Felicitacions i recomanacions

Foto: Francesc Rubí.

Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya

Em complau felicitar, en nom propi i del Gremi de Llibreters de Catalunya, l’equip de Monmar Comunicació amb motiu del seu cinquè aniversari. El nostre Gremi el té, des del primer moment, com un dels principals proveïdors i n’estem molt contents i satisfets de la seva feina. El seu treball a l’hora de situar dins l’univers mediàtic les notícies i les activitats que generem o portem a terme els llibreters és molt positiva i eficient. Però, a més d’ésser el nostre gabinet de premsa oficial, estem assajant conjuntament noves eines de comunicació a través dels nous canals i instruments digitals (E-llibreries.cat, butlletins…) que la tecnologia posa avui al nostre abast. Sense la seva inestimable col·laboració ben segur que no en reeixiríem pas. Hi ha també un parell d’àmbits de la seva actuació on cal reconèixer que, sense la seva tasca i el seu assessorament, el resultat no hagués estat tant brillant i efectiu. Em refereixo especialment a la preparació de l’acte de lliurament del Premi Llibreter i a l’organització del recent Congrés de Llibreters en Llengua Catalana, celebrat el passat mes de febrer a Tarragona.

No ens trobem pas en un moment relaxat i senzill. Ben al contrari, el país, l’economia i la societat en general vivim immersos en uns anys especialment convulsos i difícils, on cal treballar amb empenta, rigor i, sobretot, molta professionalitat. És esperançador i reconfortant, doncs, veure gent preparada i seriosa, com la que forma part de Monmar, que tira endavant un projecte comunicatiu solvent i competitiu. Desitjo que puguin sumar més aniversaris i que puguem fer aquest camí plegats.

Enhorabona i endavant!

Foto: http://blocs.xtec.cat

Oriol Izquierdo, director Institució de les Lletres Catalanes

He coincidit amb Monmar Comunicació almenys en dues ocasions. Fa uns anys, en la roda de premsa de presentació del festival “Tocats de lletra” a Manresa. Després, en la preparació i la celebració del primer Congrés de Llibreters en Llengua Catalana, aquest febrer a Tarragona. I totes dues vegades m’ha sorprès la capacitat d’implicació en el projecte i, sense gens d’afany de protagonisme, la concepció global de l’acte de comunicació.

Què vull dir? Després de la roda de premsa de “Tocats de lletra”, l’equip de Monmar va enregistrar amb una càmera unes breus entrevistes als que hi havíem intervingut i aquell mateix vespre les va posar en circulació per la xarxa. El web creat per al Congrés va aixoplugar durant les setmanes anteriors reflexions de diversos professionals del circuit del llibre, de manera que així s’implicava i alhora es podia escoltar moltes més veus que les que s’hauria pogut encabir en el programa.

Es va tractar de propostes originals i sorprenents? Gens ni mica, i aquesta és una de les seves gràcies principals. Monmar va fer un ús professional i ambiciós dels recursos, senzills i econòmics, que la tecnologia i les xarxes ens posen avui a l’abast. I això, encara que sembli mentida, no és gaire freqüent…

Foto: Benito Urban.

Joaquim Carandell, soci fundador de Benito Urban, SLU, Manlleu

És un plaer poder escriure aquestes paraules per felicitar en nom propi i en nom de l’equip de Benito Urban, pel compliment del 5è aniversari de Monmar Comunicació. Volia també manifestar l’excel·lent treball que estant duent a terme i la bona col·laboració que hem mantingut entre ambdues empreses. És de destacar la seva agilitat i professionalitat en la gestió de les tasques de comunicació que els hem demanat, així com també el bon criteri a l’hora de seleccionar els canals i mitjans adequats per arribar al seu destinatari. En uns moments tan especials per la situació general, fa bo de veure que una empresa amb un projecte tan interessant, seriós i professional, és capaç de tirar endavant i seguir amb la seva trajectòria. Us desitgem un futur pròsper i brillant.

