ACVic Centre d’Arts Contemporànies se suma a la celebració del 30è aniversari del Mercat de la Música Viva de Vic amb l’exposició sonora “Echo”, de l’artista vallesà Vicens Vacca

ACVic Centre d’Arts Contemporànies se suma a la commemoració del 30è aniversari del Mercat de la Música Viva de Vic amb una exposició sonora. Amb el nom d’”Echo”, l’artista vallesà Vicens Vacca exposa una peça “que es relaciona amb l’enorme commoció i convulsió viscuda a la música pop i rock als anys 50 i 60 amb una sèrie de músics que van canviar el panorama musical”, explica Vacca. “D’allò ha quedat un eco -d’aquí el nom- de conjunts de música que es basen en allò que aquesta gent van fer”. La inauguració tindrà lloc el dissabte 1 de setembre conjuntament amb l’estrena de tres exposicions més sobre la llibertat d’expressió: “Presos polítics a l’Espanya Contemporània”, de Santiago Sierra, “Des del groc”, de Marià Dinarès, i “Mantra del record”, de Quim Moya.

Retrat de Vicens Vacca.

La peça, creada al 2017 però que encara no s’havia presentat públicament, es troba dins d’un marc i “reprodueix cíclicament una pista síncrona doble de so, composta amb peces originals alterades de Bob Dylan, Chuck Berry, Elvis Presley, James Brown, Jimmy Hendrix, Little Richard, Stevie Wonder, The Beach Boys i The Who en presència d’un reproductor mut de cinta magnètica i un rellotge de polsera”. Forma part del mateix “corpus físic” de dues peces més de l’artista, Grand Hall Lament (2013) i Vincenzo Succo (2016) on també es reprodueixen gravacions de so de manera simultània. “És una barrabassada ja que els músics hi apareixen amb el tempo i el to musical transformats perquè encaixin amb un mateix ritme i puguin sonar barrejats”. El fet de fer sonar dos temes musicals alhora també expressa, segons Vacca, “la confusió que existeix en la majoria de coses que fem, un desconeixement; una qüestió més política que musical”.

Imatge de l'exposició "Echo".

L’exposició és una les activitats que el Mercat de la Música Viva de Vic ha coorganitzat amb diferents entitats i institucions de la ciutat per la celebració del seu 30è aniversari.

Sobre Vicens Vacca
Nascut i resident a Granollers (1954), Vicens Vacca és un artista conceptual sonor que procedeix d’una família de músics de jazz amb una llarga trajectòria i experiència. Ha rebut la influència d’artistes com Jordi Benito i del comissari i crític Manel Clot, originaris també de la mateixa localitat vallesana que ell. Ubica el seu treball entre la destresa i el desastre. En la seva llarga carrera, ha realitzat nombroses peces i exposicions com Literatura Universal (Granollers, 1986), Temporal (Dia de la Terra, Barcelona, 1990), Història de la Música (Museu de Granollers, 1996), Gran Hall (Memorial Metrònom, Barcelona, 2006), F & F en F Drama (Àngels Barcelona, Barcelona, 2008), Speech (Roca Umbert, Granollers, 2015), Vincenzo Succo ([sic] Trinta Arte Contemporánea, Santiago de Compostela, 2016), ZEN (App disponible en AppStore, 2016), Espacio. Sonido. Silencios.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals, tant de l’entorn immediat, com de fora i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social, creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social, obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.

Ndp_Exposició Echo de Vicens Vacca a ACVic Ndp_Exposició Echo de Vicens Vacca a ACVic

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ • Eudald Aymerich Jou • Tel. 93 812 58 97 • 685 506 531 (whatsapp) • [email protected]

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions