ACVic col·labora en diferents projectes socials que busquen la integració de col·lectius vulnerables a través de l’art

L’activitat d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies va més enllà del disseny d’exposicions i la divulgació de l’art contemporani. Durant la primera meitat de l’any, el centre ha dut a terme un complet programa de col·laboracions i activitats amb diferents entitats socials i cíviques que busquen, amb la creativitat com a ingredient principal, la integració de col·lectius vulnerables i risc d’exclusió social i fomenten l’art entre els infants i els joves. Alguns d’aquests projectes, com Mapes, porten anys en marxa i han donat excel·lents resultats.

ACVic ha organitzat a la Biblioteca del Montseny junt amb l'Associació de Veïns del Barri del Remei de Vic una iniciativa per despertar la curiositat artística dels infants.

A Mapes, els participants fotografien i aprenen a situar en un plànol llocs emblemàtics de Vic. Enguany s’ha dut a terme amb la participació d’usuaris d’EINA, entitat d’inserció social vinculada a Sant Tomàs. Es recupera una iniciativa que s’ha realitzat en anteriors edicions conjuntament amb altres projectes associats a Sant Tomàs -Centre Ocupacional i el Centre de Riudeperes-, amb la Fundació Centre Mèdic i Psicopedagògic d’Osona i amb l’Escola Tomàs Raguer i l’Escola d’Educació Especial Ramon Surinyach de Ripoll.

Participants al taller Mapes en què fotografien i aprenen a situar en un plànol llocs emblemàtics de Vic.

ACVic també ha participat en el projecte d’Aurora Gestió de Projectes Socials, un taller de creació de diferents artefactes amb peces de bicicleta adreçat als joves. L’activitat forma part del projecte Youth on the move – Open your mind, que impulsa aquesta entitat amb l’Ajuntament de Manlleu, adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys a l’atur i amb l’objectiu que “es posin en moviment a partir de la formació, oportunitats de voluntariat europeu i intercanvis” i per afavorir “el seu empoderament”. D’aquesta manera, es volen “potenciar les seves capacitats d’inserció tant en el món laboral com social”.

El programa també inclou accions pensades per fomentar l’art i la creativitat entre el públic infantil. Per això, aquest any, s’ha engegat un projecte a la Biblioteca del Montseny, on es col·labora amb l’Associació de Veïns del Barri del Remei de Vic. Els tallers van adreçats a nens i nenes de Primària i busquen despertar la seva curiositat artística i que descobreixin nous processos creatius. En aquest cas, els infants han dibuixat i pintat formes inspirant- se en l’edifici de la biblioteca amb la finalitat d’acabar creant una instal·lació mòbil col·lectiva.

ACVic contempla la realització en el futur d’altres activitats en aquest àmbit perquè és una de les línies importants d’acció del centre d’art.

ACVic ha col·laborat amb Aurora Gestió de Projectes Socials amb un taller de creació d'artefactes amb peces de bicicleta.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies

ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals, tant de l’entorn immediat com de fora, i fomenta la
relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social, creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions