La intervenció de Jordi Urbea, director general de l’agència de publicitat OgilvyOne Barcelona, de Lluís Bassat, en una jornada adreçada a empresaris i organitzada per ImpeVic, deu haver deixat alguns assistents força preocupats. Amb un discurs tan entenedor com contundent, Urbea ha pronosticat no només la desaparició de la publicitat com l’entenem ara i la dels mitjans tradicionals sinó també la d’aquelles empreses que no sàpiguen pujar a l’imparable tren de les noves tecnologies i Internet. M’ha sorprès gratament la vehemència de les seves afirmacions i més quan alguns dels clients d’OgilvyOne poden estar encara a les antípodes del que ell amb tanta convicció predica. Igual de sorprenent ha estat conèixer les noves formes de publicitat i difusió que ens arriben, com un missatge al mòbil que t’anuncia descomptes en passar per davant d’un comerç o un diari del qual només comprarem les pàgines que ens interessin. El que ja no sobta és saber que a Espanya la publicitat a Internet ocupa el cinquè lloc mentre que a França i a Anglaterra se situa al tercer. La ponència ha reforçat els defensors de la Xarxa i del món digital (i de quina manera) i ha deixat als seus detractors i als indiferents davant la incòmoda situació de resoldre el dilema de renovar-se o morir.

Urbea, d'OgilvyOne, pronostica la desparació dels mitjans tradicionals.
Urbea, d'OgilvyOne, pronostica la desaparició dels mitjans tradicionals.

Leave A Comment