El Mapa de Llibreries de Catalunya, que acaba de fer públic el Gremi de Llibreters, revela dades com que a les poblacions de menys de 5.000 habitants és on falten més llibreries, o que als establiments mitjans i petits venen un percentatge més alt de llibres en català que als grans. A banda que aquest estudi fos necessari com a instrument per conèixer estructuralment el sector i poder marcar pautes de futur, hi ha dos elements que, per a mi, són claus per a la continuïtat del model de proximitat de les llibreries: el tracte personal al client, que inclou poder assessorar-lo; i la reivindicació com espais de dinamització cultural de cada poble, que ja va apuntar Xavier Cubeles, de BCF Consultors, autors de l’estudi, durant la presentació. El Gremi de Llibreters va presentar l’informe durant el Liber conjuntament amb CEGAL (Confederación Española de Gremios y Asociaciones de Libreros), organització a la qual s’ha integrat recentment. El tema ha despertat l’interès de mitjans com TV3, Catalunya Ràdio, El País, Avui, Nació Digital, El Punt o Localia TV , i revistes digitals com Bit de cultura (per descarregar-vos el que han publicat cliqueu el nom del mitjà). Monmar Comunicació s’ha encarregat de la difusió de l’estudi en coordinació amb Deva, gabinet de premsa de CEGAL.

Per descarregar-vos la nota de premsa, cliqueu aquí; la presentació de l’estudi, aquí; la notícia publicada a El País aquí; la notícia al diari Avui aquí; l’article d’opinió de Rafael Vallbona a El Mundo aquí. 

Bellafont i Valverde, presidents del Gremi de Llibreters i de CEGAL respectivament, durant la presentació.
Bellafont i Valverde, presidents del Gremi de Llibreters i de CEGAL respectivament, durant la presentació.

Leave A Comment