Neix la QUAM Jove, iniciativa que posa en contacte infants i artistes per experimentar les possibilitats creatives de l’art en un entorn natural

Moment de la roda de premsa

La QUAM posa aquest any el focus en el públic infantil amb la QUAM Jove, una iniciativa que, en la seva primera edició, combina lleure i formació artística a través d’activitats destinades a experimentar les possibilitats creatives de l’art en un entorn natural. Del 15 al 19 de juliol, els nens i nenes participants podran desenvolupar els seus propis projectes creatius, tant individuals com col·lectius, de la mà d’artistes de diferents àmbits professionals i modalitats artístiques. La QUAM Jove es durà a terme al Mas Can Pic de Taradell antiga masia catalana envoltada de bosc.

La iniciativa s’adreça a infants de 8 a 12 anys que durant l’estada de cinc dies rebran la visita de diferents artistes que els explicaranel seu projecte, el procés de treball i el lligam que tenen amb la natura i els convidaran a fer les seves pròpies creacions. Els tallers s’abordaran des d’àmbits com el land art; l’escultura i l’arquitectura; la música i l’art sonor; i la performance i la dansade la mà dels artistes Alícia Casadesús, David Oliva, Arnau Musach i Núria H. “La QUAM Jove manté l’esperit de fomentar l’educació i creació artístiques de la QUAM però centrant-se en un públic infantil i amb una primera edició que aborda la relació entre art, joc i natura”, comenten des de l’organització.

Amb aquesta iniciativa, es vol recuperar l’essència de la Quinzena d’Art Jove, que s’havia dut a terme anys enrere i posava en relació pràctiques artístiques i natura. En aquest cas, es tracta d’una estada en format de colònies pensada perquè “els participants puguin experimentar, jugar i descobrir des de l’art contemporani”. Els assistents realitzaran un projecte de creació col·lectiva que “podria consistir en un treball que integri el land art, l’art sonor, la construcció d’una cabana, una performance, una videocreació, etcètera”. També es portaran a terme altres activitats amb la participació d’especialistes com una astrònoma i un expert en biologia.La QUAM Jove s’ha posat en marxa amb l’eslògan “El refugi de les idees” i està impulsada per ACVic i H. Associació per a les Arts Contemporànies.

El relleu de la QUAM, espai referent de debat i reflexió

La QUAM Jove pren aquest any el relleu de la QUAM, acrònim sorgit de la Quinzena d’Art de Montesquiu, que es va dur a terme per primera vegada a Montesquiu l’any 1978 quan alguns artistes van organitzar tallers d’arts gràfiques i pintura sota l’impuls de la Diputació de Barcelona. L’esperit de formació que en va motivar l’aparició el va recollir H. Associació per a les Arts Contemporànies, com a entitat que es va fer càrrec d’organitzar la QUAM al 1992, i es manté intacte més de quatre dècades després. En tot aquest temps, l’esdeveniment ha sabut consolidar el seu paper pioner de promotor d’iniciatives i debat sobre la interconnexió entre art contemporani i educació i donar-se a conèixer a tot l’Estat i fins i tot a l’estranger. Aquell mateix esperit i objectiu es trasllada ara a la QUAM Jove que s’adreça a un públic infantil.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies

ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals, tant de l’entorn immediat com de fora, i fomenta la
relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social, creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions