d’empreses les creacions de les quals han estat guardonades d’entre els nombrosos treballs gràfics presentats. Els premis tenen en compte l’originalitat, disseny, materials i tècniques de creació de les obres. El lliurament dels guardons es realitza a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) durant la Gala Gràfica que presenta l’humorista Peyu.

Peyu va ser el mestre de cerimònies de l'acte de lliurament.

Els premis, que inclouen categories com llibre, revista, cartell, envàs, estoig, etiqueta, etc, s’han atorgat a les empreses Liberdúplex, SLU (Premi llibre), 9 Disseny, S.L. (Premi llibre en enquadernació industrial), Pix Fix, S.L. (Premi catàleg), Impremta Pagès (Premi catàleg/estoig), The Folio Club-Sfera Print Space, S.L. (Premi revista), Art Plus Serigrafia, S.L. (Premi cartell en serigrafia), Novoprint, S.A. (Premi estoig), Milenio Manipulados (Premi envàs), Nou Display (Premi PLV), Tot Display, S.A. (Premi accèssit PLV), Gràfiques Lappi Martorell, SLU (Premi etiqueta), Universal Sleeve (Premi Sleeve) i Encuadernaciones Eusebio Gregorio (Premi llibre en enquadernació artesana i Piràmide Gremial al millor treball presentat). El jurat, format per Francesc Xavier Matas, Jordi Fort, Sergi Deltor i Lluís Comajoan, ha fet també una menció especial a l’Institut Can Puig per la seva tasca d’integració a les arts gràfiques. Els premiats s’emporten a casa un monograma i un diploma.

Encuadernaciones Eusebio Gregorio, de L'Hospitalet, guanyador del premi Piràmide Gremial, el més valorat del concurs.

Els premis del concurs, que arriba a la seva 67ª edició, són l’eix central de la Gala Gràfica, una cita de referència anual de les arts gràfiques que convoca el Gremi i que reuneix una nodrida assistència. L’acte s’iniciarà a l’exterior de l’INEFC, on es servirà un aperitiu, i continuarà més tard a la sala d’actes amb la intervenció d’Iban Cid, president del Gremi, que analitzarà el moment que viu el sector de les arts gràfiques i farà balanç de la tasca realitzada per l’entitat. La vetllada comptarà amb la participació de Lluís Jutglar, conegut artísticament com a Peyu, que exercirà de mestre de cerimònies durant l’entrega dels premis i hi posarà la nota d’humor amb una actuació. A banda dels guardonats, també es ditingirà Laura Capellades, estudiant de 1er de Disseny i Editorial Multimèdia a l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró, vencedora del concurs sobre el cartell de la Gala Gràfica 2018. La Gala Gràfica compta amb el suport de les empreses Comart, Heidelberg, HP, Kodak, Agfa, Esko, Ricoh, Sign-Tronic i ABG International.

Sobre la Gala Gràfica
La Gala Gràfica, abans anomenada Nit Gremial, és una de les dates ineludibles del calendari d’actes de les arts gràfiques a Catalunya. L’esdeveniment es va crear fa 67 anys per part del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya amb l’objectiu de distingir la tasca d’empreses i professionals i de ser punt de trobada del sector gràfic. El seu programa té un càracter sectorial però també lúdic i festiu alhora ja que inclou la participació d’artistes destacats del moment.

Sobre el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya
El Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya té el seu origen en les confraries d’impressors aparegudes a Barcelona a la fi del segle XV i en l’actualitat agrupa i defensa els interessos d’un col•lectiu heterogeni d’empreses i professionals gràfics i manipuladors del paper i el cartró. Amb seu a Barcelona, l’entitat supera el miler d’agremiats que treballen en els àmbits de la preimpressió (composició, disseny), la impressió (òfset, gravat al buit, serigrafia, relleus segellats, impressió de paper d’embalatge, paper continu, digital i flexogràfica) i la postimpressió (enquadernació, manipulació de paper i cartró, trepadors, cartró ondulat). El Gremi, que està afiliat a nivell sectorial a la Federación Empresarial de Industrias Gráficas de Espanya (FEIGRAF), és impulsor i patró de la Fundació Indústries Gràfiques, que regeix l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró, ubicada a Sant Just Desvern i l’única a Catalunya especialitzada en arts gràfiques.

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_El Gremi de la Industria i la Comunicacio Grafica de Catalunya lliura els premis del Concurs d\'Arts Grafiques, considerats els oscars del sector ndp_El Gremi de la Industria i la Comunicacio Grafica de Catalunya lliura els premis del Concurs d\'Arts Grafiques, considerats els oscars del sector

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions