ACVic rep el Premi EARTVIC 18 per l’exposició dels artistes Santiago Sierra, Marià Dinarès i Quim Moya sobre la llibertat d’expressió i els presos polítics

Vic, gener de 2019.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies ha estat guardonat amb el Premi EARTVIC 18 en la categoria d’art per una exposició amb tres visions artístiques sobre la llibertat d’expressió i els presos polítics del passat setembre. El jurat del premi, que ha impulsat l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic per cinquè any consecutiu per tal de distingir treballs artístics i de disseny realitzats a Osona, ha decidit atorgar unànimement el guardó al centre en la categoria d’Art “per una exposició que ens ajuda a reflexionar sobre els valors que configuren la nostra societat democràtica i que connecten amb l’actualitat”, com explica Felip Vidal, director de l’escola. També s’ha guardonat l’estudi Zoo Studio, de Vic, en la categoria de Disseny.

D'esquerra a dreta: Foto de família de Maite Palomo, gerent d'ACVic, l'artista Quim Moya, Anton Granero, representant d'ACVic, l'artista Marià Dinarès, el dissenyador Gerard Calm, de Zoo Studio, Susagna Roura, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic, i Felip Vidal, director de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic.

A l’acte de lliurament, dut a terme a l’escola amb l’assistència d’una seixantena de persones, Anton Granero ha expressat en nom d’ACVic el seu agraïment pel premi i ha destacat el caràcter “reivindicatiu” de l’exposició que va comptar amb la participació d’un artista internacional com Santiago Sierra, autor de ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, on denuncia l’existència de presos per motius ideològics a l’Estat. Granero, que ha recordat el vincle de Sierra amb H. Associació per a les Arts Contemporànies, entitat gestora d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, des que va participar a la QUAM de Montesquiu, ha agraït a l’Ajuntament de Vic i a la regidora de Cultura, Susagna Roura, present a l’acte, la iniciativa de portar l’obra del madrileny a Vic. Per la seva banda, els altres dos artistes que van participar a l’exposició, el vigatà Marià Dinarès, autor de ‘Des del Groc’, nou peces que converteixen el símbol de la reivindicació social en una qüestió pictòrica, i l’avinyonenc Quim Moya, artífex de ‘Mantra del record’, un mosaic elaborat a partir de dibuixos dels polítics catalans, han expressat la seva satisfacció pel guardó i el vincle que els uneix amb el centre d’art i l’escola d’art. L’exposició tornarà a exhibir-se al Casino de Manresa a principis d’abril.

Per la seva banda, Gerard Calm, cofundador de Zoo Studio, ha agraït el guardó, que és especial per a ell “com a exalumne d’aquesta escola”, i ha explicat el procés de creació i les característiques del packaging ‘El Tresor’, que s’ha endut el Premi EARTVIC 18 de disseny i que ja acumula quatre distincions. Tant ACVic com Zoo Studio s’han endut com a guardó una figura feta amb cilindres de fusta ideada per Iris Selva, alumna de l’escola.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies
ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals, tant de l’entorn immediat com de fora, i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social, creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.

Més informació a: MONMAR COMUNICACIÓ · Eudald Aymerich Jou · Tel. 93 812 58 97 · 685 506 531 (whatsapp) · [email protected]

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions