“Les empreses han de perdre la por a realitzar projectes conjuntament perquè col·laborant es poden aconseguir grans resultats”, aconsella als empresaris del seu ram Genís de Tera, director del Centro Español de Plásticos, en una entrevista. Però la nostra cultura empresarial és poc donada a compartir dades, estratègies i, menys encara, a engegar projectes col·lectius, per por a perdre independència i posicionament al mercat. Al contrari, el més habitual per a dues empreses del mateix sector és tenir-se com a competència, és a dir, com l’enemic a batre, i actuar en defensa dels interessos propis. Estic convençut que això és un greu error, que hi ha moments i projectes en què es pot aplicar el principi de la unió fa la força partint de la voluntat de col·laborar, no d’imposar, d’aprendre i ensenyar alhora, i com una manera d’adoptar noves fórmules i oportunitats de negoci, d’ampliar la nostra visió del mercat. I més encara en un context de crisi com l’actual, amb un horitzó de total incertesa, on les aliances poden fer guanyar competitivitat als empresaris, com recomana intel·ligentment de Tera.

Leave A Comment