Els 10 millors consells per treure profit del màrqueting digital i les xarxes socials

Aquests són els 10 punts fonamentals per treure profit del màrqueting digital i les xarxes socials que m’agradaria haver sabut transmetre als alumnes del curs que un servidor, Eudald Aymerich Jou, ha impartit a l’Institut La Garrotxa per encàrrec de la Fundació Paco Puerto. L’altre formadora ha estat la Marta Costa, de Marketing per a tu:

1. Planifica: el mètode canvas: Si tens un projecte, inverteix temps a planificar-lo. Determina el mercat, la proposta de valor, els canals de venda, ingressos, costos, relacions amb els clients, etc.; un sistema simplificat de pla de negoci com el mètode canvas t’ajudarà molt. La planificació és el necessari punt d’inici de qualsevol projecte. Aquí pots veure un vídeo explicatiu.

2. Optimitza els teus esforços: Internet és un camp tan ampli com inabastable. Per tant, qualsevol empresa ha de tenir clares les seves prioritats en les accions de màrqueting on line i xarxes socials. Voler-ho fer tot és perdre el temps. Encara són massa les empreses que es llancen a obrir perfils a les xarxes socials que després ningú actualitza.

3. Aprèn a monitoritzar i cercar informació: Automatiza els processos de cerca d’informació i estalviaràs molt temps. Com? Amb el lector de fonts de RSS Digg que ens permet monitoritzar continguts; les alertes de Google; llocs de cerca per impactes a mitjans com Pickanews o  MyNews (has d’estar registrat). O bé amb Delicious, sistema per classificar i compartir webs on line amb altres usuaris. La informació és poder!

4. Facebook és Facebook: Per prestacions, implantació i sobretot per audiència; cal tenir en compte la gran xarxa social i el seu potencial en qualsevol pla de màrqueting. Té possibilitats molt interessants per a les empreses: des de la pàgina fins als grups i els Facebook ads, sobretot per a les que s’adrecen al gran públic.

5. Twitter també és Twitter: Twitter és una xarxa més informativa que visual, per estar al dia de l’actualitat més que per passar l’estona. És fins i tot més mediàtica que Facebook, amb conceptes que han triomfat com les etiquetes i trending topic. És ideal per exemple per crear un servei d’atenció al client per a determinades companyies.

6. Google+ ens posiciona: Hi hem de ser-hi per una senzilla raó: perquè pertany a Google i ens permetrà millorar el nostre posicionament al cercador. A més tenim la possibilitat de fer una pàgina d’empresa. La presència a aquesta xarxa social pot ser un fet diferencial respecte la competència. Té molts usuaris de perfil professional.

7. Google Analytics: saber qui ens visita: Aquesta eina gratuïta de Google ens permet saber quin públic tenim al nostre web, com hi arriba, quant temps s’hi queda, etc. És a dir, aquella informació necessària per determinar si el site arriba al nostre públic i està complint els objectius marcats. Val la pena adquirir-ne les nocions bàsiques i saber, per exemple, que Google Analytics ens proporciona un percentatge molt petit dels termes de cerca que els usuaris utilitzen per arribar al nostre web (és allò del ‘not provided’).

8. Prezi, presentacions on line: Prezi és un sistema de presentacions on line que fa lluir l’exposició d’un projecte, iniciativa o  bé una conferència. Basat en el núvol, és fàcil de manejar, intuïtiu, atractiu i té un zoom que dóna una continuïtat gràfica als documents com si forméssin part d’una pel·lícula. Un rival molt potent per al tradicional Power Point.

9. Youtube: màrqueting casolà: Què tenen els vídeos domèstics de Youtube que acumulen milers de visites? Un públic potencial. És la gran qüestió: generar un contingut que compti amb un usuari àvid de consumir-lo a la xarxa. Un gran exemple són els vídeos per aprendre anglès: hi ha professors d’aquest idioma que, aprofitant, l’interès global del nostre esperanto han trobat en Youtube un canal ideal per promocionar-se. Per què no ho podem fer nosaltres?

10. Linkedin, xarxa professional de referència: Si no tens el teu perfil professional a Linkedin, no existeixes. Cada vegada eś més així. I Linkedin ho està explotant per convertir-se en la xarxa social professional de referència, la que et permet buscar col·laboradors, prescriptors, proveïdors i clients amb gran facilitat. Te funcions molt interessants com les dels grup de debat. Serveix perquè et coneguin i també per conèixer a altres persones a nivell professional.

Durant el gairebé mig any que ha durat el curs, els alumnes dividits en grups han realitzat un projecte i que han pogut donar a conèixer i treballar a través de la creació d’una plataforma web i perfils a les xarxes socials. Els tres projectes han estat: App Advocats, que proposa la creació de la figura d’un advocat de capçalera; Fem bici en femení, basat en un portal web i amb l’objectiu de donar resposta a la creixent demanda d’informació per a dones aficionades al món del ciclisme; i Drones Company, el primer portal dedicat al món dels drons en castellà.

Leave A Comment