M. Mercè Cuartiella, escriptora, autora de “Germans, gairebé Bessons” (Premi Llibreter 2012)

Monmar Comunicació celebra el seu cinquè aniversari i no es poca cosa tenint en compte els temps que corren. Vull felicitar-los per aquest aniversari i també per la seva tasca, tan professional i eficient, com vaig poder comprovar personalment el passat mes de juny, quan vaig ser guardonada amb el Premi Llibreter 2012 per “Germans, gairebé bessons” (Brau Edicions). L’abast de la notícia em va sorprendre perquè, tot i la importància evident del premi atorgat pel Gremi de Llibreters, no sempre és fàcil obtenir el ressò de la premsa. El desplegament de Monmar ens va permetre arribar a un important nombre de mitjans i va fer possible que la notícia es difongués pel territori, cosa que no puc sinó agrair-los. Per tot plegat només puc dir: felicitats! Per l’aniversari, i també per la feina ben feta.

Foto: Joan Puerto.

Blanca Busquets, escriptora i periodista, autora de “La nevada del cucut” (Premi Llibreter 2011)

Monmar Comunicació fa cinc anys, que no és poca cosa en els temps que corren i en què moltes empreses neixen i moren sense tenir temps ni de saludar. Tanmateix, estic segura que ells arribaran molt més lluny, perquè la frase feta de “la feina ben feta no té fronteres” sembla que estigui inventada per a ells. Es pot treballar de moltes maneres i a Monmar Comunicació hi posen l’ànima. Quan vaig guanyar el Premi Llibreter, el juny del 2011, amb “La nevada del cucut” (Rosa dels Vents), em vaig quedar parada de la seva capacitat per arribar a tots els racons del món de la comunicació. No hi havia mitjà que no en parlés, per petit o gran que fos. I no només a Catalunya: els de Monmar arribaven a cada racó on hi hagués un periodista, també a l’estat i a fora. Recordo haver-me quedat realment sorpresa amb la seva feina, i s’ha de tenir en compte que jo treballo en aquest món de la comunicació i, per tant, sé com arriben als mitjans determinades notícies del món de la cultura, que sempre és la Ventafocs al palau de de les mass media. La repercussió del premi, doncs, va rebotar des de tot el meu entorn. I no només això: jo estava força trasbalsada, i em vaig trobar amb una amabilitat, afabilitat i comprensió per part de Monmar que no oblidaré. Aquestes coses són de les que et queden gravades al cor per sempre. Gràcies, nois, i enhorabona. De debò que estic segura que, d’aquí a no res, fareu els 25. Treballant bé, el temps passa que vola!

Miquel Macià, editor de Grup Nació Digital

Felicitats a l’Eudald Aymerich pels cinc anys de treball de Monmar Comunicació, una feina ben feta en un marc difícil i, sobretot, molt nou. Vivim en un temps nou que obliga els bons professionals a estar sempre molt atents als canals emergents de comunicació per tal de conèixer-los i tot seguit saber inserir-hi les necessitats comunicatives de les empreses i institucions. I d’això, Monmar n’ha sabut i ho demostra cada dia amb l’excel·lent cartera de clients de qualitat amb què compta. Endavant, i a seguir treballant i millorant cada dia.

Miquel Guarner, secretari general de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN)

Escric aquestes línies per felicitar Monmar Comunicació amb motiu del seu cinquè aniversari que celebra aquest 2012. Crec que es mereixen la nostra felicitació per aquests cinc anys que compleixen i també per la diligència i professionalitat amb què sempre han dut a terme el seu servei de comunicació en relació a l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), i la implicació que han mostrat en qualsevol projecte. És una de les empreses de comunicació que millor coneix el sector nàutic i, per tant, això fa que compti amb el coneixement necessari perquè qualsevol acció tingui les garanties necessàries per aconseguir l’èxit i repercussió desitjats. La seva acció continuada des que vam contractar els seus serveis cap al 2008, sobretot pel que fa al gabinet de premsa, ha contribuït a convertir l’associació en un dels interlocutors de referència dels mitjans de comunicació i l’ha donat a conèixer més enllà dels mitjans especialitzats. La seva voluntat d’estar al dia pel que fa a nous instruments de comunicació i l’ús de nous canals com les xarxes socials han repercutit també en una major efectivitat i en millorar els resultats de la seva tasca cap a nosaltres. Que la vostra singladura a partir d’ara tingui bon vent i sàpiga prendre el millor rumb.

Foto: Mª Teresa Calabús.

Mª Teresa Calabús, propietària Llibreria El Cucut, Torroella de Montgrí

Estem a l’era de la comunicació, però en rebem tanta, per tants mitjans diferents, que informar-nos és com una cursa d’obstacles. Era conscient d’aquest problema quan la nostra llibreria, El Cucut de Torroella de Montgrí, volia fer arribar una notícia a la premsa: organitzàvem un berenar literari, convidant escriptors, periodistes, alts càrrecs del govern, per celebrar 25 anys de vida comercial i cultural.Afortunadament, el Gremi de Llibreters de Catalunya compta amb l’ajut de Monmar Comunicació per gestionar la difusió de les notícies més rellevants del sector. Quan l’Eudald, de Monmar, ens va trucar per conèixer els detalls de l’acte vàrem notar, immediatament, un suport, una complicitat que va desfer el neguit que el tema de la difusió ens provocava. La sensació d’estar en bones mans va ser absoluta. L’Eudald va ser la primera cara visible de Monmar Comunicació. Més tard vàrem conèixer l’Helena. Ells dos tenen una implicació total en la notícia que han de transmetre. No hi ha dubte que dominen la part tecnològica de la seva feina, però no és tan habitual trobar empreses que valorin la part humana amb les relacions comercials, el tracte personal, l’empatia amb el client. Per la Llibreria El Cucut, que Monmar tingui la sensibilitat d’estar al costat constant amb el seu client és el seu valor més gran. Monmar Comunicació és, per a nosaltres un equip amic, implicat al nostre costat amb els projectes que tenim, un suport eficaç amb el que podem confiar plenament. (Firmat per Mª Teresa Calabús, Magda Riera i Joan)

Ramon Sentmartí, excap de comercialització agroalimentària de Comerç, fundador Productes Locals

Escric aquestes ratlles amb molt d’agraïment a la feina que hem pogut fer junts amb l’equip de Monmar Comunicació. Durant el període de llançament i consolidació del portal gastroteca.cat, impulsat per la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Monmar Comunicació hi va aportar molt de talent, idees i un treball rigorós i de molt bona qualitat. Amb l’edició del butlletí mensual, la redacció de notícies, realització d’entrevistes, tant en text com en vídeo, reportatges, etc., van contribuir amb escreix a potenciar la gastroteca i ampliar el seu ressò i abast. Vull agrair-vos molt sincerament aquest temps de treball conjunt, felicitar-vos per aquests ja cinc anys fent bona comunicació, i desitjar-vos un futur amb molta activitat, on contribuïu a difondre i posar en valor molts més projectes i iniciatives, i amb l’empenta, el tremp i la professionalitat que us caracteritza. Moltes gràcies i per molts anys!

Foto: Roger Casero.

Guillem Terribas, propietari Llibreria 22, Girona

És difícil avui dia amb la quantitat d’informació (que de vegades desinforma) que rebem per diversos costats que alguna pugui sobresortir o et pugui cridar l’atenció enmig de la diversitat de “coses” que rep el cervell i llegeixen els ulls. Monmar Comunicació aconsegueix allò tant difícil que és sobresortir i fer-se notar: fent que ens mirem i llegim el que ens comunica i d’allò que ens informa. Que d’això es tracta i és el sentit de l’existència d’una agència de comunicació.  Això només s’aconsegueix amb professionalitat, amb experiència i, sobretot, amb educació. Per molts anys gent de Monmar Comunicació, us ho heu guanyat!


Tony Ylla-Català, soci fundador Gustos-Menjar de la Terra, Vic

Des de Gustos-Menjar de la Terra, volem aprofitar l’oportunitat que ens dóna Monmar Comunicació per felicitar-los en el seu cinquè aniversari. L’abril d’aquest any vàrem obrir la nostra primera botiga de productes alimentaris de proximitat i vàrem poder comptar amb la col·laboració de Monmar. Degut a la realització d’un projecte innovador, incorporant la primera màquina de vending de carn del nostre país i també gràcies a la bona feina feta per Monmar Comunicació, la notícia va sortir en la majoria de mitjans de comunicació nacionals (veure clipping). Moltes gràcies per la feina feta i esperem poder comptar pròximament amb els vostres serveis. Moltes felicitats!

Eduard Garrell, exsecretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya

L’any 2008, el Gremi de Llibreters de Catalunya, en ple procés de canvi i renovació, va percebre la necessitat de disposar d’un gabinet de comunicació que fes les tasques de suport dels dos esdeveniments cabdals en el quefer dels llibreters: la Diada de Sant Jordi i el Premi Llibreter; per altra banda, també es va voler donar a conèixer l’enorme esforç que els llibreters fan per la difusió de la lectura i per tant de la cultura i posar en evidència la xarxa singular de llibreries de la qual els catalans tenim la sort de disposar. Aquest projecte va ser confiat a Monmar Comunicació, un gabinet de comunicació creat per un jove periodista que immediatament va sintonitzar amb les necessitats del Gremi i va comprendre les peculiaritats del sector. Avui Monmar Comunicació és part integrant i imprescindible de l’organigrama executiu del Gremi de Llibreters i probablement una de les poques empreses de comunicació especialitzades en el sector del llibre. Gràcies al seu suport i professionalitat, l’organització de la Diada de Sant Jordi és model i exemple per altres col·lectius professionals, i la repercussió mediàtica del Premi Llibreter s’ha consolidat al llarg dels darrers anys; a banda, també l’organització i la tasca de secretaria del 1er Congrés de Llibreters en Llengua Catalana, celebrat a Tarragona el passat mes de febrer, que va dur a terme Momar Comunicació, ha estat reconeguda com a impecable, tal com la quotidiana divulgació de les activitats dels llibreters a través del portal e-llibreries.cat. No escapa a cap ciutadà vinculat a la lectura i a la cultura que avui els llibreters ocupen el lloc que els correspon als mitjans de comunicació.

Pere Fàbregues, llibreter de la Formiga d’Or-Happy Books, Barcelona, i membre del Gremi de Llibreters

Per les circumstàncies de proximitat i temps m’ha tocat fer freqüentment de portaveu del Gremi de Llibreters i també d’altres entitats. He de dir que fer-ho recolzat i acomboiat per Monmar Comunicació ha estat un plaer i m’ha permés fer la feina amb més coneixement i en el “tempus” més apropiat. No sempre les experiències amb d’altres llocs on m’ha tocat fer-me present públicament han estat tan profesionalment ben ateses i això fa que encara valori més el tenir a prop una bona guia i una agenda ben clara, el que permet concentrar-te en el què i com has de dir el més convenient pel interessos comuns i no caure en els paranys que freqüentment et posen els mitjans per fer dir el què més els interessa com a notícia-escàndol, en front de la notícia informació veraç, real i clara. Si a tot això hi puc afegir que el tracte amb l’equip de Monmar Comunicació ha estat sempre fluid i palesament amigable, sense deixar de banda l’exigència necessària, crec que expresso ben clar i alt que és una sort tenir-los al costat. Que duri!

Foto: Gastroteca.cat.

Tomàs Garcia, propietari casa rural Can Gual, L’Ametlla del Vallès

Vull felicitar-vos pel cinquè aniverari i animar-vos a seguir fent la feina ben feta. En aquest temps de canvis i compromisos, on es difícil saber la tasca i empenta que hem de assolir, és de gran ajuda saber que us tenim a prop en ànima i esperit per continuar donant-nos les eines necessàries i l’ajuda que ens heu proporcionat des que ens vam conèixer. Va ser arran de la formació en xarxes socials que ens vàreu dedicar per tal d’aclarir i marcar un objectius concrets per poder disposar de noves maneres de comunicar amb els actuals i futurs clients. Us desitgem des de casa rural Can Gual tota la sort que us mereixeu i us heu guanyat fent les coses com cal. Felicitats i per molts anys.

Foto: L'Altell.

Irene Tortós-Sala, propietària Llibreria l’Altell, Banyoles

Em plau fer quatre línies per felicitar Monmar Comunicació pels seus cinc anys. Conec el seu treball de manera indirecta i alhora directa a través del Gremi de Llibreters. Monmar és qui en gestiona tota l’agenda. A més és qui va dur a terme la secretaria i el gabinet de premsa del Congrés de Llibreters de Tarragona 2012. M’agrada com treballen, el seu esforç, la seva seriositat a l’hora de qualsevol nou projecte. Les bones maneres i les ganes de promocionar qualsevol de les tasques que els hi són encomanades. En el cas de la Llibreria l’Altell, sempre que he passat informació de qualsevol activitat relacionada en la promoció del llibre i la lectura ho he vist reflectit a l’agenda del Gremi i fins i tot als mitjans de comunicació. Per tant, només em resta dir que gaudeixin d’aquests cinc anys, que bufin les espelmes i que per molts anys estiguin en actiu!

Foto: Ramon Ferrandis.

Fe Fernàndez, propietària llibreria L’Espolsada Llibres, Les Franqueses del Vallès

Per pròpia experiència sé què vol dir fer cinc anys d’empresa; Monmar Comunicació, com l’Espolsada Llibres, vam obrir el 2007, l’any en què la crisi va començar a fer estralls. És de valents emprendre en aquests temps i encara ho és més convertir-se en una empresa de comunicació especialitzada en el món del llibre. Gràcies a la seva tasca al capdavant del Gremi de Llibreters en l’organització del Premi Llibreter i també en la comunicació i organització del primer Congrés de llibreters en llengua catalana, que vam celebrar al mes de febrer, hem guanyat en presència als mitjans i en prestigi com a col·lectiu. Des d’aquí vull agrair el suport que hem rebut les llibreries i desitjar-vos un per molts anys i per molts llibres!

He coincidit amb Monmar Comunicació almenys en dues ocasions. Fa uns anys, en la roda de premsa de presentació del festival "Tocats de lletra" a Manresa. Després, en la preparació i la celebració del primer Congrés de Llibreters en Llengua Catalana, aquest febrer a Tarragona.
I totes dues vegades m’ha sorprès la capacitat d’implicació en el projecte i, sense gens d’afany de protagonsime, la concepció global de l’acte de comunicació. Què vull dir?

Després de la roda de premsa de “Tocats de lletra”, l’equip de Monmar va enregistrar amb una càmera unes breus entrevistes als que hi havíem intervingut i aquell mateix vespre les va posar en circulació per la xarxa. El web creat per al Congrés va aixoplugar durant les setmanes anteriors reflexions de diversos professionals del circuit del llibre, de manera que així s’implicava i alhora es podia escoltar moltes més veus que les que s’hauria pogut encabir en el programa. 

Es va tractar de propostes originals i sorprenents? Gens ni mica, i aquesta és una de les seves gràcies principals. Monmar va fer un ús professional i ambiciós dels recursos, senzills i econòmics, que la tecnologia i les xarxes ens posen avui a l’abast. I això, encara que sembli mentida, no és gaire freqüent…

Oriol Izquierdo
Director
Institució de les Lletres Catalanes

Deixa un comentari

Web programada per ciclick web solutions