ACVic i H.AAC fan un balanç molt positiu de la QUAM Jove, estada artística per a infants que ha girat entorn al refugi

Vic, juliol de 2019.- ACVic Centre d’Arts Contemporànies i H.AAC fan un balanç molt positiu de la QUAM Jove, una estada artística que han organitzat aquest juliol a Taradell en ple contacte amb la natura i on han participat una quinzena d’infants. Amb el refugi com a tema principal, els nens i nenes han desenvolupat els seus propis projectes creatius a partir de les tècniques artístiques que han après de la mà de diversos artistes. “La veritat és que ha anat molt bé i n’han sortit projectes molt interessants, com una cabana o bé una casa per a ocells”, explica Maite Palomo, gerent d’ACVic, que remarca que es tracta d’una original iniciativa “inèdita a Catalunya”.

“La idea era poder treballar el tema del refugi, amb què s’ha centrat el programa Art i Escola aquest any, però des de fora de l’àmbit escolar”, subratlla Palomo que aposta per repetir la fórmula l’any que ve vist el seu èxit. Aquest primera edició de la QUAM Jove, que com la QUAM vincula l’art contemporani i l’educacióperò adreçant-se a un públic infantil, ha comptat amb la participació dels artistes Alícia Casadesús, David Oliva, Arnau Musach i Núria H que han pogut ensenyar als nens tècniques referides a les especialitats artístiques del land art, l’arquitectura, la música i art sonor i la performance respectivament. Els assistents, amb edats compreses entre els 8 i 12 anys, procedien majoritàriament d’Osona tot i que també han vingut infants des de llocs com Amposta.

A banda de dedicar gran part del seu temps als processos creatius i artístics, els participants a la QUAM Jove també han pogut gaudir del joc i el lleure i han pres part en jocs de nit o bé han pogut contemplar i entendre l’eclipsi lunar que va tenir lloc durant la seva estada de la mà d’una astrònoma. La iniciativa, que s’ha dut a terme sota la coordinació de l’equip de monitors i educadors d’ACVic al Mas Can Pic de Taradell, antiga masia catalana envoltada de bosc, s’ha tancat amb la presentació dels treballs realitzats en petits grups l’últim dia.

El relleu de la QUAM, espai referent de debat i reflexió

La QUAM Jove ha pres aquest any el relleu de la QUAM, acrònim sorgit de la Quinzena d’Art de Montesquiu, que es va dur a terme per primera vegada a Montesquiu l’any 1978 quan alguns artistes van organitzar tallers d’arts gràfiques i pintura sota l’impuls de la Diputació de Barcelona. L’esperit de formació que en va motivar l’aparició el va recollir H. Associació per a les Arts Contemporànies, com a entitat que es va fer càrrec d’organitzar la QUAM al 1992, i es manté intacte més de quatre dècades després. En tot aquest temps, l’esdeveniment ha sabut consolidar el seu paper pioner de promotor d’iniciatives i debat sobre la interconnexió entre art contemporani i educació i donar-se a conèixer a tot l’Estat i fins i tot a l’estranger. Aquell mateix esperit i objectiu recau ara a la QUAM Jove que s’adreça a un públic infantil.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies

ACVic Centre d’Arts Contemporàniesés un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals, tant de l’entorn immediat com de fora, i fomenta la
relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social, creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions