En marxa el programa Art i Escola que dedica la seva vuitena edició al refugi i arribarà a més d’una trentena de centres educatius d’Osona, el Moianès, el Solsonès, el Bages, el Ripollès i el Vallès Oriental

Vic, octubre de 2018.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona han posat en marxa la 8ª edició del programa Art i Escola que girarà entorn del concepte del refugi i arribarà a una trentena de centres educatius. El programa, referent en l’ensenyament de l’art a l’escola, ha escollit una temàtica transversal que “es pot treballar des de l’educació en valors, amb un enfoc més emocional, com l’abraçada, la protecció o l’amistat, o fins i tot des d’un vessant natural si ho relacionem amb com es refugien els animals”, com explica Bruna Dinarès, coordinadora de les activitats educatives d’ACVic. Hi participaran alumnes de centres d’Osona de diferents etapes educatives i també d’altres comarques de la Catalunya central, el Ripollès i el Vallès Oriental. La nova edició s’ha presentat recentment als centres i docents en una jornada a ACVic.

Imatge d'una acció realitzada per l'Escola Miquel Martí i Pol de Lliçà d'Amunt dins el programa Art i Escola de l'any passat en què es va dedicar al tabú.

Els 34 centres que s’han adherit a Art i Escola, que cobreixen les etapes d’Educació Infantil, Primària i Secundària i un centre d’Educació Especial, sumen prop de 3.300 alumnes. En total, aquests realitzaran 35 projectes que, en alguns casos, es duran a terme des de nivells educatius diversos, un fet “molt positiu ja que converteix el programa en una excusa per vincular alumnes de diferents edats en un mateix projecte”. La majoria d’escoles són d’Osona però també n’hi ha de les comarques del Moianès, el Solsonès, el Bages, el Ripollès i el Vallès Oriental. Durant els dos primeres trimestres del curs, els alumnes es dedicaran a realitzar els projectes utilitzant diferents disciplines i recursos artístics. Una vegada acabats, faran una presentació davant d’alumnes altres centres a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya al mes d’abril. El colofó serà l’exposició que es realitzarà dels treballs a ACVic al maig.

A la jornada de presentació, que ha donat el tret de sortida al programa, Pilar Bonet, doctora en Història de l’art, professora d’art i disseny contemporani a la UB i curadora d’exposicions, Ferran Blancafort, arquitecte i professor de disseny, i Marc Vilella, biòleg i membre del Grup de Naturalistes d’Osona, han parlat de les possibles aproximacions al tema del refugi des de l’art. A l’acte hi han assistit tant docents dels centres participants al programa com algun de la vintena d’assessors que un any més s’encarregaran, de manera desinteressada, d’acompanyar-los i guiar-los en la realització dels projectes. Per aquesta edició, a més, s’ha programat un taller vinculat al programa sobre les eines per crear un projecte artístic a l’aula que impartirà l’artista Jordi Lafon al novembre i desembre.

El programa Art i Escola culmina amb una exposició a ACVic dels projectes que els centres educatius han desenvolupat.

L’Art i Escola del Vallès Oriental creix
Aquest any es durà a terme la tercera edició d’Art i Escola al Vallès Oriental, un programa coordinat per l’Associació Cultural de Granollers amb l’assessorament i suport d’ACVic en el qual participaran una desena de centres, el doble que l’anterior edició. Entre aquests, Escola Lledoner, Escola Mestres Montaña, Escola Pereanton, Escola Ferrer i Guàrdia, de Granollers; Escola Jaume Balmes, de Sant Feliu de Codines; IES Marina, de La Llagosta; Institut El Vern, de Lliçà de Vall; Institut Lauro, de Les Franqueses del Vallès; i Escola Ginebró, de Llinars del Vallès.

Sobre Art i Escola
Art  i Escola és un programa iniciat el 2011 per ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona amb l’objectiu de promoure la presència de l’art als centres educatius. Es desenvolupa conjuntament amb els centres d’Educació Infantil, Primària i Secundària que s’hi adhereixen i estableix una xarxa de col·laboracions entre aquests i institucions que treballen des de l’àmbit de l’art i l’educació. Les escoles participants són principalment d’Osona, però també d’altres comarques pròximes de la demarcació de Barcelona i alguna de Girona. El nombre de centres adherits sobrepassa a l’actualitat la trentena amb més de 3.000 alumnes implicats. A banda, cal sumar-hi els que participen sota la coordinació de l’Associació Cultural de Granollers. El programa compta amb un equip de persones d’entitats i institucions vinculades als camps de l’art i l’educació que li dóna suport: Cal Gras; la delegació d’Osona del Col·legi d’Arquitectes; l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic; ExAbrupto; H. Associació per a les Arts Contemporànies; Materials Educatius; Pakdart; la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i persones a títol individual.

Centres educatius participants amb les localitats corresponents
A banda dels centres que participen al Vallès Oriental sota la coordinació de l’Associació Cultural de Granollers, els centres educatius que participen en aquesta edició d’Art i Escola són: (OSONA) Escola Vedruna Escorial, Col·legi Sant Miquel dels Sants, Escola Dr. Joaquim Salarich, Escola Sentfores, Escola Guillem de Montrodon, Col·legi Sagrat Cor, Escola Andersen, Institut La Plana, Institut Jaume Callís i FEDAC-Vic (Pare Coll), de Vic; Institut Antoni Pous i Argila i La Salle Manlleu, de Manlleu; Escola Rocaprevera, de Torelló; Escola Vedruna i Escola L’Era de Dalt, de Tona; Escola Mare de Déu de la Gleva (Les Masies de Voltregà); INS Miquel Marti i Pol, de Roda de Ter; Escola El Gurri, de Taradell; Escola Els Castanyers, de Viladrau; IES Les Margues, de Calldetenes; Escola Bellpuig, de Sant Julià de Vilatorta; Escola Josep Maria Xandri, de Sant Pere de Torelló; Col·legi El Roser, de Sant Julià de Vilatorta; Escola L’Agullola, de Rupit; Escola La Monjoia, de Sant Bartomeu del Grau; i Escola Bressol La Pitota, de Prats de Lluçanès; (MOIANÈS) Escola Els Ventets – ZER Moianès Llevant, de Collsuspina; i INS Moianès, de Moià; (RIPOLLÈS) CEE Dr. Ramon Suriñach i Escola Tomàs Raguer, de Ripoll; (SOLSONÈS) Escola El Vinyet, de Solsona; (VALLÈS ORIENTAL) Escola Miquel Martí i Pol, de Lliçà d’Amunt; (BAGES) ZER El Cardener, de Valls de Torroella (Sant Mateu de Bages); i Escola Barnola, d’Avinyó.

Més informació: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

ndp_En marxa vuitena edició programa Art i Escola (128)

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions